Otevřela jsem se známosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
21.1.19 09:19
@Anonymní píše:
@Kralikcek Nebylo to jen o mé minulosti, řekla jsem mu i to, že nemám takový všeobecný přehled jako on, a že se cítím mimo, špatně když mě zkoušíš. Narovinu cítím se jak idi.ot, ale to jsem mu nezmínila.Pak jsem svoje otevření chtěla vzít zpět, proto jsem se omluvila ( už nikdy nechci mluvit narovinu o sobě, beru to, že druhé obtěžují ) a on reagoval, jak reagoval.

Jak tě zkouší?

Jo a jak se bere vyřčené slovo zpět? To je přece nesmysl… a tys ho nějak urazila, žes měla potřebu se mu omluvit? Tam vidím problém… nutkání omlouvat se snad už jen za svou existenci, za to, že cokoliv osobního druhé obtěžuje… ten psycholog by možná nebyl marný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
21.1.19 09:21

Ahoj zakladatelko,
zaprvé je dobře, žes přítelovi odvyprávěla, co máš v sobě uložené a co třeba ovlivňuje tvé chování i dnes.
Zadruhé, reakce přítele byla v podstatě ideální. Prostě ocenil tvou upřímnost, že ses mu vypovídala, nečekají ho za čas nějaká překvapení.
Měla bys svou pozornost zaměřit na váš vzájemný vztah. On nemůže za to, co se ti dělo od jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028

Dle mého názoru rada vyhledat nějakého terapeuta nebyla úplně od věci…
Dobře, jsi introvert, ale i introverti to mají v sobě srovnané. Na mne tak nepůsobíš. Máš známost, otevřela ses, což je v určité fázi vztahu úplně normální a partneři by o sobě měli vědět (téměř) vše. Proč se poté omlouvat? Vypadá to, že máš v sobě zmatek a nevíš, co chceš, co se sebou. Vlastní sebehodnocení také není v pořádku…
Dary apod. jsou prkotina, to se dá vždy „vykomunikovat“. Zapracuj na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@arada On má přehled, ať se ho kdokoli zeptá na historii, psychologii, dějepis tak ví ..... Mě se i základy vykouřily z hlavy. Nečtu. Když opomenu noviny, časopisy. On čte odborné knihy. Sportuji on zase vůbec.

Umíme se bavit samozřejmě, ale o běžných věcech ze života. Jakmile zabrousí např., kdy se začal stavět Karluv most atd tak jsem najednou háji.

A to, opravdu, nelžu: dějepis, zeměpis, psychologie, právo a filozofie byly moje parketa.

Při přijímacích řízení k PČR nemám všeobecný přehled, pokud nechceš jít na školu. Musíš mít vyšší inteligenci o 10% než běžný uživatel, ale jde tam spíš o matematiku, logiku, orientaci, paměť apod

Jinak máš i pozice, kde nyní už stačí vyučení. Sice je jich málo, ale jsou. A celkově, dle mého, škola neznačí nic o člověku a jeho inteligenci, či přehledu.

• Citovat
  • Upravit
29350
21.1.19 09:25
@Anonymní píše:
@Kralikcek Nemluvili jsme o tom poprvé. Pořád tvrdí, že vím jiné věci, které on neví. Když jsem mu poprvé řekla o příteli a jak se choval bylo to po dlouhé době, kdy to že ne doloval, ale já odmítala a až pak jednou jsem našla odvahu a napsala mu SMS. Odepsal mi , děkuji ,. A od té doby o tom nemluví ........

Předtím, když pro změnu ze mě doloval jiné věci, tak proto prý, aby mě pochopil, aby věděl jaký život žijí :roll:

Jinak ohledně té mé inteligence a mého schazovani. Prý to není, tak hrozně jak se vidím, že jsem v mezích, že nevybočují. Ale třeba že ho mrzí to, že mu nezamavam při loučení.
Prostě, nevím, držím si od lidí celý život odstup a po něm bývalém vztahu tuplem.

