Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kromě toho psychologa/psychiatra koukni na IG na Anetu Synkovou, je to holka, co se dostala z anorexie a ukazuje tam, jak se mít ráda, jak (rozumně) zdravě jíst, sportovat a občas si dopřát bez výčitek(!) něco dobrého. Myslím, že budeš přesně její cílová skupina ![]()
Já se snažím zhubnout od února, hlídám si stravu, až na pár výjimek jsem nijak nehresila, ale příští víkend mě čeká má oslava narozenin a tu si hodlám užít, takže se nebudu nijak omezovat a dám si vše, co budu chtít, protože za 1 den fakt nehrozi, že bych přibrala to, co jsem několik měsíců shazovala, od pondělí pak zase najedu na zdravý režim..
Mám vyzkoušeno, že pokud člověk žije zdravě, tak Nějaky den dva v měsíci, kdy prasi, nic nedělají..
V pohodě to není… Brzy se může stát že budeš mít výčitkou že si dáš později večeři. Pak že jsi si k večeři dovolila dát i sacharid pak budeš mít výčitky že jsi si dala ochucený jogurt. A tak postupně dojdeš do stavu kdy budeš mít výčitkou že sníš jablko. Nebo to pak nevydržím s zasnes se prejidat a zvracet.
Prostě se zvaž a uvidíš, jak ten dort tvoji váhu ovlivnil, ne? Není třeba kvůli tomu zakládat diskuzi, pak si najdi psychologa, protože máš problém, to myslím v dobrém. Zatím si to neuvědomuješ, ale bude to horší, máš našlápnuto k anorexii. ![]()
Jestli se v tom už rovnou neplácáš, tak máš zaděláno na poruchu příjmu potravy.
A tam hlavní zádrhel není v tom co jíš a nebo nejíš, ale sebenenávist a lžive přesvědčení, že když budeš hubená, tak to bude lepší, lidi tě začnou mít rádi a ty se nebudeš tak moc nesnášet.
No tak to není. Lidi tě mají rádi už teď, ale ty jim to nevěří, protože nemáš ráda sebe samu a hlavně teda čím víc budeš poruchu poslouchat, tím bude silnější, včetně tě sebenávisti.
A teda nemyslím si, že se z otho dostaneš ven, dříve či později budeš potřebovat psychoterapii.
Pro začátek si alespoň začni psát s lidmi z Anabell. http://www.anabell.cz/
Když začneš udržovat alespoň lehký kontakt s někým, kdo nabízí možnost začít cíleně měnit nastavení sve psychiky, tak tím snížíš riziko, že se uplně odrasuješ a skončíš v lečebně a nebo s rozvratem organismu.