Ovlivňuje ovládání jazyka váš názor na lidi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11816
20.11.16 18:14
@sakota píše:
@Janasas Aha. Tak to je trochu trapas. :) Já jsem na takovéhle špeky zvyklá u Vietnamců a vždycky mě pobaví, jak se dá čeština zajímavě foneticky přepsat.

A Sakota je výrobce propisek a náplní, píšou výborně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.11.16 18:17

@Ploskutáček Taky to byla nějaká druhá milenka čtvrtého čínského císaře kdysi dávno či co… :D Přezdívka ze střední, kamarádka sinoložka s tím přišla a už mi to zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
20.11.16 18:18

Já si automatické opravy v telefonu vypla, na co to je? Zdržuje to :D
Nemám ráda, když někdo píše úplně bez čárek a teček, já teda taky nejsem svatá, taky semtam čárku vynechám, ale pro mě je čeština automatická, nemusím ani přemýšlet, zda napíšu „pro mě“, nebo „pro mně“… :roll: ze zkušenosti vím, že spolužačky, které měly špatné známky z češtiny, se většinou nedostaly dál, než k nedokončené střední :D nejvíc mě dostává „chlapy makaly“, nebo „s ženamy“ a podobné hlody :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
20.11.16 18:19
@sakota píše:
@Ploskutáček Taky to byla nějaká druhá milenka čtvrtého čínského císaře kdysi dávno či co… :D Přezdívka ze střední, kamarádka sinoložka s tím přišla a už mi to zůstalo.

Aha, já myslel, jestli neujíždíš na propiskách :mrgreen: Já nejdřív četl, že tys byla milenkou čínskýho císaře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.11.16 18:24

@Ploskutáček Tatíčku císaři, toto je má milenka. Ujíždí na propiskách. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
20.11.16 18:26
@J_Doe píše:
Pokud je příspěvek jinak čitelný, logický, má hlavu a patu, tak to můj názor negativně neovlivňuje. Já sama nejsem češka, jsem slovenka, a to byste se divily, jak má slovenština a čeština rozdílnou gramatiku. :nevim:Takže gramatika mi nevadí, vadí mi, když někdo nerozumí psanému textu, a ještě je pak agresivní…

No můj manžel je slovák a je to masakr. Když si píšeme třeba, vůbec nevím, zda píše hrubku nebo ne. Když jsi slovenka, pomož mi. Když jsou ženy, tak je to „ženy robily“, nebo „ženy robili“? Mně tam přijde správně to měkké, slovenčina je taková celá měkčí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.11.16 18:29
@sakota píše:
@Janasas Aha. Tak to je trochu trapas. :) Já jsem na takovéhle špeky zvyklá u Vietnamců a vždycky mě pobaví, jak se dá čeština zajímavě foneticky přepsat.

Nejen u nich, mně stačí zápisky mého sedmiletého syna. Píše velmi rád a obvykle si do toho nenechá moc kecat :mrgreen: :lol: Jednou to snad vydám knižně. Vymýšlí příběhy, ale neumí ještě úplně správně psát. Nebo tuhle chtěl pomoct s úkolem z hudební nauky. Měl napsat, jaké zná smyčcové nástroje, tak mu napovídám, že violoncello. Když začal psát vijo.., tak mi naštěstí docvaklo, že to fakt asi sám nenapíše, takže čelo už k tomu dopsat nestihl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.11.16 18:36

@Amys U těch dětí to považuji za roztomilé. Už se těším na výmysly naší dcery, i když to je ještě hudba hodně vzdálené budoucnosti. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.11.16 18:46
@sakota píše:
@Amys U těch dětí to považuji za roztomilé. Už se těším na výmysly naší dcery, i když to je ještě hudba hodně vzdálené budoucnosti. :dance:

Děti píšou foneticky, co slyší. Běžně psával třeba ĎEDA a tak :lol: Už je ve druhé třídě a ten posun je hodně znát. Teď jen aby hodně četl, aby si tak nějak „fotograficky“ zapamatoval, co se jak píše a bude to dobré. Já jsem kupříkladu zjistila, že už si z češtiny spoustu věcí nepamatuji, nedala bych dohromady ani vyjmenovaná slova a přesto je píšu dobře, prostě se řídím citem. Zřejmě se to někde v mozku uloží, aby nad tím člověk nemusel přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8701
20.11.16 18:56

Děti píší kouzelně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.11.16 18:58

@Amalthea aspoň pracuješ.. :mrgreen: Od kamarádky kluk napsal něco jako… Tatínek chodí do práce dělá to a to a maminka nedělá nic ta sedí doma na gauči.. Je na mateřské :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
20.11.16 19:00
@Amalthea píše:
Děti píší kouzelně :srdce:

:mrgreen: to je zlatíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8701
20.11.16 19:01
@Janasas píše:
@Amalthea aspoň pracuješ.. :mrgreen: Od kamarádky kluk napsal něco jako… Tatínek chodí do práce dělá to a to a maminka nedělá nic ta sedí doma na gauči.. Je na mateřské :mrgreen:
:lol: to mi připomnělo toto, kolovalo to na netu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.11.16 19:05

@Amys Jo, mně taky hodně dalo čtení a nad běžným textem nepřemýšlím a píšu intuitivně. Tak hlavně ať tvoje děti nečtou nic na internetu, už i zpravodajské servery jsou samá chyba a prostě to kazí ten zdravý návyk, když na to člověk kouká. A postupně mu to míň a míň vadí, míň to bije do očí, vžívá se to… a pak si najednou člověk uvědomí, že skutečně přemýšlí nad nějakou základní věcí, protože už ji má příliš,,nakoukanou" i ve špatném provedení. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.11.16 19:05

@Amalthea :srdce: nemůžu se dočkat, co se za pár let dozvím o sobě! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie