Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My dělali na svatbu znalostní kvíz, podobný jako Pubquiz. Soutěž byla o ceny a všichni byli nadšení ![]()
@klamonožka tak nevím, byla jsem snad na 20 svatbách v mých různých věkových kategorii, nejen v Čechách, ale i na Slovensku a v Madarsku a vždycky se většina svatebčany dívala na hodinky a modlila se, aby to už skončilo. Většinou to případlo vtipné jen těm, co tu zábavu vymýšlí, protože se u toho samozřejmě nařechtají než to vymysleli. když přišla zábava, tak půlka lidí radši zdrhla ven a druhá půlka se tvářila, že je to nebaví. Tak nevím…moje dlouholeté zkušenosti. Jedině, že zábava nebude delší jak 10 minut, pak fakt vopruz. Sorry!
@Lexter píše:
Doporučuji hru na Ano, Ne.
a bude hned rozvod ne? ![]()
My zadne hry nechteli, ale meli jsme pripraveny beer pong, kdyby byl zajem a opravdu jsme se hodne pobavili
vecer kdyz uz jsme byli trosku pod parou nas ukecal nekdo na kocar, no kocar se celej zbortil ![]()
@mamina2017 píše:
a bude hned rozvod ne?
V každé hře někdo vyhraje a někdo prohraje.
@mamina2017 píše:
@klamonožka tak nevím, byla jsem snad na 20 svatbách v mých různých věkových kategorii, nejen v Čechách, ale i na Slovensku a v Madarsku a vždycky se většina svatebčany dívala na hodinky a modlila se, aby to už skončilo. Většinou to případlo vtipné jen těm, co tu zábavu vymýšlí, protože se u toho samozřejmě nařechtají než to vymysleli. když přišla zábava, tak půlka lidí radši zdrhla ven a druhá půlka se tvářila, že je to nebaví. Tak nevím…moje dlouholeté zkušenosti. Jedině, že zábava nebude delší jak 10 minut, pak fakt vopruz. Sorry!
Hm, já jsem byla na o něco méně svatbách, tak cca 10-12, a všude, kde nějaké hry vymyšlené byly, mě to bavilo, ráda jsem se účastnila a připadalo mi, že to baví i lidi kolem mě. A na asi třech, kde vůbec nic vymyšleného nebylo, jsem se fakt nudila, když jsem už třetí hodinu akorát něco decentně pozobávala z talířku, abych se zabavila aspoň nějak, a nuceně konverzovala už s pátou neznámou tetičkou/babičkou na téma co studuju, co pak budu dělat/ kde pracuju/kde pracuje můj přítel/manžel a podobně na tom byla i řada dalších hostů.
Už jsem zmínila svatbu, kde si hosté krátili čas procházkami po okolí, pak jsem zažila i takovou, kde jich část šla hrát ze salonku v restauraci nenápadně kulečník do vedlejší místnosti, a jednu, kde se jich kus dokonce vytratil koukat u baru v dotyčné restauraci na hokej. Jedna otázka je, že to od nich bylo vysoce nevhodné, druhý aspekt je, že se prostě fakt hrozně nudili.
Se sestřenicí jsme si na jedné takové (v našich cca 23-24 letech) slavnostně slíbily, že až budeme mít my naše svatby, tak to nedopustíme.
A z místní diskuze jsem usoudila, že víc, než kdy jindy platí ono známé „podle sebe soudím tebe“ - já jsem se na těch svatbách u her bavila a tak mi (asi mylně) připadalo, že se baví i lidi kolem mě. Jiní lidé zas u her na svatbách trpí a tak se (taky možná často mylně) domnívají, že to přijde strašné a nebaví to ani lidi kolem.
@valacek píše:
Ahoj, letos dělám svědka, poradíte mi prosím nějaké zábavné a originální hry, které běžně na svatbách nebývají? (nechci žádný kočár, židličkovanou nebo tombolu)díky moc
Doporučuji hru „Na pravdu“…
@free333 píše:
Doporučuji hru „Na pravdu“…
A začít by měl farář.
![]()
My měli svatbu venku, takže jsme měli slackline, hrál se petanque a badminton. Asi to není nijak originální, ale užilo se to.
@Lexter píše:
A začít by měl farář.![]()
![]()
No, každopádně by se pak o téhle svatbě mluvilo mezi příbuzenstvem, tedy jen šeptem, několik dalších generací… ![]()
@klamonožka ono taky jde o to, jak si to snoubenci namyslí. samozřejmě, když někdo má oběd ve 12h a pak jim přijdou muzikanti ve 16h, hodinu si to chystají, tak to je to na vraždu. My teda měli oběd pozdě, s tím že už tam byl muzikant, měl nachystáno, dal si oběd s námi a asi Půl hodiny po obědě jsem hned měli manželský taneček a rozjelo se to hned. Takže nuda nebyla. nebyly tam žádné prostoje. my to měli celkově namyšlené jako na pohodu a zároveň, aby to všechno navazovalo.
@klamonožka píše:
Hm, já jsem byla na o něco méně svatbách, tak cca 10-12, a všude, kde nějaké hry vymyšlené byly, mě to bavilo, ráda jsem se účastnila a připadalo mi, že to baví i lidi kolem mě. A na asi třech, kde vůbec nic vymyšleného nebylo, jsem se fakt nudila, když jsem už třetí hodinu akorát něco decentně pozobávala z talířku, abych se zabavila aspoň nějak, a nuceně konverzovala už s pátou neznámou tetičkou/babičkou na téma co studuju, co pak budu dělat/ kde pracuju/kde pracuje můj přítel/manžel a podobně na tom byla i řada dalších hostů.
Už jsem zmínila svatbu, kde si hosté krátili čas procházkami po okolí, pak jsem zažila i takovou, kde jich část šla hrát ze salonku v restauraci nenápadně kulečník do vedlejší místnosti, a jednu, kde se jich kus dokonce vytratil koukat u baru v dotyčné restauraci na hokej. Jedna otázka je, že to od nich bylo vysoce nevhodné, druhý aspekt je, že se prostě fakt hrozně nudili.Se sestřenicí jsme si na jedné takové (v našich cca 23-24 letech) slavnostně slíbily, že až budeme mít my naše svatby, tak to nedopustíme.
A z místní diskuze jsem usoudila, že víc, než kdy jindy platí ono známé „podle sebe soudím tebe“ - já jsem se na těch svatbách u her bavila a tak mi (asi mylně) připadalo, že se baví i lidi kolem mě. Jiní lidé zas u her na svatbách trpí a tak se (taky možná často mylně) domnívají, že to přijde strašné a nebaví to ani lidi kolem.
No jo, ale ty hry se hraji chvilku, nudit se muzes stejne. Takovy svatby - obrad na urade, zamku, pak foceni, cekani na fotitici se svatebcany, obed pri stolech do ucka, pak hry… za me vsechny desny. Nejlepsi byly venkovni - na klasickem tabore s chatkama, na Sumave na louce - ubytko a jidlo v budovach vedle, pronajata chalupa se zahradou… tam to tak nejak plyne prirozene a samo. Hry treba nebyly. Nejak na ne ani vlastne nebyl prostor. Ani si nedovedu predstavit ty lidi na hry nahanet.
Kdyby se dělo něco takového na mé svatbě, raději bych utekla. Tyhle traparny fakt nemusím.