Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Proč by nepřistoupila? Rozešli se v dobrém a myslím, že ví, že by ji neudělal žádný podraz. Navíc je to pro ni to nejlepší řešení, protože ji to samotné asi neschválili. Před chvílí jsem s přítelem mluvila a řekl mi, že když jsme se každý den hádali, tak ve mě neviděl matku svých dětí, že se to může třeba za rok změnit, ale že teď je nechce s nikým. Že se celý život někomu podřizoval a teď se na to necítí. Nevím, jestli spolknout ego a počkat, jak se to bude vyvýjet dál, celkem mě to vzaloprý nechápe, co se teď divím, když mi to už řekl. Teď nám to klape, nehádáme se. Jen občas nějaká prkotina, ale to bych neřešila…
A ty se mu divis?
Proste ti neveri. Proc by mel mit dite s nekym s kym se furt hada. To by udelal jen debil.
Jo je mozne, ze za 3roky zmeni nazor, nebo otehotnis pres antikoncepci, ale mozna taky ne. S tim proste musis pocitat.
@Anonymní píše:
Proč by nepřistoupila? Rozešli se v dobrém a myslím, že ví, že by ji neudělal žádný podraz. Navíc je to pro ni to nejlepší řešení, protože ji to samotné asi neschválili. Před chvílí jsem s přítelem mluvila a řekl mi, že když jsme se každý den hádali, tak ve mě neviděl matku svých dětí, že se to může třeba za rok změnit, ale že teď je nechce s nikým. Že se celý život někomu podřizoval a teď se na to necítí. Nevím, jestli spolknout ego a počkat, jak se to bude vyvýjet dál, celkem mě to vzaloprý nechápe, co se teď divím, když mi to už řekl. Teď nám to klape, nehádáme se. Jen občas nějaká prkotina, ale to bych neřešila…
Ja nevim no, ale posilat si vyplatu k vlastne jiz cizimu cloveku? Divny… normslni by prece bylo kdyby ona jemu kazdy mesic poslala tu castku, pokud by nesel zmenit ucet v bance (proc by nesel, bance je snad jedno odkud to chodi).
a jak a kdy se te hypo tedy zbavi kdyz ji samotne by to nedali?
@Anonymní píše:
To je právě ono, podle mě se cítí, že ji něco dluží, protože ji v tom nechal…
Když se hypotéka splácí z jeho účtu, tak to vypadá, jakoby on měl ten byt napůl nebo ve svém vlastnictví - nejsou manželé, takže je otázka, čí ten byt je - čili on nebo oba dva?
Ty bys chtěla, aby měl byt napůl s nějakou ženou? Nebo jí byt pronajímá a splácí pouze on? To by byla ta lepší varianta, ale neznamenalo by to, že mají hypotéku napůl. Znamenalo by to, že on má byt a ona nic, jen pronájem. To by snad bylo nějak pochopitelné.
V životě jsem neslyšela o tak hloupé nájemnici nebo exce, která by si nechala posílat 100% výplaty na konto cizího člověka. kdyby se rozhodl, že jí nepošle nic nebo se s ním něco stalo, tak ona se ke svým penězům nedostane dokud si nezařídí posílání jinam.
Nic normálního na tom není ani u lidí, kteří se rozešli v dobrém. Je to velmi divné stejně jako chování tvého přítele, jak ho popisuješ.
Co není pochopitelné, že si po rozchodu lidi nevyřeší majetek. Byt lze prodat, když ta žena na něj nemá, tak holt v něm nebude bydlet. Je to divná hra. Pochopení bych pro to neměla. Vůbec to nesouvisí kdo koho v něčem nechal, on jí v ničem nenechal, když on má na sebe psanou hypotéku. On je totiž rád, že ona splácí sama nebo s ním napůl - měla bys přesně vědět, jak to je, pokud s ním plánuješ budoucnost.
@LaPaloma presne! Taky mne napadlo - ci je tedy ten byt? Jak se vyrovnaji a kdy se zbavi spolecne hypoteky? Je to cele nejake divne. ![]()
@veria Podle mně jí ten chlap lže, a ne úplně málo. Věřím jen tomu, že se rozešel s tou exkou, a že si vše umí dobře spočítat.
Ta exka zatáhne hypotéku za byt, který možná není její (ona splácí dost možná více než by byl normální nájem v jiném bytě), on skoro nic nebo max. půlku, on je majitel toho bytu a lacině si bydlí u zakladatelky, se kteoru se hádá a neumí si ji představit jako matku jeho dětí (zřejmě proto, že se začala moc ptát a už není ta zamilovaná hlupačka, se kteoru lze mávat).
Kopla bych ho do řiti už za vyslovení věty, že nechce děti. Jeho bolavá minulost by to neomlouvala, protože psychicky stabilní člověk rozezná, že už je dospělý, situace je jiná a je schopen žít. Labila nebrat. Ale tohle není labil, to bude spíš manipulátor nebo nějaký narcisek nebo sobecký apergerek. Kolem 30 let musí být člověk zralý a vědět co chce.
Abys nedopadla po pěti letech jako jeho „ex“ najde si opět jinou a tobě řekne, že nechce mít s tebou děti. Vlastně už ti to dávno řekl. Holka otevři oči a zahod růžové brýle… Tohle absolutně nemá budoucnost. Jsi v pasti a nevstevujes z toho psychologa… Máš to zapotřebí? Píšeš že ho miluješ a hodně. Miluje i on tebe???
Já měla vztah asi sedmilety a taky jsem to ukončila protože nechtěl mít děti. A nechce je mít ani dodnes. Jsem ráda že jsem se rozhodla a šla za svým… Je to na tobě. Good luck ![]()
Jen po upřesnění, zakladatelka psala že maj dům na půl, hypotéka se vždy strhává z konta hlavního žadatele, takže že to odchází jen z jeho účtu neznamená že dům vlastní jen on, ona je spolužadatelka. Změna účtu v hypo není lehká, změnil by se samozřejmě až by si to ona napsala celý na sebe. Vidím problém v tom, že když si to ona napíše jen na sebe, tak za část domu která patří jemu a přepíše se na ní bude muset ona zaplatit daň z převodu nemovitosti, což bude asi pálka. Ale jestli na to nemá ať dům prodají. Na mě to působí, tak že přítel do vztahu s tebou nešel na 100%, možná přemýšlí nad tím jestli udělal dobře že bývalou opustil, má v hlavě zmatek a když to trvá i po roce, tak už bych s nim neztrácela čas, nevim kolik ti je, ale aby si za pár let nelitovala že si promarnila čas své nejlepší léta.
Tak pravda je někde uprostřed ![]()
Stihli jsme se ještě pohádat, rozejít a dát zase dohromady. Hypotéka se řeší, přeposlal mi info, ona už dosahuje na schválení a přepsání, takže se čeká na formality. Ujistil mě, že pokud by to nějak bránilo v našich plánech, tak by to popohnal. Dali jsme si víkend na rozmyšlenou s tím, že mi v sobotu napsal, ať přijedu za ním a jeho rodinou, pokud chci. Že mu moc chybím a má to rozmyšlené. Všichni byli moc milý a on se ke mě choval moc pozorně. Dokonce jsme se domluvili, že si nejsme jistí dítětem ani jeden ( bylo tam spoustu dětí od 1 roku do 11 let) a já se taky zatím necítila, že bych se takto chtěla vázat. Tak uvidíme časem, co a jak
Děkuji všem.