Opilá babička hlídala dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148977
29.1.19 13:23
@Tiger-lily píše: :lol: No já si třeba zrovna teď vzpomněla na jednoho kamaráda, který měl úžasného dědu, když vnuky vezl trabantem, vyhulil během 20 km 3 krabičky cigaret. Nebo na jednoho super strejdu, který byl nejlepším učitelem a vypravěčem, hlavně když měl u sebe flašku slivovice. :nevim: I když je mi všechno tohle poměrně cizí, tak možná fakt jsem čím dál tím víc si myslím, že lepší je mít babičku takovou, či makovou, než nemít žádnou.

Táta moje děti miloval, to jsem věděla a vím. Ale koukám že je miloval víc, než jsem si dokázala připustit. Byl kuřák a milovník piva a když byl s dětmi, nedal si ani malé pivo a v autě si nezapálil nikdy, když vezl mě nebo moje děti.

Příspěvek upraven 29.01.19 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.19 13:25
@Anonymní píše:
Já ale neuvedla, že se jedná o zdravého člověka. To opravdu neznáte žádnou matku epileptičku/diabetičku apod.? To ty ženy nemohou zůstat na rodičáku s malým miminkem? Zůstávají zcela běžně, protože se předpokládá, že je jejich nemoc kompenzovaná. Ale to neznamená, že ke zhoršení stavu a tím pádem i vážnému ohrožení života dítěte nemůže dojít. Sama mám partnera diabetika a nechám ho se synem samotného, ale musí mi jednou za čas poslat hodnotu glykémie, protože jsem mu nejednou zachraňovala život, když byl v bezvědomí. A když by se něco stalo mě a skončila bych v nemocnici, myslíte, že by mi tam syna nechali jen proto, že je partner diabetik a může se mu něco stát? Ne. Navíc jsem uvedla, že v případě opilého člověka je pravděpodobnost ohrožení dítěte mnohonásobně vyšší.

Diabetik si může hodnoty cukru v krvi kontrolovat v průběhu dne kdykoliv. Krom toho snad bere prášky, nebo si píchá inzulín, a ví, co a jak. Epileptik taky bere léky. V tom nevidím problém. Ano, stát se může cokoliv, ale nepůjdu tomu přeci ještě naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.19 13:37

Prosím, nedávejte ji tam. Pro malé dítě je to nebezpečné, pro starší je to dost nepříjemný zážitek. Můj děda se špatně srovnával se smrtí mojí babičky a zaháněl to pitím. Naši nás mu dávali hlídat ve víře, že mu to zvedne náladu a taky, že když tam jsme, pít nebude… Skončilo to, když jsme jim ubrečení volali, že chceme pryč, protože opilý děda se motal po pokoji a padal. Nezvládl tehdy nějaké jejich výročí. Máma i její sourozenci pochopili, že je to opravdu vážné, takže dědovi řekli, že jestli s tím neskončí, už nás nikdy neuvidí. Díkybohu nás měl opravdu strašně rád a byla to pro něj motivace, takže přestal a dobrovolně přistoupil na to, že do konce života měl alkohol „na příděl“ a dodržoval to. O tom ultimátu jsem se dozvěděla až jako dospělá, několik let po jeho smrti. A jsem jim všem vděčná - mámě a spol., že mu to netolerovali a jemu,, že to zvládl. Protože až na to pití to byl nejúžasnější děda na světě. Strach z opilých lidí i alkoholu jsem ale měla ještě hodně dlouho.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
29.1.19 14:20
@Anonymní píše:
Prosím, nedávejte ji tam. Pro malé dítě je to nebezpečné, pro starší je to dost nepříjemný zážitek. Můj děda se špatně srovnával se smrtí mojí babičky a zaháněl to pitím. Naši nás mu dávali hlídat ve víře, že mu to zvedne náladu a taky, že když tam jsme, pít nebude… Skončilo to, když jsme jim ubrečení volali, že chceme pryč, protože opilý děda se motal po pokoji a padal. Nezvládl tehdy nějaké jejich výročí. Máma i její sourozenci pochopili, že je to opravdu vážné, takže dědovi řekli, že jestli s tím neskončí, už nás nikdy neuvidí. Díkybohu nás měl opravdu strašně rád a byla to pro něj motivace, takže přestal a dobrovolně přistoupil na to, že do konce života měl alkohol „na příděl“ a dodržoval to. O tom ultimátu jsem se dozvěděla až jako dospělá, několik let po jeho smrti. A jsem jim všem vděčná - mámě a spol., že mu to netolerovali a jemu,, že to zvládl. Protože až na to pití to byl nejúžasnější děda na světě. Strach z opilých lidí i alkoholu jsem ale měla ještě hodně dlouho.

přesně tak, malé dítě si pamatuje a může ho to poznamenat..
já si pamatuju taky tátu v opileckém stavu ( ne že by byl hodně a pravidelně, ale když se napil, tak má blbou opici )…a od té doby prostě nesnáším opité lidi..
když je nějaká párty nebo slavíme narozeniny, cokoliv, tak jakmile zjistím že společnost je ve stavu kdy už se to překlání v tu horší část, tak odcházím spát..já sama moc nepiju, rozhodně ne až do opití, a prostě když vidím jak se ty lidi chovají jak je ten alkohol mění, raději jdu pryč, abych o nic neztratila ještě více iluzí..

• Citovat
  • Upravit
294
29.1.19 14:33

Taky bych nepůjčila. Kdyby šlo o jedno pivo na zahrádce u dětského hřiště, tak klidně, ale ta paní nemá soudnost. Moje babička je třeba silný kuřák a nikdy by si nezapálila v blízkosti dětí, dokonce nekouří ani u sebe doma. I v těch největších mrazech chodí pěkně ven před dům. :nevim: Jinak se přidám, že ani ve své sociální bublině nikdo antidepresiva a ani drogy nebere. Teda kromě pár přátel, co stále studují na VŠ nebo pár svobodných kolegů, kteří si sem tam zapálí trávu, ale ti nemají děti a rozhodně nehulí pravidelně. V mé sociální bublině spíš řešíme například přírodní složení kosmetiky, éčka a podobně. :D Každý druhý je 50% a kde se těch zmíněných 50% obyvatel prosím nachází?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.1.19 17:34
@Keyllah píše:
já si tu diskuzi a tvé názory pamatuju do dneška. Jako pro člověka, který se s těmi týranými a bitými ženami a dětmi pak setkává, byly pro mě tvé rady a názory v té diskuzi opravdu nezapomenutelné a není potřeba to tady mírnit nějakýma obecnýma formulkama ;)

Nejde o obecné formulky. A pokud se setkáváš, tak jistě víš, že mnozí z těch partnerů spolu dále dokázalo žít. Nikde nepíšu, že je to super, že je někdo bitý a týraný, je to hrozné, ale není jediné správné řešení odchod. První volba je vždycky práce na nápravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.1.19 17:38
@free333 píše:
Tak to může napsat jen někdo, kdo týranou ženu neviděl ani z rychlíku a myslí si, že se všude uplatní zkopírované psychologické moudro z internetu…
:think: Co tím chtěl básník říct?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.1.19 17:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych radu a možná i jiný pohled na věc. Jak v tématu, babička (moje tchyně) hlídala opilá mého skoro 2 leteho kluka. Nebylo to poprvé co ho hlidala ve stavu že byla trošku opilá, vždy jsem to nechala být ale tentokrát skoro neustálá na nohou a nemohla se vyjádřit co vlastně chce. Vyhodila jsem jí z bytu. Tchyně má psychické problémy a nechce si přiznat že opilá byla, že to bylo jen práškama které bere. Tomu jí nevěřím proto že to s ní táhlo jako ze sudu. U nás se ne opila, šla s klukem k sobě domu a tam nejspíš něco vypila. Samozřejmě by chtěla hlídat ale já s tím nesouhlasím. Manžel by chtěl jí dát druhou šanci ale já jí prostě nevěřím. Spoustu let už hlídá dětí sousedům i nikdy se žádnému nic nestálo a to kolík krát hlídala i když nebyla úplně střízlivá. Daly by jste druhou šancí?

Ne, že hlídá sousedům nic neznamená. Plno lidí svěří své děti komukoliv, jen aby si dáchli. Co ty víš, třeba se ty hlídané děti jednou vyjádří ve smyslu, že je rodiče strčili ožralé sousedce a bylo. Nebylo to poprvé, tchýně tedy svou druhou šanci dostala již dávno ;) alkoholičce bych nesvěřila na hlídání ani psa

• Citovat
  • Upravit
59397
29.1.19 18:20

Měla jsi to řešit hned. Mohle se stát kde co. Tchánovo druhá žena je alkoholička. když měl nejstarší skoro 4 roky tak tady předvedla na Vánoce divadlo a může být ráda že manžel u toho nebyl. Pak tchán zkoušel že za to může syn což u nás neprošlo a řeklo se že dokud se nebude léčit tak k nám nesmí. Takže nezná ani mladšího syna a ani malou. Prý ona problém nemá :lol: Naštěstí řidičák jí sebrali když jí chytili taky pod vlivem. když dojde tchán tak už se roky o ní nebavíme, nemá to cenu. Ale děti tam nejezdí vůbec. Mají velký bazén a tam by to dopadlo nejspíš průserem. takže tchán jezdí k nám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
29.1.19 23:40
@Anonymní píše:
Mě vychovávali rodiče, kteří šli každý den odpoledne do hospody, cca kolem 17h a vraceli se kolem 21h, aby dali postiženou starší sestru na záchod. Doteď si živě pamatuji, že měla matka často problém s ní cestou nespadnout, někdy se tak i stalo, což mohlo sestru zabít nebo mohla skončit ochrnutá. Nebyly to pěkné zážitky. No a potom, co dali sestru do postele, se pustili do pití doma nebo se vrátili zpátky. Většinou pili jen pivo, občas panáky, ale fakt každý den, k tomu 1-2 krabičky cigaret. Teď už je to lepší (aspoň dle toho, co říká sestra), ale malého (2 roky) bych jim nesvěřila ani na půl hodiny, ve výchově byly i jiné problémy než jen alkohol. Jezdíme na návštěvy, ale to je tak vše.

Takže já bych druhou šanci nedala, dokud by babička neskončila s léčbou. Do té doby za ní můžete jezdit všichni, s dítětem si může hrát za vaší přítomnosti, a u toho ji podpořte v tom, aby přestala pít.

Na druhou stranu, všechny tu jako důvod uvádíte fakt, že se může dítěti něco stát. Ano, to je pravda, a v tomto případě je velká pravděpodobnost, že se něco stane. Ale vezměte v úvahu třeba matku samoživitelku, která je sama s ročním dítětem a dostane epileptický záchvat/mrtvici/hypoglykémii v případě diabetu nebo spadne ze židle při výměně žárovky a skončí v bezvědomí. Taky byste této ženě řekli, že se o dítě starat nemůže? To by nemohl být s malým dítětem sám nikdo, každému se může stát něco. Rozhodně to nemyslím jako podporu v hlídání dítěte opilým člověkem, tam jsou šance na zranění mnohonásobně vyšší.

to jako opravdu tady toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
29.1.19 23:45
@Anonymní píše:

to te chapu ale toto hodne ovlivuje i to jaky ten clovek je a jak je zvykli vim ze muze 5piv pusobit na kazdeho jinakznam lidi na kterych to ani nepoznate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.19 07:01
@B4RC3LON4 píše:
to te chapu ale toto hodne ovlivuje i to jaky ten clovek je a jak je zvykli vim ze muze 5piv pusobit na kazdeho jinakznam lidi na kterych to ani nepoznate

Samotné pivo bylo v pohodě, on při těchto epizodách k tomu pil rum, vodku atd. Ta nepředvídatelnost na tom byla jedna z nejhorších věcí - kdy a jestli se to překlopí z pár lahví piva, které s ním opravdu nic neudělaly - do toho stavu blábolení a motání. Sama jsem byla hodně dlouho do dospělosti abstinent, ta ztráta kontroly nad sebou mě strašně děsila.

• Citovat
  • Upravit
1349
30.1.19 10:04
@Anonymní píše:
Samotné pivo bylo v pohodě, on při těchto epizodách k tomu pil rum, vodku atd. Ta nepředvídatelnost na tom byla jedna z nejhorších věcí - kdy a jestli se to překlopí z pár lahví piva, které s ním opravdu nic neudělaly - do toho stavu blábolení a motání. Sama jsem byla hodně dlouho do dospělosti abstinent, ta ztráta kontroly nad sebou mě strašně děsila.

tak ono s clovekem udela jen tech par piv neco ale ne ze se mota ale urcite mu to treba moc kecalo nebo se opakoval ale neco to snim udelalo urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová