Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
19.6.21 07:34
@FlorenceF Jenkins píše:
Hele, neposlusnost manzelek se projevovala jinak, treba si nasla milence. To je prece hodne pres caru, nemyslis? :think: ohrozeni rodiny, potupa manzela, treba s nim byla a mohla se v te dobe venovat detem… :think: tady by bylo vychovne proplesknuti na miste?Muzeme se tu zamyslet, ktere ciny zaslouzi potrestat bitim a co je jeste v pohode? :think:

Tak s ženou se můžeš rozvést. Dítě do dětského domova, ale strčí málokdo :lol: prostě fanatismus, demagogie, extrém že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.6.21 07:37
@Tomáš916 píše:
V těchto diskusích je vždy paradoxně viděn jeden zajímavý jev. Nejvíc agrese v sobě mají ti, kteří by dítě v životě nikdy neplácli.

Spis bych rekla, ze jako agresivni vyhodnocujes to, co se nehodi. Vlastne i to je forma agrese, neargumentujes, proste shodis ze stolu a nehodlas se o tom vubec bavit ;) presne v duchu -nedelas, co se mi libi? Sup tam na holou :jazyk:

Jinak na vyroku, ze vychovavat deti bitim, je neprijatelne a surove, zadna agresivita neni. To je proste konstatovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.6.21 07:40
@thalasan píše:
Tak s ženou se můžeš rozvést. Dítě do dětského domova, ale strčí málokdo :lol: prostě fanatismus, demagogie, extrém že?

Presne tak, se zenou se muzes rozvest. To je reseni, ne proplesknout.

To same u deti-proc bys je davala do decaku? :lol: staci odvest ze situace, ve ktere to dite prekracuje meze. Malinke dite odvedes, u vetsiho to chce trochu fištrónu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.6.21 07:41
@KalamityJohn píše:
Demagogie, co by sis bez ní počala. :think:

Taky dosly argumenty? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
19.6.21 07:42
@Liberalissima píše:
Tam se nepíše o plácnutí, ale o sundání kalhot a nářezu. A stýkat by se mohli, ale pod mým dohledem. Dospělý, který nedokáže v mojí přítomnosti nevíte ani ne pětileté bezbranné dítě s ním prostě sám nebude.

Ne o sundání kalhot a narezu se tam nic nepíše. Jen, že běhal nahý a dostal. Navíc mocc nechápu jak to zakladatelka ví, buď u toho byla. A to tedy nechápu proč své dítě neusmernila a ne zasáhla, když ji nicil věci. Nebo to babička řekla, což je zvláštní když jsou proti bití a ona to ví. Nebo to řeklo dítě. Každopádně nemůže vedet jak mocc dostalo a to ani ty. Zbytečně si domyslis a dobarvuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
19.6.21 07:44
@Anonymní píše:
Na holý, protože bylo vedro a lítal nahý. Neposlouchá, jenže na jednu stranu si to dělá babička sama, protože mu vše dovolí, nemá tam žádná pravidla. A ne, tchyne to není…pro některé. Je to moje babička, takže jeho prababička. Nic jsem jí neříkala. Doufám, že to byla výjimečná situace a příště to snad vyřeší jinak, bude- li třeba.

Tak přestan doufat, že příště se to vyřeší jinak a s babičkou si promluv o tom, co se přesně stalo.

Jak konkrétně neposlouchal, co se stalo, jak to babička zkoušela řešit, jak reagoval chlapec.

Myslím, že roli sehrálo i počasí, babička byla unavená a jak jsem pochopila, jde o Tvoji babičku, je už starší a prostě už na energického malého kluka nestačí.
Takže příště na návštěvu s ním anebo na kratší dobu.

Jinak já osobně, kdybych děcko, které hlídám, zbila, bych sama cítila, že na hlídání kohokoliv nemám, že jsem asi jen uzlík nervů, jestli to bylo v nějakém afektu, že jsem situaci sama naprosto nezvládla a jako hlídačka cizích dětí jsem naprosto k ničemu.

Protože situace se měla řešit tak, že babička měla zvednout telefon, zavolat Ti, s tím, že kluka nezvládá, neposlouchá ji.
Tys měla pro něj přijet, to by byl pro něj trest, že má po návštěvě a pak se domluvit na náhradě případné té škody, s tím že se místo toho nekoupí nějaká slíbená hračka, knížka, nepůjde třeba do bazénu a koruny na to se dají babičce.
Děti v tomhle věku to pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.6.21 07:44

V techto diskuzich je to vzdy o tom, jak bez par facek by z ditete vyrostl klacek a fracek. Zajimave, ze muj muz nebyl bity nikdy, ja hodne. Z detskeho zlobeni jsme vyrostli oba, zijeme rekla bych hezke zivoty a k okoli se chovame hezky.

Podstatny rozdil je v tom, ze ja mam s rodici spatny vztah a doted jim nektere vyprasky nemuzu zapomenout. Muz ma s rodici krasny vztah.

Za me je vychova o trpelivosti. Abych pravdu rekla, syn proste z nekterych veci musel vyrust a i kdybych ho prerazila, zlobil by - jako vsechny deti - furt.

Nejvic drsne a takove az utocne prispevky tu maji zeny, ktere biti schvaluji. Nejspis je to i svedomi. Kazde z nas nekdy ujely nervy a ja si to tedy vycitam. :nevim: Protoze to tehdy bylo mne a me netrpelivosti. Kazda situace se da resit s klidem a lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.6.21 07:46
@Dobrej_tym píše:
V techto diskuzich je to vzdy o tom, jak bez par facek by z ditete vyrostl klacek a fracek. Zajimave, ze muj muz nebyl bity nikdy, ja hodne. Z detskeho zlobeni jsme vyrostli oba, zijeme rekla bych hezke zivoty a k okoli se chovame hezky.

Podstatny rozdil je v tom, ze ja mam s rodici spatny vztah a doted jim nektere vyprasky nemuzu zapomenout. Muz ma s rodici krasny vztah.

Za me je vychova o trpelivosti. Abych pravdu rekla, syn proste z nekterych veci musel vyrust a i kdybych ho prerazila, zlobil by - jako vsechny deti - furt.

Nejvic drsne a takove az utocne prispevky tu maji zeny, ktere biti schvaluji. Nejspis je to i svedomi. Kazde z nas nekdy ujely nervy a ja si to tedy vycitam. :nevim: Protoze to tehdy byloo mne a me netrpelivosti. Kazda situace se da resit s klidem a lip.

To by me zajimalo, jak to ta babička bez biti kurnik dela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.6.21 07:48

@free333 Možná drsné, ale když syn jednou úmyslně zničil krém za skoro litra, a to jsem mu opakovaně říkala, že dost: musel sám odevzdat hračku s tím, že jí prodáme a koupí se nový krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.6.21 07:51
@Dobrej_tym píše:
@free333 Možná drsné, ale když syn jednou úmyslně zničil krém za skoro litra, a to jsem mu opakovaně říkala, že dost: musel sám odevzdat hračku s tím, že jí prodáme a koupí se nový krém.

A prodala se a koupil se novy krem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.6.21 07:53

@Kukacka123 no ano…ale vyclenil celkem sunt, se kterym si moc nehral :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
19.6.21 07:54
@Dobrej_tym píše:
@BohunkaP Akorat on je rozdil, jestli ty nervy rupnou nevyspale utahane matce, kterou to dite provokuje 20× denne. A kdyz jde o babicku, ktera v noci nevstava a dite vidi jednou tydne. Tady to o zadnem selhani nervu podle me nebylo.

Ne, není v tom naprosto žádný rozdíl, tohle není vůbec podstatné. Na selhání má právo KAŽDÝ člověk - ne jednotlivci dle Tvého výběru. Babička (resp. dle upřesnění zakladatelky dokonce prababička) má oproti matce zase handicap věku a jak sama zakladatelka uznává, není to její běžné chování, stalo se to poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.6.21 07:56

@BohunkaP No to si zas nemyslim..a az potecou nervy ucitelce, omluvim to, protoze kazdy ma pravo na ulet? Jako ne, jednorazove hlidani podle me ani nema co rikat o teceni nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.21 07:58

@Anna766 neničil nic babičce, ale ničil svojí věc, ale to je nepodstatné

• Citovat
  • Upravit
14127
19.6.21 08:01
@Anonymní píše:
@Anna766 neničil nic babičce, ale ničil svojí věc, ale to je nepodstatné

Svoji vec? Svou hracku nebo treba bryle? Tak bryle z dosahu, znicena hracka by sla rovnou do popelnice. Smula 8) dite se prave poucilo, ze kdyz si znici hracku, tak uz nebude mit tu hracku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí