Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CMDHP píše:
1simons1ěkuji a napíše mi některá kdy manžel začal bít? Zda od začátku vztahu, nebo později? Je to hrozne, ale kdyby nekdo videl ten vyraz od maleho, trapi me to cim dal vice… uvidim, treba se s tim vyrovname vsichni tri
Já měa přítele který mě začal být po půl roce vztahu…trpěla jsme mu ti další tři roky ![]()
tady jde ale o to jestli se k němu chceš vrátit Ty nebo jen kvůli prckovi ![]()
Spíše k vůli malému, sice vím, že náš vztah nebyl nijak tragický, co by se nedalo zvládnout, ale ta přitažlivost tam nebyla z mé strany a menší běžné problémy, ale malý trpí a když trpí on tak i já, řekla jsem si že to co jsem teď prožila za půl roku nebylo tak strašné jak to jak je můj syn nešťastný a já si nedovedu představit si někoho najéít ikdyž je to půl roku jen k vůli toho že malému chybí chlap v rodině, třeba mu opravdu chybí jen otec, od miminka se o něj staral, vstával k němu apod, opravdu po těchto stránkách super, ale bojím se do vztahu kde mě tak zbil vrátit, cokdyž opravdu to byl zkrat..neřeknu kdyby se k bývalé manželce nebo ke mě choval běžně agresivně, ale nechoval…tak nevím…
připadá mi to jako začarovaný kruh…
![]()
Hele nevěřím…Nevěřím, že dítě takto trpí, pokud se má u Tebe dobře. Zvlášť, když již je to půl roku. žijí takhle mraky dětí a spokojeně. Spíš mě zarazilo, že on před ním brečí, takže hraje na city.To je od něj docela hnusný, měl by se držet a být v pohodě, už kvůli dítěti. To se potom nedivím, že dítě je smutné. Ale musíš se zařídit del svých citů, ne dítěte…
@jannina1 píše:
Hele nevěřím…Nevěřím, že dítě takto trpí, pokud se má u Tebe dobře. Zvlášť, když již je to půl roku. žijí takhle mraky dětí a spokojeně. Spíš mě zarazilo, že on před ním brečí, takže hraje na city.To je od něj docela hnusný, měl by se držet a být v pohodě, už kvůli dítěti. To se potom nedivím, že dítě je smutné. Ale musíš se zařídit del svých citů, ne dítěte…
Asi máš pravdu, nevím, ale moc děkuji, cením si každího názoru, je fajn že taková diskuze existuje
Mě poprvé udeřil, když byly dceři 4 měsíce. Držela jsem ji přitom v náruči. Takže skoro po necelých 2 letech, co jsme se poznali a 3/4 roku po svatbě. Odstěhovala jsem se, naletěla jsem na sliby, že už to neudělá a že to byl zkrat. Měla jsem stejné pocity jako ty - že to jsem já, kdo rozbíjí rodinu atd. S tím rozdílem, že já jsem ho tehdy ještě milovala. Pak jsem se nastěhovala zpátky, pak se to opakovalo, opět jsem utekla atd. Pak mi udělal druhé dítě a slíbil, že už všechno bude jak má. Když bylo druhému dítěti 9 měsíců, zmlátil mě a zkopal a já jsem na noc utíkala s malými dětmi z bytu. Spali jsme u sousedů… Od té doby se máme fajn. Jen pořád poslouchám řeči, že jsem rozbila rodinu a že od chlapa utíkají jen kurvy atd atd… Musíš si uvědomit, co bude nejlepší pro tebe i dítě. Já jsem opravdu nechtěla, aby děti měly takový „vzor“. U nás se to stalo pokaždé pod vlivem alkoholu a důvod k násilí nikdy nebyl - prostě mu hrklo a druhý den toho litoval a ani envěděl, proč se to stalo… Ty to máš jednodušší v tom, že ho nemiluješ. ROzhodnutí bude snazší. A že by po něm kluk tak brečel, tomu taky nevěřím, že neíní naočkovaný. Jeho otec ho pěkně citově vydírá. U nás stačilo, že dcera viděla, co se stalo - viděla, jak do mě kope - a naprosto jasně chápala, proč s tatínkem nebydlíme. DOdnes to tak vysvětluje mladšímu bráškovi.
