Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sagina píše:
hele, já ti nevím. včera mluvil jakýsi bývalý starosta, který něco podobného ve své obci před lety zažil a říkal, že tehdy bylo nejhorší právě to, že nikdo nic nevěděl, policajti nic ven nepustili, ani když byl vrah mrtvý, k němu na úřad volali zoufalí lidé se strachem o své příbuzné a on jim nedokázal nic říct… jemu připadalo, že ta současná informovanost je lepší, než tehdejší nejistota, kdy nikdo nic nevěděl.
Informovanost nic pozitivniho neprinese
@kruel píše:
No tak super…tak se zamysli nad svou vlastní omezeností a neštourej se ve sračkách co si tu píšou lidi na emiminu, však se tě to taky netýká no ne
Kdyz se na neco nekdo pta, tak snad odpovim. Od toho je nejake forum. Ale tohle je nafouknuta bublina a ted se v tom stourate coby kdyby jakby. Co vas na tom tak zajima? Treba tebe konkretne
@Komsomol píše:
Hele nechci byt nejaky rejpavy, ale vsechny tyhle nacviky jsou uplne na nic
no já myslím, že tak úplně na nic nejsou, viz to zjištění s postelemi. s překvapením se zjistí, že je potřeba něco naplánovat jinak. minimálně to upozorní třeba na úzké průjezdy, zamčené dveře, překážky v cestě… navíc třeba mám zkušenost s nácvikem traumaplánu a s vyhlášeným skutečným traumaplánem (tedy když se na nemocnici valí spousta pacientů naraz z nějaké nehody). fakt bylo fajn, že člověk měl nacvičeno a neopakoval chyby, které zbytečně zdržovaly. tu samou zkušenost mám s KPR. nejsem AROvka, resuscitace je u nás fakt výjimečná a sama jsem zažila, že v takové situaci jedu „na autopilota“, bez přemýšlení automaticky jedu, co mám nacvičeno ze školení, ať už jsem byla ta u lůžka nebo ta u telefonu. jako proti člověku se střelnou zbraní to těžko pomůže, ale i tak je dobré vědět, třeba že tlačítko na ostrahu funguje, zadními dveřmi že se dá eventuelně uniknout, protože nejsou zamčené nebo naopak že tudy cesta nevede, že mám po ruce seznam linek, kterého když se budu držet, tak stačí jeden telefonát a echo postupně proletí celou nemocnicí, takže se třeba stihnou spustit bezpečnostní opatření a nikdo útočníkovi zbytečně z nevědomosti nevleze do rány…
@Komsomol píše:
Informovanost nic pozitivniho neprinese
jak to? však ten bývalý starosta řekl, že ani nevěděli, že vrah byl na místě mrtvý. kdyby aspoň tohle policie pustila, nepochybně by ubyl strach, kde na koho v okolí ještě zaútočí. nicméně já v té situaci naštětí nikdy nebyla, můžu vycházet jenom z toho, co říkal onen starosta,
@Markéta80 píše:
@free333 jen prý poslal malé děti pryč a pak začal střílet
Děsivé na tom je, jak to měl všechno dopředu promyšlené… ![]()
@Komsomol Jsem z Ostravy. Ctirad býval můj soused v Zábřehu, když jsme kdysi bydleli na Horymírově ulici… tak třeba proto ![]()
@free333 píše:
Děsivé na tom je, jak to měl všechno dopředu promyšlené…
Tak zrovna informace o tom, že poslal děti pryč je mylná. Jeden z mrtvých je otec, který vlastním tělem zachránil život své dceři.
@Komsomol píše:
U takovych situaci by se mela media vyhnat. Nepodavat informace a setrit vse interne. Pak odprezentovat zaver setreni a nazdar. A to proto aby se nedela tahle masaz co je ted. Za chvili budou kamery i na hajzlech a bezpecnostni ramy a skeny vsude. Uz staci, ze si nemuzu vzit ani piti do letadla kvuli dementnimu unosu dvou letadel nekde v usa.
No tak právě v této situaci například média napomohla k dopadení střelce…nebýt zveřejněných informací, záznamech z kamery, fotky atd. by se možná ani nezjistilo, o koho jde, kde se nachází a dnes by střílel o dům dál ![]()
@lenajs píše:
Tak zrovna informace o tom, že poslal děti pryč je mylná. Jeden z mrtvých je otec, který vlastním tělem zachránil život své dceři.
Fakt nevím, jak to bylo s těmi dětmi, psala to Markéta, ale pokud to bylo pravda, tak by klidně bylo možné, že třeba ta holčička, co ji zachránil tatínek, odmítla ven odejít…
Ale nemám načteno ze všech plátků, tak nevím…
@sagina píše:
no já myslím, že tak úplně na nic nejsou, viz to zjištění s postelemi. s překvapením se zjistí, že je potřeba něco naplánovat jinak. minimálně to upozorní třeba na úzké průjezdy, zamčené dveře, překážky v cestě… navíc třeba mám zkušenost s nácvikem traumaplánu a s vyhlášeným skutečným traumaplánem (tedy když se na nemocnici valí spousta pacientů naraz z nějaké nehody). fakt bylo fajn, že člověk měl nacvičeno a neopakoval chyby, které zbytečně zdržovaly. tu samou zkušenost mám s KPR. nejsem AROvka, resuscitace je u nás fakt výjimečná a sama jsem zažila, že v takové situaci jedu „na autopilota“, bez přemýšlení automaticky jedu, co mám nacvičeno ze školení, ať už jsem byla ta u lůžka nebo ta u telefonu. jako proti člověku se střelnou zbraní to těžko pomůže, ale i tak je dobré vědět, třeba že tlačítko na ostrahu funguje, zadními dveřmi že se dá eventuelně uniknout, protože nejsou zamčené nebo naopak že tudy cesta nevede, že mám po ruce seznam linek, kterého když se budu držet, tak stačí jeden telefonát a echo postupně proletí celou nemocnicí, takže se třeba stihnou spustit bezpečnostní opatření a nikdo útočníkovi zbytečně z nevědomosti nevleze do rány…
Tak kpr je snad neco uplne jineho nez cviceni evakuace u pozaru. Kdyz ti nekde zacne doutnat ohnicek tak je vemes prvnim vhodnym hasicakem, ale kdyz ti vyleti do povetri pulka budovy po nalozi, tak te opravdu nebude zajimat, jak projet s pacienty na luzku uzkou chodbou. Vsechny situace jsou modelove, tudiz do praxe nevhodne. Kdyz mlivis o tom strileni a obvolavani ostatnich. Kdyz ti nekdo rozstrili dvere samopalem, tak to posledni co te zajima bude varovani telefoni linkou ostatni osoby v budove. Kdyz typek strili na chodbe, tak tam asi „nevedomky“ tezko vlezu. Ver mi, ze clovek pod natlakem a s vlastnim strachem se chova uplne jinak nez pri modelovych situacich
@sagina píše:
jak to? však ten bývalý starosta řekl, že ani nevěděli, že vrah byl na místě mrtvý. kdyby aspoň tohle policie pustila, nepochybně by ubyl strach, kde na koho v okolí ještě zaútočí. nicméně já v té situaci naštětí nikdy nebyla, můžu vycházet jenom z toho, co říkal onen starosta,
Myslis toho starostu ve vesnici kde postrilel lidi v hospode? Informace ti fakt nic neprinesou. Jediny ceho dosahnes je zatizeni dotazu smerem k policii a vseobecneho zmatku a domnenek.
@kruel píše:
@Komsomol Jsem z Ostravy. Ctirad býval můj soused v Zábřehu, když jsme kdysi bydleli na Horymírově ulici… tak třeba proto
Kdysi… kdysi jsem s jagrem hral na rybniku tudiz by me mela zajimat hantuchova?
@lenajs píše:
No tak právě v této situaci například média napomohla k dopadení střelce…nebýt zveřejněných informací, záznamech z kamery, fotky atd. by se možná ani nezjistilo, o koho jde, kde se nachází a dnes by střílel o dům dál
Ja myslim, ze by skoncil uplne stejne jako skoncil akorat by nebyl poskozen nevinny clovek. Media rozhodne nicim nepomohla. Spis komplikovala akci
@Komsomol píše:
Kdysi… kdysi jsem s jagrem hral na rybniku tudiz by me mela zajimat hantuchova?
ne proč
však se zajímej o koho ty chceš a já se budu zajímat o koho já chci…však nejsme jeden člověk ne
Já se zajímám ráda i o své přátelé z dětství, se kterými jsem si „kdysi“ hrála na písku. A co jako?? ![]()
@free333 píše:
Děsivé na tom je, jak to měl všechno dopředu promyšlené…
Co je na tom desiveho? Kdyz jdes udelat postu nebo benzinku a nejsi smazka nebo hovado, tak si to taky naplanujes, at to ma kyzeny vysledek