Originální jména pro holčičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
19.11.19 13:46
@warita píše:
me v Knappove zaujalo jmeno pro kluka: Narcis.Jo, zcela urcite. Pokud zdedi po svem pradedovi jeste narcisticke rysy, bude to znacka ideal! Jinak, moje maminka je ucetni. Pry sveho casu uctovala jedno kvetinarstvi. Pani majitelka se doslova jmenovala: Kveta Kostalova (rika mama). Ona tech firem se zajimavym jmenem mela vic. Taky pobavila uklidova firma trefne nazvana „Spina a synove“.
:mrgreen: Kdysi jsem četla v časopisu o gynekologovi, co se jmenoval Ocásek :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76168
19.11.19 13:50
@Kelsey píše:
V lete jsem potkala asi 2-3r. Malvinku a Jasminku.

to je krásné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
19.11.19 13:52
@osvc píše:
To určitě ne, jenom mě to zaujalo ;) Já třeba žila v dlouho v tom, že Zoe je mužské jméno, znala jsem od mala jednoho postaršího pána s tímto jménem, pak jsem byla překvapená, když jsem v dospělosti potkala ženu toho jména :lol:

prezident Ludvík Svoboda měl dceru Zoe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
19.11.19 13:54

Ilja je ženské nebo mužské jméno? třeba herec Ilja Racek, muž a mé kolegyně maminka byla Ilja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
19.11.19 13:58
@mojmira píše:
Ilja je ženské nebo mužské jméno? třeba herec Ilja Racek, muž a mé kolegyně maminka byla Ilja

To bude unisex. Stejně jako třeba René a Nikola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
19.11.19 13:59
@mojmira píše:
Ilja je ženské nebo mužské jméno? třeba herec Ilja Racek, muž a mé kolegyně maminka byla Ilja

Ilju znám taky jako mužské jméno :think:

Edit: A teď jsme na netu našla, že ženská varianta je je Iljana. To jsem nikdy neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.11.19 14:09
@pe-terka píše: :mrgreen: Kdysi jsem četla v časopisu o gynekologovi, co se jmenoval Ocásek :palec:

Jeste ten nedavno oceneny botanic Vaclav Vetvicka. A chlap ma kolegu chemika Dusana Dusika.

Jinak originalni divci jmena z naseho okoli: Adleta, Amata, Lea Rossa, Erna, Arnostka. Ale nelibi se mi ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
19.11.19 15:05
@mojmira píše:
prezident Ludvík Svoboda měl dceru Zoe

To vím, ale jako malá a puberťák jsem se o to nezajímala, tak mě to překvapilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
19.11.19 15:06
@mojmira píše:

Podle mě jako Zoe, René, Nikola, v Grandhotelu byla Ilja žena, Racek a Prachař byli muži ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
19.11.19 15:09

@pe-terka Náčelník Horské služby ČR Rudolf Chlad, to je taky jako vtip :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
19.11.19 15:45
@a12 píše:
Vsak ma právo si pojmenovat svy dite.. Nikdo mu nerekne jak tu padlo eliska tu dlouho nebyla tak to bude eliska.. Každej ma možnost vybrat jmeno pro svy dítě, vzdyt se tu vyskytují i cizí jmena, moje dítě ma ve tride třeba Joela s klasickym ceskym prijmenim, vždyť to nikdo nikomu nebere.. Muzou dat klidně ja nevim phoebe, henry, abigail.. Ale proste aby to bylo aspon jmeno, je dobre, ze dite nemuzou pojmenovat treba zábradlí, protože maminka si prala holcicku tak se klukovi pomsti jmenem.. Ted jmen je hodne, nemyslim, ze je malej vyber :nevim: neni nutny hledat jen v ceskym kalendáři

Ano, musis si vybrat ze jmen, ktera existuji v kalendari. Vyber znacne omezen. Pochopila jsi spravne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.11.19 15:54
@pe-terka píše: :mrgreen: Kdysi jsem četla v časopisu o gynekologovi, co se jmenoval Ocásek :palec:

to je nic. Pan primar Pipka je lepsi (taky gynekolog, znam osobne.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61010
19.11.19 15:56
@KaroliS píše:
Ano, musis si vybrat ze jmen, ktera existuji v kalendari. Vyber znacne omezen. Pochopila jsi spravne…

no ale v jakym kalendari? nemyslim si, ze mam v kalendari joela, eliana, abigail apod. a dat je muzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.11.19 15:56
@Hoa Mai píše:
Jeste ten nedavno oceneny botanic Vaclav Vetvicka. A chlap ma kolegu chemika Dusana Dusika.Jinak originalni divci jmena z naseho okoli: Adleta, Amata, Lea Rossa, Erna, Arnostka. Ale nelibi se mi ani jedno.

Leu mam doma ja. Obcas si nekdy tady na emimcu rypne. Prej tuctove 8o a vubec, nic moc protoze na stejne urovni jako Emma, Ela a Stella ci co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.11.19 15:58
@pe-terka píše:
ale rozumím, jen to hodnotím z pohledu Angličanů, kde tak konzervativní nejsou…Nebo jsi to myslela tak, že by někdo dosadil rovnou číslici místo hlásek Sedm (Nováková)? :mrgreen:

Ano, tak jsem to myslela, Cislo 7 tak jak se pise v matematice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze