Partnerova ex u vas doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3828
20.10.23 10:38

Tak to je strašný. Fakt hrůza. Budeš trpět a to asi hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 10:40
@Lama Lama píše:
A v čem přesně ti maminka vadí. Že přijede? Nebo že po tobě něco chce? Nauč se odmítat. Přijed, ale nemůžu se ti věnovat, pracuji.

Vadí mi asi nejvíc ta sociální neobratnost - neohlášený příchod do cizí domácnosti, nedomýšlení toho, co otec o dítěti potřebuje vědět v zájmu dítěte (léky, pokyny lékařů, školky, časy vyzvednutí, příprava jídla), to ostatní potom už se jen nabalí.

• Citovat
  • Upravit
81481
20.10.23 10:43
@unuděná píše:
A tvému partnerovi to nevadí?

Hele, dovedu si představit, že to nevadí. Mě to třeba neva, když mi ex nehoní, že přijede, zatroubí a všichni padnem na zadek. Učí se to už i děti. Takže rozhodně netrvám na konkrétné hodině, dá se semtam, ale celkově mi přijde, že se musíme honit na konkrétní čas furt někam, tak proč to hrotit. Na druhou stranu - bud dá vědět předem - vyjíždím, budu tam za 15 minut. Pokud ne, tak se prostě nepicnu a čeká - klidně ho pozvu dovnitř nebo si volá v autě. Ale fakt by mi nenapadlo, že začne běhat můj nový partner a řešit odjezd mých dětí. Ono to konec konců nenapadne ani jeho. A o tom to je- nextky si to komplikujou samy. Já jsem líná nextka- řeším to, co mi baví a chci a je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
20.10.23 10:44

@unuděná Vadí, ale zpětná vazba nepadla na úrodnou půdu a zatím ani náš „zářný příklad“, kdy dbám na to, abychom vždy dali aspoň přibližný časový údaj kdy pro dítě dorazíme, řešíme to teď doptáváním, kdy dorazí ona. A je to na hlavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
@Anonymní píše:
Vadí mi asi nejvíc ta sociální neobratnost - neohlášený příchod do cizí domácnosti, nedomýšlení toho, co otec o dítěti potřebuje vědět v zájmu dítěte (léky, pokyny lékařů, školky, časy vyzvednutí, příprava jídla), to ostatní potom už se jen nabalí.

a proč ti to vadí - do domácnosti ti nejde, informace chybí otci, tak at si to zjistí, jestli ho to nezajímá, matka nemá zájem info předat, otec nemá zájem si informace od ní zjistit, proč by to mělo zajímat tebe? Nějaký spasitelský syndrom?

Příspěvek upraven 20.10.23 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
@Anonymní píše:

A jak sociálně obratný je tvůj chlap? Proč se jí na to při předání jasně nezeptá, proč nevyřeší situaci, která tobě nevyhovuje? Ale chyba je opět v bývalce, jasně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
20.10.23 10:45
@Lama Lama píše:
a proč ti to vadí - do domácnosti ti nejde, informace chybí otci, tak at si to zjistí, jestli ho to nezajímá, proč by to mělo zajímat tebe?

Protože minimálně polovinu věcí kolem jeho dítěte řeší ona, stará se ona, na to bych si vsadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 10:48
@Lojzísek píše:
Protože minimálně polovinu věcí kolem jeho dítěte řeší ona, stará se ona, na to bych si vsadila.

No, takže problém identifikovaný. Ted jestli bude mít zakladatelka koule přenés svou frustraci místo na ex na pravého viníka - tedy jejího vyvoleného a začít to řešit. V podstatě nemusí ani moc aktivně, stačí mu říct, at si to řeší on a nedělat NIC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.10.23 10:49
@starfish_at_night píše:
@unuděná Vadí, ale zpětná vazba nepadla na úrodnou půdu a zatím ani náš „zářný příklad“, kdy dbám na to, abychom vždy dali aspoň přibližný časový údaj kdy pro dítě dorazíme, řešíme to teď doptáváním, kdy dorazí ona. A je to na hlavu :D

Tak když mu to vadí, máš napůl vyhráno. Příště ať jí řekne, že pokud se neohlásí 15 minut předem, tak bude čekat venku, než dítě připraví :nevim:
A ještě jsi neodpověděla, co mu pořád balíte - pokud je u ní každý den, tak si přece maximálně vezme nějakou aktuálně oblíbenou hračku a jde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.10.23 10:50
@Lama Lama píše:
No, takže problém identifikovaný. Ted jestli bude mít zakladatelka koule přenés svou frustraci místo na ex na pravého viníka - tedy jejího vyvoleného a začít to řešit. V podstatě nemusí ani moc aktivně, stačí mu říct, at si to řeší on a nedělat NIC.

Taky nechápu, proč na sebe dobrovolně bere povinnosti, které jí absolutně nepřísluší. Já jako neřeknu, že nemůže vyjít vstříc jednou za čas třeba s předávkou v době, kdy tam chlap není, ale proč se víc montovat do výchovy dítěte? I ty léky a dávkování atd. - to přece nemusí být vůbec její starost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 10:55
@unuděná píše:
Tak když mu to vadí, máš napůl vyhráno. Příště ať jí řekne, že pokud se neohlásí 15 minut předem, tak bude čekat venku, než dítě připraví :nevim:
A ještě jsi neodpověděla, co mu pořád balíte - pokud je u ní každý den, tak si přece maximálně vezme nějakou aktuálně oblíbenou hračku a jde, ne?

Hračku, léky, občas něco k večeři, co si dítě chce vzít sebou, případně věci do školky (ručník, náhradní oblečení). Jde převážně o období, kdy je potřeba péče i dopoledne kvůli nemoci, a to je od teď, zhruba do května :D, jinak funguje předání přes školku.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.10.23 10:57
@Anonymní píše:
Hračku, léky, občas něco k večeři, co si dítě chce vzít sebou, případně věci do školky (ručník, náhradní oblečení). Jde převážně o období, kdy je potřeba péče i dopoledne kvůli nemoci, a to je od teď, zhruba do května :D, jinak funguje předání přes školku.

Aha, takže jde víceméně jen o dny, kdy dítě nechodí do školky. Tak když víte, že odpo přijde, tak tašku s věcmi do školky může mít připravenou už v poledne, když jde do školky, tak asi nepotřebuje léky, čímžto to odpadá a těch pár hraček ať si dítě vezme a jde. Fakt mi přijde, že z toho děláš zbytečné drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.10.23 10:58

Mimochodem, ona nemá u mámy ručník a náhradní oblečení do školky? :nevim: Pokud si jí takhle přehazují na denní bázi, tak mi přijde samozřejmé, že má věci na obou místech a převáží se tak maximálně nějaká ta jedna důležitá hračka a dejme tomu léky, i když mít sirup na kašel a paralen doma můžou mít taky oba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
20.10.23 11:02
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím ponechat anonymně, stydím se za své pocity.
Ne, že bych nevěděla co si mám myslet, nebo, že moje pocity nejsou validní, spíše mne zajímají jiné pohledy na věc. Takže o co jde?
Mám partnera, který je rozvedený, s bývalou partnerkou má školkovní dítě ve společné péči. Jejich vztah ztroskotal na tom, že spolu nedokázali mluvit o problémech a hledat řešení.
Domluva ohledně dítěte probíha obvykle k všestranné spokojenosti, ikdyž komunikace je hodně, protože partner s bývalou nemluví „společným jazykem“, neboli každý o něčem jiném ( můj dojem z konverzací, kterým jsem byla svědkem, nic dalšího nekontroluji, stačí mi výsledek domluvy, který se dozvím od partnera). Z této neschopnosti spolu efektivně komunikovat pak plynou situace, kdy v případě nemoci dítěte musí partner až dodatečně zjišťovat po předání dítěte kdy naposledy mělo léky, zda je najezené, třeba při předání v čase oběda, zda trénovalo logo/fyzio a pod. K tomu se přidávají občasné zmínky o průběhu těhotenství ex, když čekala jejich společné dítě, což na jedné straně je fajn, že se partner podělí o své zkušenosti, které mně, poporvé těhotné, chybí, na stranu druhou, zase ex „mám doma“ a já opravdu nejsem ona, aby byla vůbec šance, že naše těhotenství budou podobná. Pak jsou to „nenadálé“ příchody k nám domů pro dítě - není to žádná neohlášená návštěva, spíše něco jako informace, že přijde odpoledne, ale nevíme konkrétní čas, takže prostě zazvoní a nastane chaos - štěká pes, dítě lítá natěšené za maminkou, já balím věci ve spěchu, aby mu nic nechybělo, partner sděluje případné info bývalé. Vše se děje buď na chodbě našeho bytového domu, nebo u nás v mini předsíni a když je to takto 5× za týden v případě nemoci dítěte, kdy ho máme během homeoffice dopoledne my, tak z toho šílím. Kdyby dala vědět třeba 15 minut předem, kdy už musí vědět, že se blíží, tak se vklidu připravíme všichni a dítě předáme (sami to takto praktikujeme při vyzvedávání od ní.) Vychází mi, že je velmi nepraktická a neorganizovaná, nějaká sociální stránka taky pokulhává, čehož jsem pravým opakem a šíleně mně to vytáčí. Vyjma těchto krátkých setkání a nepřímých „navštěv“ (neustálé řešení chybějících informací a zmínky o jejích zážitcích a zkušenostech), ji prakticky neznám a nemám valný zájem poznat.
Nicméně, když se mi toto sejde všechno, tak jsem z toho frustrovaná a pak na partnera vyjedu a pohádáme se o tom. Jemu vadí, že se musí hlídat co a jak mi říkat, aby nezmiňoval ex, a mně vadí, že ex mi takto leze do života v míře, která mi opravdu vadí a musím se jí zabývat víc, než je nutné. Ještě doplním, že takovýto úzký kontakt není každý den, ale hlavně v době rýmiček a pod.
Nečekám nějaký zázračný recept, spíše mne zajímají zkušenosti jiných s tím jak si „lézt“ /pouštět někoho do života co nejméně. Případně jak se proti tomu obrnit?

Hlavní problém vidím v tom, že si ta dura chodí v kolik chce… takže to bych chtěla změnit jako první… prostě dát čas a v tolik a v tolik…to by člověk jen čekal kdy se konečně dostaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 11:02
@unuděná píše:
Mimochodem, ona nemá u mámy ručník a náhradní oblečení do školky? :nevim: Pokud si jí takhle přehazují na denní bázi, tak mi přijde samozřejmé, že má věci na obou místech a převáží se tak maximálně nějaká ta jedna důležitá hračka a dejme tomu léky, i když mít sirup na kašel a paralen doma můžou mít taky oba :nevim:

Ono spíš jde o to, že při tom denním přehazování se ty věci začnou hromadit u jednoho rodiče a u druhého chybí. Já si třeba zvykla, že se to děje s teplákama, mikinama, i ty ponožky chápu. Nechápu, jak se stane, že se hromadí trenýrky. Protože to bud znamená, že dítě to nosí v kapsách nebo si obleče dvoje, případně žádné nebo nevím. Ale je to tak. :lol: :mrgreen: Ale to furt je problém rodičů. Jestli se do toho se.re dobrovolně někdo jiný, tak je to jeho dobrovolnická práce a ať nefňuká, že ho to obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí