Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj já byla něco podobného a největší můj problém bylo oblečení jeeeeej to byl konec všude hadry, asi to jsem měla od malá nebo naše mamka má vše srovnané a divím se to nemá podle barev
![]()
Ne ale taky jsem to naučila když otevřeš skříň a je to hezký srovnané tak z toho máš lepší pocit a líp to vypadá a lépe se to udržuje, musíš si najít nějaký systém když na něj přijdeš budeš si domácnost lépe udržovat
tvůj chlap ti pomáhá? Mě třeba přítel pomáhá když ví že přijdu dýl domů tak mi umyje nádobí zamete
ale nemusí protože on ví že má vše no… To bude možná taky ten problém
@Adeehidee píše:
@Burj Chalifa ty jsi ale příjemná![]()
Jinak to neumím
.Ovšem hlava mi nebere ty nekonečné diskuse, jaký je ten druhý blb, surovec, zlý, neempatický, zkrátka idiot a přitom si ho dotyčné vybraly, vlezly do postele a dobrovolně s ním počaly dítě. Pistoli jim u hlavy nikdo nedržel.
@Burj Chalifa
to mi přesně říká můj táta když nadávání na svého muže " jo rychle si roztáhla nožičky"
![]()
Že sem tam leží někde nějaká věc neberu jako bordel. Bordel je když má někdo zapatlanou koupelnu, špinavej záchod, nevytreno, všude drobky atd.. Upřímně je mi milejší chlap, který tyhle blbosti nevnímá, než nějak pedant na pořádek. Co jsem postřehla během života, tak chlapi posedlí pořádkem a úklidem byli většinou zakomplexovaní chudáci, kteří v ničem jiném nevynikali.
Prostě makni na tom úklidu smaž se aby se zbytečnosti neležely na zemi, poličky udržuj, a máš klid ne kvůli němu ale kvuly sobě ![]()
No nevím, s takovým pedantem bych být nechtěla tedy
stačilo mi, že jsem bydlela chvíli s takovou holkou, jednou jsem odjizdela na vikend a zapomněla jsem v obýváku na konferenčním stolku pletené rukavičky (jediná věc, jinak všude uklizeno). No jak jsem přijela, tak se tvarila, jako bych ji zabila babičku, a seřvala mě doslova, že jsem nechutné prase a že se s partnerem malem poblili, když TO viděli ![]()
no rychle jsem si pak našla jiné bydleni ![]()
@Adeehidee píše:
Prostě makni na tom úklidu smaž se aby se zbytečnosti neležely na zemi, poličky udržuj, a máš klid ne kvůli němu ale kvuly sobě
Ona se má smažit(zřejmě snažit), aby jí její partner sprostě nenadával? V jakých vztazích to žijete?
@hanka.br. nene takhle jse to nemyslela sama přiznává že je bordelarka tak ať na tom zamaká aby se třeba nevalely věci po zemi tím bude mít čisté svědomí a jestli on do ní bude pořád rýpat tak není chyba v ní ani v úklidu ale v manželovi jako vše má své meze
Já mám jiné priority než naklizenou domácnost, takže chápu, když to u někoho nevypadá jako z časopisu. To, co líčíš, jsou pro mě taky jen blbosti. No tak prostě někde něco leží, kvůli tomu se země nepřestane točit. Jestli to tvému chlapovi tak vadí, ať si vyzkouší postarat se celý víkend o mimčo a přitom vyleštit domácnost. Tipla bych si, že padne za vlast.
Ale jímá mě hrůza z toho, jak se k tobě muž chová. Přece se máte navzájem milovat a respektovat, ne? Tyhle nadávky bych dokázala pochopit, když by tě přistihl s milencem přímo při činu, ale jako součást každodenní konverzace…hrůza. ![]()
Taky se s mužem někdy chytneme, i hlasitěji, ale normálně si to vyříkáme a nikdy si nenadáváme.
Buď tě nemiluje nebo si tímto brousí své ego, aby se cítil jako pan Dokonalý.
Na tvém místě bych popřemýšlela, jestli tam ta láska ještě je, myslím tu oboustrannou. A ještě - on je vždy jeden, co nadává a jeden, co si nadávat nechá. Nenechej si to líbit. ![]()
S takovým chlapem bych nebyla ani minutu. Manžel je naštěstí stejný „bordelar“ jako já. Vadí nám špína, drobky apod, ale ze se tudle válí kus oblečení, támhle knížky, občas třeba hrnek od kafe, o hračkách nemluvě, to nikoho nevzrusuje. Az začne dítě lézt, vytahovat vše kam dosáhne, tak to se teprve po*ere ![]()
@Pučálkovic.Amina píše:
Já mám jiné priority než naklizenou domácnost, takže chápu, když to u někoho nevypadá jako z časopisu. To, co líčíš, jsou pro mě taky jen blbosti. No tak prostě někde něco leží, kvůli tomu se země nepřestane točit. Jestli to tvému chlapovi tak vadí, ať si vyzkouší postarat se celý víkend o mimčo a přitom vyleštit domácnost. Tipla bych si, že padne za vlast.
Ale jímá mě hrůza z toho, jak se k tobě muž chová. Přece se máte navzájem milovat a respektovat, ne? Tyhle nadávky bych dokázala pochopit, když by tě přistihl s milencem přímo při činu, ale jako součást každodenní konverzace…hrůza.
Taky se s mužem někdy chytneme, i hlasitěji, ale normálně si to vyříkáme a nikdy si nenadáváme.
Buď tě nemiluje nebo si tímto brousí své ego, aby se cítil jako pan Dokonalý.
Na tvém místě bych popřemýšlela, jestli tam ta láska ještě je, myslím tu oboustrannou. A ještě - on je vždy jeden, co nadává a jeden, co si nadávat nechá. Nenechej si to líbit.
Sama si ho vybrala, dobrovolně. Potom ale nechápu, proč se dovolává empatie na EM. Opravdu - proč se rozhodla s takovým člověkem žít a počít? Je snad nesvéprávná?
Však jo, není vše jen o úklidu já to mám z domova tak nastavený že se pořád jen uklízelo a řešily kraviny co když někdo přijde a bla bla bla, mě třeba když máma nebo kdokoliv řekne bez " to uklidit" tak já to prostě neudělám prostě se to vezme vzepře a je to… Sami jsme s chlapem taky bordelari takže si nemáme co vyčítat, taky mi nadával ale já se sním neparu nechala jsem mu hlídat malého celé dopoledne přišla jsem domů a tam. atomovka říkám co si dělal celý dopoledne
sám uznal že to není sranda dítě domácnost oběd no já přišla vše uklidila malého dala spát uvařila tak čuměl jak to sama.vse zvládám od ty doby klid ![]()
@Adeehidee píše:
@hanka.br. nene takhle jse to nemyslela sama přiznává že je bordelarka tak ať na tom zamaká aby se třeba nevalely věci po zemi tím bude mít čisté svědomí a jestli on do ní bude pořád rýpat tak není chyba v ní ani v úklidu ale v manželovi jako vše má své meze
Ale ona prostě není chyba v ní, na to nemusí uklízet, aby měla čisté svědomí.
@hanka.br. píše:
Ona se má smažit(zřejmě snažit), aby jí její partner sprostě nenadával? V jakých vztazích to žijete?
Pro spoustu žen je důležité jen to, že chlap ho má. A tomu přizpůsobí vše. I kdyby, se měla strhat.
![]()
Kdyz chce mit partner uklizeno, at si uklidi.
Mne vadi spina, ne chaos. Tzn. vysavam a vytiram trikrat tydne, tydne prevlikam periny, denne drhnu sporak…
Slunecni bryle mam v koupelne, na susicce mam vsechny nabijecky a krutony do polivky, hracky jsou rozhazene v loznici, v kuchyni pres zidli mam prehozene saty a podprdu. A mam to na salamu. Jednou by manzel ceknul a prestala bych delat vsechno, co jsem napsala. Ma rucicky, necht si to udela dle sveho gusta.