Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@warita píše:
me v Knappove zaujalo jmeno pro kluka: Narcis.Jo, zcela urcite. Pokud zdedi po svem pradedovi jeste narcisticke rysy, bude to znacka ideal! Jinak, moje maminka je ucetni. Pry sveho casu uctovala jedno kvetinarstvi. Pani majitelka se doslova jmenovala: Kveta Kostalova (rika mama). Ona tech firem se zajimavym jmenem mela vic. Taky pobavila uklidova firma trefne nazvana „Spina a synove“.
@Kelsey píše:
V lete jsem potkala asi 2-3r. Malvinku a Jasminku.
to je krásné ![]()
@osvc píše:
To určitě ne, jenom mě to zaujaloJá třeba žila v dlouho v tom, že Zoe je mužské jméno, znala jsem od mala jednoho postaršího pána s tímto jménem, pak jsem byla překvapená, když jsem v dospělosti potkala ženu toho jména
prezident Ludvík Svoboda měl dceru Zoe
Ilja je ženské nebo mužské jméno? třeba herec Ilja Racek, muž a mé kolegyně maminka byla Ilja
@mojmira píše:
Ilja je ženské nebo mužské jméno? třeba herec Ilja Racek, muž a mé kolegyně maminka byla Ilja
To bude unisex. Stejně jako třeba René a Nikola.
@mojmira píše:
Ilju znám taky jako mužské jméno ![]()
Edit: A teď jsme na netu našla, že ženská varianta je je Iljana. To jsem nikdy neslyšela…
@pe-terka píše:Kdysi jsem četla v časopisu o gynekologovi, co se jmenoval Ocásek
Jeste ten nedavno oceneny botanic Vaclav Vetvicka. A chlap ma kolegu chemika Dusana Dusika.
Jinak originalni divci jmena z naseho okoli: Adleta, Amata, Lea Rossa, Erna, Arnostka. Ale nelibi se mi ani jedno.
@mojmira píše:
prezident Ludvík Svoboda měl dceru Zoe
To vím, ale jako malá a puberťák jsem se o to nezajímala, tak mě to překvapilo ![]()
@mojmira píše:
Podle mě jako Zoe, René, Nikola, v Grandhotelu byla Ilja žena, Racek a Prachař byli muži ![]()
@pe-terka Náčelník Horské služby ČR Rudolf Chlad, to je taky jako vtip
![]()
@a12 píše:
Vsak ma právo si pojmenovat svy dite.. Nikdo mu nerekne jak tu padlo eliska tu dlouho nebyla tak to bude eliska.. Každej ma možnost vybrat jmeno pro svy dítě, vzdyt se tu vyskytují i cizí jmena, moje dítě ma ve tride třeba Joela s klasickym ceskym prijmenim, vždyť to nikdo nikomu nebere.. Muzou dat klidně ja nevim phoebe, henry, abigail.. Ale proste aby to bylo aspon jmeno, je dobre, ze dite nemuzou pojmenovat treba zábradlí, protože maminka si prala holcicku tak se klukovi pomsti jmenem.. Ted jmen je hodne, nemyslim, ze je malej vyberneni nutny hledat jen v ceskym kalendáři
Ano, musis si vybrat ze jmen, ktera existuji v kalendari. Vyber znacne omezen. Pochopila jsi spravne…
@pe-terka píše:Kdysi jsem četla v časopisu o gynekologovi, co se jmenoval Ocásek
to je nic. Pan primar Pipka je lepsi (taky gynekolog, znam osobne.)
@KaroliS píše:
Ano, musis si vybrat ze jmen, ktera existuji v kalendari. Vyber znacne omezen. Pochopila jsi spravne…
no ale v jakym kalendari? nemyslim si, ze mam v kalendari joela, eliana, abigail apod. a dat je muzes
@Hoa Mai píše:
Jeste ten nedavno oceneny botanic Vaclav Vetvicka. A chlap ma kolegu chemika Dusana Dusika.Jinak originalni divci jmena z naseho okoli: Adleta, Amata, Lea Rossa, Erna, Arnostka. Ale nelibi se mi ani jedno.
Leu mam doma ja. Obcas si nekdy tady na emimcu rypne. Prej tuctove
a vubec, nic moc protoze na stejne urovni jako Emma, Ela a Stella ci co.
@pe-terka píše:
ale rozumím, jen to hodnotím z pohledu Angličanů, kde tak konzervativní nejsou…Nebo jsi to myslela tak, že by někdo dosadil rovnou číslici místo hlásek Sedm (Nováková)?
Ano, tak jsem to myslela, Cislo 7 tak jak se pise v matematice.