S těmi dárky - sám má kolegyně, které tam jedou po kolegach. Dárečky, vydržování a když nesypou, tak jdou k dům dál. A on takové nechce. Tak proč nakupuje mě ??? Ale i platí, když někam jdeme. Opravdu se cítím špatně. Nemám takový plat jako on a nikdy mít nebudu, snažím se to kompenzovat: beru auto, teď jsem mu koupila něco o čem mluvil, předtím jsem mu oživila šatník ....... A to je další věc: má pár kusů oblečení. Doslova. Přitom peníze má. Nevím, nevím co si myslet.

A proč mu nezamáváš při loučení? To je přece běžná věc, umí to i malé děti…

Proč nakupuje muž ženě dárky? Protože jí tím dává najevo, že mu za to stojí, protože ho těší, když jí může udělat radost… protože správný muž a gentleman za ženu vždy platí… pokud nejde o dva studentíky, jejichž jediným příjmem je nízké kapesné od rodičů…

Musí mít chlap plný šatník hader, přetékající skříně a pocit, že nemá co na sebe, jako každá druhá ženská? Nemusí… a že na to má a i přesto si nic tak moc nekupuje? No, je to chlap… chlapi to vidí jinak než ženy… na tom není nic divného… mě by zase připadalo horší mít nějakého moderního načančaného manekýna, kterého víc než já bude zajímat víc nejnovější móda… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 09:26

Půjdu spát. Dopisu jen to, že nikdy jsem se nesverovala, jak jsem psala. Jsem tu pro druhé, vyslehnout, poradit a případně pomoci, když mohu.

Ano, bylo mi dost ublíženo v minulém vztahu, i ve školních let díky šikaně. A asi se to na mě nevědomky podepsalo.

Přitom s ním jsem ráda, těším se na něj a kolikrát neudělám co chci: chci ho obejmout, neudělám to. Chci mu poděkovat neudělám to a pak napíšu SMS. Není to o nevychovaní, ale prostě nedokážu to v reálu, necítím se přitom dobře. Ještě donedávna mi vadily dotyky - teď co jsem s ním tak ne. Ale přijdu si, že když se vypovídám, že tím obtěžují. Přitom s kamarádkou nebo sousedkou problém nemám, ale ty znám už pár let.

Jen pro asi pochopení mě: bývalý mi lhal, využil, podváděl, manipuloval, pomlouval, stáhl na dno. Po se.. byl schopný mě vykopnout. 8o

• Citovat
  • Upravit
29350
21.1.19 09:29
@Anonymní píše:
@arada On má přehled, ať se ho kdokoli zeptá na historii, psychologii, dějepis tak ví ..... Mě se i základy vykouřily z hlavy. Nečtu. Když opomenu noviny, časopisy. On čte odborné knihy. Sportuji on zase vůbec.

Umíme se bavit samozřejmě, ale o běžných věcech ze života. Jakmile zabrousí např., kdy se začal stavět Karluv most atd tak jsem najednou háji.

A to, opravdu, nelžu: dějepis, zeměpis, psychologie, právo a filozofie byly moje parketa.

Při přijímacích řízení k PČR nemám všeobecný přehled, pokud nechceš jít na školu. Musíš mít vyšší inteligenci o 10% než běžný uživatel, ale jde tam spíš o matematiku, logiku, orientaci, paměť apod

Jinak máš i pozice, kde nyní už stačí vyučení. Sice je jich málo, ale jsou. A celkově, dle mého, škola neznačí nic o člověku a jeho inteligenci, či přehledu.

jo, můj manžel má taky takový skvělý přehled, od světových dějin až po kvantovou fyziku… a co? On si něco přečte a zůstane mu to v hlavě uložené napořád… já to zapomenu po pár minutách… obdivuji ho za to, jaký je úžasný… ale vůbec to neznamená, že bych se vedle něho měla cítit méněcenná nebo neschopná… umím zase jiné věci…

On tě přece s tím Karlovým mostem nezkouší… prostě jen říká, co ví… sděluje informace… možná by spíš ocenil tvůj zájem, kdyby ses ho zeptala na další věci s tím související… a třeba by ti pak utkvělo v hlavě i něco z toho, co říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.1.19 09:31
@Anonymní píše:
Půjdu spát. Dopisu jen to, že nikdy jsem se nesverovala, jak jsem psala. Jsem tu pro druhé, vyslehnout, poradit a případně pomoci, když mohu.