Nevracet se pokud ho nemiluješ ani kvuli dítěti…věřím, že to je těžké, ale bude to lepší a ano jak tady někdo psal at si syna bere častěji…naš syn je taky fixovny hodně na otce a musel by to bez něj zvladnout…mě bil přítel a zbil mě dost až po roce pak jsme se tajně schazely jelikož jsem naletěla, že už to nikdy neuděla a pak jak jsem se k němu zpět vratila a tedy nastěhovala už legalně
, tak mě začal mlatit pravidelně a už po 3 tydnech a jak zmizely modřiny znovu mě zmaltil a ještě říkal jee tobě už mizí modřiny a tak asi zase dostaneš apodobně a stalo se to takvou rutinou, že mi to ani nedochazelo, že mě mlatí takto často…zvrat nastal až otevřel okno že mě vyhodí z okna tak jsem druhej den pelašila pryč tajně a od te doby jsem ho neviděla díky bohu za to ![]()
@martas22 píše:
Nevracet se pokud ho nemiluješ ani kvuli dítěti…věřím, že to je těžké, ale bude to lepší a ano jak tady někdo psal at si syna bere častěji…naš syn je taky fixovny hodně na otce a musel by to bez něj zvladnout…mě bil přítel a zbil mě dost až po roce pak jsme se tajně schazely jelikož jsem naletěla, že už to nikdy neuděla a pak jak jsem se k němu zpět vratila a tedy nastěhovala už legalně, tak mě začal mlatit pravidelně a už po 3 tydnech a jak zmizely modřiny znovu mě zmaltil a ještě říkal jee tobě už mizí modřiny a tak asi zase dostaneš apodobně a stalo se to takvou rutinou, že mi to ani nedochazelo, že mě mlatí takto často…zvrat nastal až otevřel okno že mě vyhodí z okna tak jsem druhej den pelašila pryč tajně a od te doby jsem ho neviděla díky bohu za to
PAnebože to mě moc mrzí, mě zbil jednou a taky hodně surově, ale takovéj tyran.. jak jsem si to přečetla tak mě běhá mráz po zádech, děsné…já když se divám na jiné chlapi, tak v některých vidím násilnika, bojím se abych netrefila na takového grázla, takže je pro mě těžké si někoho k sobě najít- pustit…to je děs ![]()
@CMDHP píše:
PAnebože to mě moc mrzí, mě zbil jednou a taky hodně surově, ale takovéj tyran.. jak jsem si to přečetla tak mě běhá mráz po zádech, děsné…já když se divám na jiné chlapi, tak v některých vidím násilnika, bojím se abych netrefila na takového grázla, takže je pro mě těžké si někoho k sobě najít- pustit…to je děs
jo ale vše je k něčemu dobré a ja si alespon uvědomila že toto opravdu od života neočekavama dnes si myslim jsem v tomhle směru nekompromisní…věřím že někdy ženské provokují, ale chlap se ma otočit a jit někam a pokud se tedy stane něco takoveho, že muž ženu uhodí tak nějak slušně a ne, že do ni kope to si myslim nebyl ani zachvat kdyby ho měl potahal by tě, vrazil facku, ale ne toto aby tě surově zmaltil..ja to měla na poprve taky dost brutalní a dost dlouho si na mě ulevoval a ja nic neudělala taky by to do něho tehda nikdo neřekl…byl to slaboch kterej měl v životě problemy a to si tak asi vylíval na mě..to určitě není vaš připad, ale každopadně pokud k němu nic necitiš nevracej se on to vycití, že ho nemiluješ a bude ho to drasat a pak by tě mohl znovu napadnout když už mu to přece jednou prošlo…nebud hloupá hlavně a uvidíš že dokažeš najit muže ktereho si zasloužíš nejsou všichni stejníííííí…hlavně se nedostat do toho kruhu ze ktereho se těžko vystupuje
věřím, že to se synem zvladnete je ještě malej a je určitě chytrej kluk tak to časem pochopí a ty se netrap mě děcka kolikrat řekly věci, ktere taky bolely, ale zvladly jsem to a je to všecko tak nějak super
![]()
@LuLucinda Mě bývalý uhodil do břicha, sice né silou ale uhodil, pak mě vyhodil, a ráno brečel a omlouval se že si nic nepamatuje. Nezájem, udělal to jednou udělá to víckrát! uteč!
Na tuto diskuzi jsem narazila náhodou. Jak to dopadlo se zakladatelkou, ozvala se někomu?