Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@olouszek píše:
nesouhlasím že nemůže nutit k potratu, přece žáden muž proti své vůli nemůže být dárcem spermatu. Jsou varianty kdy oba chtějí tak je to v pořádku, ale přece v případě kdy je učiněno něco za jeho zády co má ovlivnit celý jeho život má taky právo zaujmout k této záležitosti svůj postoj.
Však ona mu to sperma neodebrala z varlat inijekční stříkačkou! Ona ho o něj neokradla násilím. On ho do ní dal…
A ne, rozhodně ji nemůže donutit jít na potrat. To by bylo omezování její svobody. Je to její tělo. Byť ano, bude to mít doživotní důsledky i pro něj. ![]()
@Wiolla píše:
Ale jistě, to nikdo nepopírá, že to byl podvod. Ale kdyby tu HA brala a přesto otěhotněla, situace by byla v konečném důsledku stejná.Nebo snad ne?Mmch, on se spolehl (důvěřoval) že ona HA bere. Ona zase věřila, že on to s ní myslí vážně (přitom on uvažoval o tom, jak vzít kramle, jenže neměl kde jinde bydlet, že?). Oba v tom krátkém 3měsíčním „jakoževztahu“ nebyli s čistými úmysly. Nebo ne?
@Wiolla píše:
Jistěže ne. Nebylo by to rozhodně v pořádku. Ale pořád je to hlavně o tom, že žena v sobě to dítě nosí a žena teda v konečném důsledku má právo rozhodnout, co se s jejím tělem stane. Chlap může vyjádřit názor a to je tak asi všechno…Právě proto, že chlap nemůže rozhodovat o ženině těle, měl by si to „ošéfovat“ předtím, než sperma „daruje“. Tedy především ON by měl řešit zabránění početí a nenechávat to na partnerce, která se netají tím, že dítě chce…
Naprosto souhlasím. ![]()
LUCIPERKA-ddub píše:
Neomlouvá to ani jednoho.Ona je naivní a hloupá, když si myslí, že dítětem něco zachrání. Na druhou stranu je asi hodně zoufalá, když podstoupí toto riziko. Touha po dítěti ji zatemnila racionální myšlení. Kolik už tu bylo diskuzí, kdy zaoufalí lidé dělají zoufalé činy.
On je sobec a srab, když dítě nechtěl měl se chránit a ne důvěřovat, navíc když věděl, že ona dítě chce. Co čekal? Že si bude jen užívat nechráněný sex vesele dál a pak ji donutí k potratu? Je nezodpovědný stejně jako ona.
Tak z takových názorů mám dost.
Sex má v lidské společnosti funkci rekreační a prokreační, oba dva se domluvili, že ho společně budou provozovat pouze kvůli rekreační funkci.
Proto se shodli na nejdezpečnější formě antikoncepce a to na hormonální.
Ona ho podrazila a nechala si udělat dítě, naopak on setrvává od počátku na své pozici, tedy že dítě nechce.
Tak ať přemýšlím, jak přemýšlím, žádného sobce ani sraba tam nevidím. Ani tu nezodpovědnost tam nevidím. Ani že by si chtěl jen užívat nechráněný sex tam nevidím, když se domníval, že se chrání hormonálkou.
Prostě se jen stal obětí podvodu.
LUCIPERKA-ddub píše:
To se mě hrozně „líbí“ jak chlapi vše svalují na ženskou, aby oni měli pohodlí a super sex bez omezování, tak aby ženská do sebe cpala HA. Ať se sami taky snaží a nenechávají vše na druhých.
Tobě ublížil nějakej chlap? ![]()
Omyl on byl ve vztahu s čistým úmyslem řekl jí vše , věděla jsem že bratr chce odejít a říkal to i jí že si nerozumí že chce aby šli od sebe a zháněl si byt.
Na jednu stranu je ta holka hloupá že si nepořídila dítě dřív,jak se říká kdo vybírá přebere a nakonec až jí začaly bít bio hodiny tak narazila v těch letech zrovna na chlapa který dítě s ní nechtěl.
LUCIPERKA-ddub píše:
Má právo rozhodovat, měl možnost použít kondom. Nepoužil, jeho chyba a pozdě bycha honit.
Koukám, že se ti moje názory nelíbí, že cituješ jen ty moje, ačkoli nejsem sama. No ale budiž. Každý na to máme svůj názor.
@Ceruska píše:
Sex má v lidské společnosti funkci rekreační a prokreační, oba dva se domluvili, že ho společně budou provozovat pouze kvůli rekreační funkci.
Ona ho podrazila a nechala si udělat dítě, naopak on setrvává od počátku na své pozici, tedy že dítě nechce.
Tak ať přemýšlím, jak přemýšlím, žádného sobce ani sraba tam nevidím. Ani tu nezodpovědnost tam nevidím. Ani že by si chtěl jen užívat nechráněný sex tam nevidím, když se domníval, že se chrání hormonálkou.
souhlasím
@Ceruska píše:
Souhlasím od začátku až do konce, lépe bych to nenapsala. On má bohužel smůlu, ženu nemůže k ničemu nutit a tak je to v pořádku, je to teď o jejím těle.
@Pavel25 píše: Ženské, a vy všechny hned po sexu užíváte Postinor a máte sex jenom s kondomem ?
Postinor ani kondom taky nejsou 100% účinné
Jediná jistota je nesouložit, i když v historii i tohle jednou nevyšlo ![]()
@olouszek píše:
Wiola citace: a odskáče si to to dítě!!, Právě proto by měl i muž mít co říct do toho zda dítě chce a nebo nee.
Ale to měl říct dřív, to dítě už žije, takže je jaksi pozdě tohle řešit.
Podle mě na tom vinu z části tak nenese.Věřil jí že prášky bere.Na druhou stranu když řekla že chce dítko měl zbystřit.
LUCIPERKA-ddub píše:
Koukám, že se ti moje názory nelíbí, že cituješ jen ty moje, ačkoli nejsem sama. No ale budiž. Každý na to máme svůj názor.
No nelíbí se mi extremistické názory, tak proto.
A ty tvoje mi připadají, že pokud se týká extrémismu, tak vedou.
Jen ti můžu držet palce, aby až se staneš obětí podvodu ty, se k tobě lůza nezachovala podobně, jako ty se chováš teď k tomu chlapovi, ale spíš aby ti někdo v takové situaci pomohl nebo s tebou alespoň soucítil.
Hodně bys to totiž ocenila, kdyby ses do takové situace dostala.
@Ceruska píše:
No nelíbí se mi extremistické názory, tak proto.
A ty tvoje mi připadají, že pokud se týká extrémismu, tak vedou.
Jen ti můžu držet palce, aby až se staneš obětí podvodu ty, se k tobě lůza nezachovala podobně, jako ty se chováš teď k tomu chlapovi, ale spíš aby ti někdo v takové situaci pomohl nebo s tebou alespoň soucítil.
Hodně bys to totiž ocenila, kdyby ses do takové situace dostala.
A kde bereš tu jistotu, že sem si neprošla sama něčím zlím, že sem se nestala obětí podvodu…