Ano, bylo mi dost ublíženo v minulém vztahu, i ve školních let díky šikaně. A asi se to na mě nevědomky podepsalo.

Přitom s ním jsem ráda, těším se na něj a kolikrát neudělám co chci: chci ho obejmout, neudělám to. Chci mu poděkovat neudělám to a pak napíšu SMS. Není to o nevychovaní, ale prostě nedokážu to v reálu, necítím se přitom dobře. Ještě donedávna mi vadily dotyky - teď co jsem s ním tak ne. Ale přijdu si, že když se vypovídám, že tím obtěžují. Přitom s kamarádkou nebo sousedkou problém nemám, ale ty znám už pár let.

Jen pro asi pochopení mě: bývalý mi lhal, využil, podváděl, manipuloval, pomlouval, stáhl na dno. Po se.. byl schopný mě vykopnout. 8o

hezké sny… jen poslední rada… měla by sis odpustit a naučit se mít sama sebe víc ráda… pak to budeš mít mnohem lehčí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 09:32

@Regina Hero Ano, to dělám nebo on sám, že mi něco řekne a pak se mě na to zpětně zeptám. Ale to je to, někdy vím, někdy ne. A pak si připadám jak blb. Jemu to nevadí, mě ano.

Nikdy mi v žádném psychologickém vyšetření nevyšla úchylka, porucha apod. Ale pokaždé to samé: puntičkář, vysoká mléka, vysoké nároky na sobě, v některých situacích odstup/nízké sebevědomí a nedůvěra ..... :roll:

Někdy jsem v pohodě, a pak někdy si připadám jak kus ho ..... Ale ne v zaměstnání, ale pouze v osobním životě a pouze ve vztahu.

• Citovat
  • Upravit
29350
21.1.19 09:39
@Anonymní píše:
@Regina Hero Ano, to dělám nebo on sám, že mi něco řekne a pak se mě na to zpětně zeptám. Ale to je to, někdy vím, někdy ne. A pak si připadám jak blb. Jemu to nevadí, mě ano.

Nikdy mi v žádném psychologickém vyšetření nevyšla úchylka, porucha apod. Ale pokaždé to samé: puntičkář, vysoká mléka, vysoké nároky na sobě, v některých situacích odstup/nízké sebevědomí a nedůvěra ..... :roll:

Někdy jsem v pohodě, a pak někdy si připadám jak kus ho ..... Ale ne v zaměstnání, ale pouze v osobním životě a pouze ve vztahu.

ano, ono to všechno pramení z toho nízkého sebevědomí… cítíš se, že nejsi dost dobrá… problém je se sebepřijetím… jak říkám, musíš si odpustit a naučit se milovat samu sebe… pak se vyřeší většina toho dalšího…
V práci ty problémy nemáš, protože tam máš jasně dané své povinnosti a role… kdežto v osobním životě je to nenapsané dopředu, nenalajnované… tam začínají být problémy…
Jak sama píšeš, jemu to nevadí, tobě ano… problém je u tebe… odstraň problém a přijmi život se vším, co ti nabízí… chce to jen trochu tréninku a práce na sobě, ale dá se to zvládnout levou zadní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
21.1.19 09:42

:mrgreen: tak nevím, nikdy jsem s žádným partnerem neměla potřebu řešit, kdy byl založen Karlův most :mrgreen: a kdyby to někoho tak hrozně zajímalo a bylo to důležité pro náš vztah, tak už existuje internet, kde se to dá najít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
21.1.19 09:56
@Regina Hero píše:
A proč mu nezamáváš při loučení? To je přece běžná věc, umí to i malé děti…

Proč nakupuje muž ženě dárky? Protože jí tím dává najevo, že mu za to stojí, protože ho těší, když jí může udělat radost… protože správný muž a gentleman za ženu vždy platí… pokud nejde o dva studentíky, jejichž jediným příjmem je nízké kapesné od rodičů…

Musí mít chlap plný šatník hader, přetékající skříně a pocit, že nemá co na sebe, jako každá druhá ženská? Nemusí… a že na to má a i přesto si nic tak moc nekupuje? No, je to chlap… chlapi to vidí jinak než ženy… na tom není nic divného… mě by zase připadalo horší mít nějakého moderního načančaného manekýna, kterého víc než já bude zajímat víc nejnovější móda… :think:

Souhlasím. Dává ti dárky, protože mu na tobě záleží, nech se rozmazlovat. Kdyby nechtěl, tak to nedělá. Zvlášť, pokud ví, že jsi to předtím neměla. Jestli ti to není příjemné, tak mu taky něco kup (když ti vadí, že nosí pořád to samé - já třeba taky příteli kupuji oblečení, protože on na to není - jasně, nebudeš mu hned kupovat kalhoty nebo bundu, ale třeba pěkný pásek nebo kravatu?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 10:07

@milktea Ano, to jsem udělala. Mluvil o tom, že shání svetr. Jen to zmínil. Koupila jsem mu ho a bylo vidět, že ho těžší. Nosí ho. Koupila jsem mu triko s jeho oblíbenou skupinou. Děkoval, a že si připadá jak král :)

Kdybych měla vyšší výplatu, tak nic neřeším. On je na tom daleko lépe ..... Ač dělá , jen , řidiče u soukromníka. Přeju mu to. Já si vyskakovat nemohu, dělám co mě baví a pro co žiju. U nás ve městě jde vše o znamostech, a je jedno, že mám školu (praxi v oboru ne). Prošla jsem si i manuální práci - kupodivu lépe placené, ale na 3-4 směnný provoz už pracovat nikdy nechci.

Odbočila jsem. Samozřejmě bych mu rada koupila kalhoty, košile. Ale musím našetřit. Teď můj výdaj byl 2 tisíce za šachy. Bude mít radost. :mrgreen: A to je hlavní.

A asi máte holky pravdu, asi se nevědomky trestám za to, že jsem šla do vztahu, kde jsem myslela srdcem i přestože rozum věděl od začátku co je dotyčný zač a že jak se ke mě chová je špatně ..... Neviděla, neslyšela. Nevím jak se mít ráda, jak si věřit. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.19 10:08

@milktea Ne, že předtím jsem nic nedostala. Ale prostě foťák za x tisíc přijmout nemohu, to nejde, prostě.

:roll:

Jinak veškeré peníze mám v bydlení. Dala jsem do něj vše a teď jedu prakticky od nuly. Ale mám svoje do budoucna, což v dnešní době mít je těžké.

• Citovat
  • Upravit
847
21.1.19 10:09
@Anonymní píše:

Chápu, že je těžké si toho nevšímat a hodit to za hlavu. Kolik ti je a kolik je jemu? Jestli je starší, tak je logické, že toho víc ví, pokud člověk není úplný hňup, tak za roky života nasbírá spoustu informací.

Taky jsem měla špatné vztahy a raději jsem s nikým nechodila a když jsem pak potkala současného muže, tak jsem ho taky nechtěla obtěžovat svými pocity a blbými zážitky. Nerada mluvím o sobě, beru to jako obtěžování ostatních. Souvisí to se sebevědomím a také možná se soudností? „Proč by ho to mělo zajímat…“ Ale tebe by to taky zajímalo, kdybys někoho milovala, ne?
Podle mě není špatné, že jsi se mu svěřila, neber to jako něco pro něj otravného a to, že se proti němu cítíš hloupá, to je jen tvůj pocit.

Ale jestli ti přijde, že ti kupuje dárky, protože si o tobě myslí, že jsi hloupá slepice, která mu dá za nový boty, tak je něco špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí