Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych radu a možná i jiný pohled na věc. Jak v tématu, babička (moje tchyně) hlídala opilá mého skoro 2 leteho kluka. Nebylo to poprvé co ho hlidala ve stavu že byla trošku opilá, vždy jsem to nechala být ale tentokrát skoro neustálá na nohou a nemohla se vyjádřit co vlastně chce. Vyhodila jsem jí z bytu. Tchyně má psychické problémy a nechce si přiznat že opilá byla, že to bylo jen práškama které bere. Tomu jí nevěřím proto že to s ní táhlo jako ze sudu. U nás se ne opila, šla s klukem k sobě domu a tam nejspíš něco vypila. Samozřejmě by chtěla hlídat ale já s tím nesouhlasím. Manžel by chtěl jí dát druhou šanci ale já jí prostě nevěřím. Spoustu let už hlídá dětí sousedům i nikdy se žádnému nic nestálo a to kolík krát hlídala i když nebyla úplně střízlivá. Daly by jste druhou šancí?
ne. Pokud sama nepřizná, že má problém a chce s tím něco dělat. Nemá náhled ani sebereflexi a je jen otázkou štěstí, že se doposud něco nestalo.
Nikdy bych nedala své dítě na hlídání nikomu kdo chlastá
nikdy. Vzdyť to dítě může ohrozit na zivote..
Dala bych druhou šanci až by bylo dítě dost velké aby se o sebe umělo postarat samo. Jinak ne. A když by tvrdila že prášky tak bych řekla že tedy bohužel v takovém stavu dítě hlídat nemůže když je pod praskama
No úplně za prvé, v době, kdy každý druhý zobe antidepresiva či šňupe koks, což mu těžce ovlivňují chování a reakce, tak vyčítat někomu pár panáků mi přijde téměř směšné. No ano, za druhé, není to dobré, když někdo pije a kdybych věděla, že někdo v okolí má takový problém nebo berličku k řešení problémů, zkusila bych s ním promluvit, případně poslat někam na terapii. To jste zkoušeli? Že by tchyně začala docházet na nějaké ambulantní léčení? Řekla bych jí to asi dost razantně, že má problém a bojím se jí svěřit dítě do péče. Šanci bych jí nejspíš dala. Nic vám záměrně neprovádí, pokud se bude snažit nepít aspoň v době, kdy hlídá dítě, tak bych byla nejspíš v klidu. A pomoct bych se jí snažila určitě.
No asi nedala. Jako moji rodiče si taky dali v létě na zahrádce pivo a přitom hlídali vnoučata, která si tam hrála na písku a tak (5 leté a víc), ale jedno pivo ještě neberu jako tragédii a oba rodiče byli při smyslech. Jestli už se tvá tchýně motala a vyloženě to „přepískla“ a padala, dítě bych ji ted asi nedala
Pozorovala bych jak se to bude vyvíjet dál a zda se tchyně zlepší a opravdu u ní uvidím že se snaží. Pak bych dítě na hlídaní dala…
Ne, taky mě hlídávala přiopilá babička, naši mě tam nedávali. Pak babička měla rakovinu, vylízala se z toho a už si nedá ani sklenku vína.
@Tiger-lily píše:
No úplně za prvé, vdobě, kdy každý druhý zobe antidepresiva či šňupe koks, což mu těžce ovlivňují chování a reakce, tak vyčítat někomu pár panáků mi přijde téměř směšné.No ano, za druhé, není to dobré, když někdo pije a kdybych věděla, že někdo v okolí má takový problém nebo berličku k řešení problémů, zkusila bych s ním promluvit, případně poslat někam na terapii. To jste zkoušeli? Že by tchyně začala docházet na nějaké ambulantní léčení? Řekla bych jí to asi dost razantně, že má problém a bojím se jí svěřit dítě do péče. Šanci bych jí nejspíš dala. Nic vám záměrně neprovádí, pokud se bude snažit nepít aspoň v době, kdy hlídá dítě, tak bych byla nejspíš v klidu. A pomoct bych se jí snažila určitě.
jakože vyčítat babičce, že hlídá opilá je téměř směšné?
ježiš, kde to žiješ, že u vás každý druhý zobe antidepresiva nebo šňupe koks? vážně nevidíš rozdíl mezi tím, když někdo bere pod lékařským dohledem antidepresiva a chlastá?
@Tiger-lily par panaku během hlídání dítěte není směšné ale na přesdržku.
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych radu a možná i jiný pohled na věc. Jak v tématu, babička (moje tchyně) hlídala opilá mého skoro 2 leteho kluka. Nebylo to poprvé co ho hlidala ve stavu že byla trošku opilá, vždy jsem to nechala být ale tentokrát skoro neustálá na nohou a nemohla se vyjádřit co vlastně chce. Vyhodila jsem jí z bytu. Tchyně má psychické problémy a nechce si přiznat že opilá byla, že to bylo jen práškama které bere. Tomu jí nevěřím proto že to s ní táhlo jako ze sudu. U nás se ne opila, šla s klukem k sobě domu a tam nejspíš něco vypila. Samozřejmě by chtěla hlídat ale já s tím nesouhlasím. Manžel by chtěl jí dát druhou šanci ale já jí prostě nevěřím. Spoustu let už hlídá dětí sousedům i nikdy se žádnému nic nestálo a to kolík krát hlídala i když nebyla úplně střízlivá. Daly by jste druhou šancí?
Nedala.
@Tiger-lily píše:
No úplně za prvé, v době, kdy každý druhý zobe antidepresiva či šňupe koks, což mu těžce ovlivňují chování a reakce, tak vyčítat někomu pár panáků mi přijde téměř směšné. No ano, za druhé, není to dobré, když někdo pije a kdybych věděla, že někdo v okolí má takový problém nebo berličku k řešení problémů, zkusila bych s ním promluvit, případně poslat někam na terapii. To jste zkoušeli? Že by tchyně začala docházet na nějaké ambulantní léčení? Řekla bych jí to asi dost razantně, že má problém a bojím se jí svěřit dítě do péče. Šanci bych jí nejspíš dala. Nic vám záměrně neprovádí, pokud se bude snažit nepít aspoň v době, kdy hlídá dítě, tak bych byla nejspíš v klidu. A pomoct bych se jí snažila určitě.
Každý druhý? ![]()
@Russet píše:
Každý druhý?
takže buď já nebo ty?
zvláštní, nás je doma 10 a ani jeden ani antidepresiva ani koks neužívá, asi jsme nějací divní ![]()
@Keyllah tak hlavně mne je celkem fuk kolik lidí šňupe koks nebo chlasta. Ale moje dítě proste bude hlídat osoba strizliva a zodpovědná. Vůbec nechápu, jak nekdo muze obhajovat opilou ženskou Starající se o dítě tím, ze oproti fetu je par panaku banalita
@Tiger-lily píše:
V naší široké rodině nikdo AD nebere a ani nešnupe koks, takže předpokládám, že vaše rodina to dotahuje za ostatní ![]()