Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel s ex 2× na ivf, ona ok, on problém, ani jedno jim nevyšlo. Byla jsem na tom úplně jako ty. Taky řekl, že nemůže mít děti a já chtěla. Bavit se s ním o tom, des… s manželkou ještě měl asthenozoospermii.. tzn málo a málo pohyblivé. Když jsme šli spolu do car, mel azoospermii… pro mne sok a on vyrizeny… nikdo to nečekal. Neměl proste ani jednu spermií. Nevzdali jsme to, chlap jedl rok hormony, par spermií bylo a klaplo první ivf. Teď kvůli tomu v noci nespím ![]()
@Virgina123 krásný příběh a gratuluji. Holky trochu i závidím, ale v dobrým ![]()
Přijde mi ze teda šance dostat jednu schopnou spermii je, tak proč jim to ale sakra fakt nevyšlo? Asi i ona musela mít větší problémy anebo k sobě proste fakt nesli
@Anonymní píše:
AhaAle i tak k nim gratuluji
Ty jo ale čím to je, ze s nekym to nejde ani za živého boha a s jiným hned?
No je to tak. Říkám, hlavně se kvůli tomu nestresovat, netlačit na pilu a taky mi bylo od MUDr doporučeno snížit sexuální frekvenci aby byly spermie kvalitnější.
@Anonymní píše:
@Virgina123 krásný příběh a gratuluji. Holky trochu i závidím, ale v dobrýmPřijde mi ze teda šance dostat jednu schopnou spermii je, tak proč jim to ale sakra fakt nevyšlo? Asi i ona musela mít větší problémy anebo k sobě proste fakt nesli
Jde taky o to, jaky zvolis car a nenechat se bezmyšlenkovitě valit hormony. S ex byl, dle mého ve špatném caru, ja hodně nečetla, na léčbě se podílela a de facto se šlo do ivf až po tom, co byl chlap pripraveny…
Hele toť otázka..
Můj bejvalej měl minimum funkčních spermií..a o 2 roky už žádnou.
@Anonymní píše:
Holky strašně moc dekuju, alespoň mala naděje mi svitla!Já se ho zeptám ale nechci hned, ať nemá pocit ze to je alfa omega a není z toho ve stresu. Ale jako mne přišlo, ze zadržoval slzy když o tom mluvil. Tak nevím jak moc vážný to je anebo zda se třeba cítí “min chlap” když mu to nejde atd. Je to asi hodně citlivé, já bych o tom dokázala mluvit lépe si myslím, ale neprošla jsem si tím, co on
Zas bych ho tak nešetřila, je to naprosto zásadní téma pro společný život, tak ať si utře slzičky a jedná s tebou narovinu. Aby rok vzdychal a pořádně z něj nevypadlo, co má vlastně za problém a ty ses celou dobu trápila, jak to vlastně je, to ať si nechá do národního.
@Anonymní píše:
@Seraph angel my spolu spime tak 2-3× týdně, to je moc? Muzu to snížit
Tak myslím, že 1-2 týdně by bylo OK ale tak s třídenní pauzou.
@Anonymní píše:
@triss86 aha dekuji za vysvětleníto mi dodalo taky naději, ze s jiným partnerem to šlo. Já v to trochu doufám!A jedna ezo věc, ale prý jsou ženy, co podvědomě s tím muzem dítě nechtějí a proste se to nikdy nepodaří
Nebo je to jen obyčejná směs chemie, hormonů a imunity, fakt nemám pocit, že potrácím podvědomě proto, že s mým úžasným chlapem nechci děti ![]()
V oblasti neplodnosti je máloco definitivní. To už fakt musí být diagnóza, aby doktoři řekli „nikdy vám to přirozeně nepůjde“. Ale pak je hromada diagnóz někde mezi, pravděpodobnost snížená, hodně nízká, mizivá. A tam je holt na vás, jak se s tím poperete. Hromada lidí se špatnou prognózou nakonec opakovaně otěhotní, někdo hned a někdo za deset let… a někdo holt nikdy. Takže je pak otázka, jestli tomu nepomoct IVF, i když ani to samozřejmě nemusí ani po opakovaných pokusech zabrat. Ale můžeš číst desítky radostných konců „vypadalo to blbě a máme pět dětí“, ale naprosto nic to nepoví o tom, jak to půjde vám. Pokud jim to nešlo osm let, můžou ty spermie fakt stát za starou belu. Nebo tam byly ještě jiné problémy. Nebo měli jednoduše smůlu. Ale opět to nic neřekne o tom, že s tebou to může jít napoprvý, nebo taky budete lítat po doktorech
Být tebou, tak si ujasním, co vlastně chci. Chci děti s tímhle konkrétním člověkem, geneticky nás obou, a nic jinýho. Chci děti s tímhle člověkem, v nejhorším budou z mýho vajíčka a darovaný spermie. Chci být s tímhle člověkem a kdyžtak adoptujem. Chci být s tímhle člověkem a děti holt budou nebo ne. Nebo geneticky vlastní děti nás obou jsou pro mě takovou prioritou, že si radši najdu „jistějšího otce“.
@Anonymní píše:
@Virgina123 krásný příběh a gratuluji. Holky trochu i závidím, ale v dobrýmPřijde mi ze teda šance dostat jednu schopnou spermii je, tak proč jim to ale sakra fakt nevyšlo? Asi i ona musela mít větší problémy anebo k sobě proste fakt nesli
Mohla mít problémy i ona, když nevíš čím vším si prošli těžko říct. Třeba spermie má, ale ona nemohla donosit. Tohle je fakt jak věštit..
@Pajka89 no tak čtu o tom Klinefelterově syndromu a úplně jsem se zdesila. Protože on má trochu problém s gynekomastii (teď ne ale na starých fotkách ano), má dlouhý ruce a nohy a široký boky proti hrudníku
Ale jako to je snad nesmysl, to by zjistili snad hned a nechodili by na ivf. Teď si chudaka budu prohlížet a zkoumat jestli má postavu jakou u toho popisují ![]()
@ugluk na tohle vše je moc brzy, ale chci do toho jít a zkusit cokoliv, abychom meli vlastní. Teď mohu říct, ze mi stojí i za to jít do dárcovství, ale musela bych se s tím prvně smířit.
Aha
Ale i tak k nim gratuluji 
Ty jo ale čím to je, ze s nekym to nejde ani za živého boha a s jiným hned?