Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pralinka123 jojo můj manžel měl taky takovou krizi, zhruba ve věku tvého přítele… mě je 30 a začínám mít taky ![]()
@Pralinka123 jinak krize ve vztahu jsou prostě normální, kdy jste si vzdálení a kdy jste jako hrdličky, to tě potká ještě hodněkrát
důležité je to přestát. Asi bych mu dala prostor, nedělala žádné velké plány zatím - nemluvila o tom… u nás manželova krize vyvrchola tím že vidí budoucnost beze mě víc než se mnou a byli jsme měsíc od sebe, pak si to nějak srovnal v hlavě jak byl sám a dali jsme se zase do kupy a bylo to lepší než předtím (ale u nás to tedy bylo sice v daném věku ale po 7letech vztahu, nevím jestli to hraje roli). A taky pomáhá dovolená společná ![]()
Pralinka: Podle mě tě ten upřímný kluk pomalu připravuje na rozchod. Ve funkčním partnerském vztahu se partnerovi neservíruje, že jsem méně šťastný apod. To říkám před rozchodem. Nechce tě ranit, tak si myslí že je lepší tě na to pomalu připravit/blbost.
Nevaž se na něho, zaměř se sama na sebe a žij si svůj život. Držím ti palce.
A nezabývej se minulostí, ani tou jeho, ani jeho problémy, ani se nesrovnávej s bývalou a jejich vztahem, to nikam nevede.
Možná bych mluvila jinak, kdybyste spolu měli jen krizi po letech (třeba pěti sedmi), ale po roce mi toto přijde jasná zpráva.