Partnerova ex u vas doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.10.23 14:54
@Takyjedna píše:
To jsou takové teorie od stolu přes sklo. Jednou je to matka dítěte, tak to pozvání může přijít i z úst dítěte. Já si zvát návštěvy jako dítě mohla, i spontánně, když nás to napadlo po škole, připadá mi to normálka. Dětem taky nikoho nezakazuju, ale zase nejsem typ, co by se kvůli nečekané návštěvě nějak hostitelsky přetrh. 8)

Pozvání mi vůbec nevadí, nevadí mi ani jí uvařit kafe a nabídnout sušenky, kdyby na to přišlo. Vadí mi to, že přijde, pokud není několikrát explicitně dotázána v kolik, případně nepožádá partner o nějaký konkrétní čas, protože máme jiný program, jak jí to zrovna vyjde a obvykle chce rychle odejít a je kolem toho zmiňovaný blázinec. Až si dítě bude schopno zmanažovat toto samo a dovést si návštěvu, ráda to pro něj udělám, i sama jsem ji zvala, když dítě začalo chodit k nám, zda se chce stavit taky, ať ví, kde její dítě tráví čas, protože to tehdy velmi těžce nesla, že je dítě s námi, resp. že není s ní, nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.23 15:02
@Lama Lama píše:
No a tady narážíme na problém, že mjeho to zjevně tak netůruje. Ač to může slovně deklarovat, tak fakticky ho to neůtruje natolik, aby s tím něco dělal. Což zas naprdne ženskou. A má potřebu vychovávat uplně cizího člověka, prostě z principu nějak odbourat vztek, že můj chlap si neumí nastavit své hranice.

Já právě nechci nikoho vychovávat a toto vypnout zvonek, donutit čekat po dohodnutou dobu před domem, protože jsme přece něco požadovali a ona na to peče, případně pokaždé ji připomínat, je přesně ta výchova, která by mi/chlapovi sice působila zadostiučinění, ale jí by působila ponížení a tím pádem vztek a nikam bychom se nedostali, akorát k jedná zatvrzelé osobě, se kterou potom domluva nebude. Zároveň mi to přijde nedůstojné, jak pro mne, tak pro ni, tak pro to dítě, které se dívá na to, že s maminkou někdo takto cvičí.

• Citovat
  • Upravit
4400
20.10.23 15:29

Nečtu to celé. Ohlásit se 15 minut předem by neměl být pro matku problém, tolerance má být na všech stranách, nejen na té tvé. Stála bych si za tím, ať si to otec s ex vykomunikuje.
Balení věcí bych taky nechala na tatínkovi. On se pak bude víc snažit děti učit samostatnosti, když to za ně bude muset dělat on sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 15:36
@Anonymní píše:
Já právě nechci nikoho vychovávat a toto vypnout zvonek, donutit čekat po dohodnutou dobu před domem, protože jsme přece něco požadovali a ona na to peče, případně pokaždé ji připomínat, je přesně ta výchova, která by mi/chlapovi sice působila zadostiučinění, ale jí by působila ponížení a tím pádem vztek a nikam bychom se nedostali, akorát k jedná zatvrzelé osobě, se kterou potom domluva nebude. Zároveň mi to přijde nedůstojné, jak pro mne, tak pro ni, tak pro to dítě, které se dívá na to, že s maminkou někdo takto cvičí.

To chapu. Ale nepzvat ji dal, nechat ji pockat venku, je pro tebe taky neprijatelne?
Zaroven ti je neprijemne ji mit na chodbě…z toho tezko ven. Leda ji to takle otevřít… zkrátka ze je ti nepříjemné mit nekoho na chodbe neohlasene, stejne tak ji nechat cekat venku. A jedine, co te napada je, aby dala vědět 15 minut předem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
20.10.23 15:47
@Lama Lama píše:
Ale co by nemohla? Jako aby mi můj partner diktoval, kdy si smí nebo nesmí přijet otec pro děti? Taky si může přijet pro děti, kdy chce. Otázka je spíš těch okolností.- prvně - to předávání a balení nehází na něj. Chápala bych, kdyby měl výhrady, že nechce, aby byl kravál, když pracuje. Nebo že nechce, aby byl na chodbě, protože tam máme vstup na záchod a on má je trenky… Ale jinak nechápu, proč by mu to mělo vadit a proč by měl řešit to, zda jezdí ex na čas nebo ne.

Situace…sobota po obědě, klídek leharo, sex, najednou drnčí zvonek a ex si jde slavnostně NEOČEKÁVANĚ pro děcko…jo vadilo by mi to a to dost! narušila klid a to nečekaně a je slušnost dát vědět dopředu…pokud je tak natvrdla, že neví co je slušnost, bude ji to muset někdo vysvětlit asi polopatě, když ji to necvaka…nemají přece byt jak průchodak na Václaváku…Mimojine…já to tak mám s ex… dopředu řeknu hodinu on mě taky a vše je cajk…funguje to už léta…a přitom taková maličkost.

Příspěvek upraven 20.10.23 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
20.10.23 15:49
@starfish_at_night píše:
Mne nevadi se o dite starat, mam ho rada, klidne s nim travim cas osamote, vezmu ho na vylet, to je v poho. Mne leze na nervy jeho maminka :D A prave proto, ze uz to tak bude naporad, snazim se v tom najit si nejaky zpusob fungovani v ramci techto trecich ploch.

Vymezila bych hranice. Je dobře, že se otec o své dítě stará, ae brzy u vás přibude nový člen rodiny a ten chaos by měl být méně chaotický. Takže domluvit se na konkrétním čase předání by bylo víc než vhodné, případně to zavolání 15-20min předem. Aby ti ten chaos a rachot nebudily dítě, které třebas zrovna po x hodinách konečně zabere.
Bude to těžké, ale snad s ex to nějak půjde, pokud je to normální ženská. Tady se musí víc zaangažovat otec dětí a jasně vyhranit pravidla. Předání dítěte třebas venku, před domem, v ten a ten čas atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 15:57
@Lama Lama píše:
To chapu. Ale nepzvat ji dal, nechat ji pockat venku, je pro tebe taky neprijatelne?
Zaroven ti je neprijemne ji mit na chodbě…z toho tezko ven. Leda ji to takle otevřít… zkrátka ze je ti nepříjemné mit nekoho na chodbe neohlasene, stejne tak ji nechat cekat venku. A jedine, co te napada je, aby dala vědět 15 minut předem :nevim:

Samotné čekání před domem by mi bylo asi jedno, blbé je, že tam je rušná ulice a není slyšet z reproduktoru domácího telefonu nic, takže jsme začali bzučet po tom, co pak zvonila několikrát a k tomu i volala jestli o ní víme :) Pak může stát na chodbě bytového domu, to už za ní ale zase utíká dítě, protože se těší (a to je ok a pochopitelné), jen nemáme páky na to, jak mu vysvětlit, ať se prvně obleče, když jiné návštěvy chodí takto vítat bez problémů. Jako je to hrozná blbost a zároveň frustrující patová situace :D Poslední naděje je stěhování, tím nejspíš situaci předejdeme, protože se jí nebude většinou chtít pro dítě jezdit autem, tak bude vozit partner. Vůči němu to asi není úplně fér, ale počítali jsme s tím, když jsme se rozhodovali pro stěhování

• Citovat
  • Upravit
1485
20.10.23 16:37

Z tvého příspěvku mi připadá, že nejde jen o ty konkrétní problémy, ale spíš tak celkově tě štve, že vám ex narušuje život víc než sis asi představovala. K tomu vyzvedávání už tady bylo řečeno asi vše: prostě nic neřeš ohledně balení, exka ať čeká venku nebo max. před bytem a chlap ať dělá, jak umí… :nevim: Když exce nevadí, že tam pak musí čekat jak blbec - její problém. Stejně tak bych tomu neuzpůsobovala plány - zrovna jste na procházce, tak ať si počká, atd…U nás odváží dítě jenom manžel. Dává vědět, když vyráží, ale i tak se tam většinou zdrží, protože dítě nemá sbaleno. Skoro mi přijde, že to dělá schválně, aby si mohli v klidu pokecat. Neřeší evidentně jenom dítě, což mě vytáčí, ale nenadělám nic. :nevim: Štvou mě i jiný věci, ale jsou to věci, které jsou vesměs těžce řešitelný. To, co se vyřešit dalo, se po domluvě nějak vyřešilo…Ale ideál to nebude nikdy, ten další člověk navíc tam prostě překáží a překážet bude, asi tak jako vlezlá tchýně. :mrgreen: Na zmínky o ex jsem už vyloženě alergická, chlap se musí hodně kontrolovat, aby něco neřekl, protože pak je dusno… :mrgreen: Já ale o svém ex mluvím normálně, protože on se tváří, jak je strašně nad věcí a nevadí mu to…

Příspěvek upraven 20.10.23 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.10.23 16:37
@Wilík píše:
Situace…sobota po obědě, klídek leharo, sex,najednou drnčí zvonek a ex si jde slavnostně NEOČEKÁVANĚ pro děcko…jo vadilo by mi to a to dost! narušila klid a to nečekaně a je slušnost dát vědět dopředu…pokud je tak natvrdla, že neví co je slušnost, bude ji to muset někdo vysvětlit asi polopatě, když ji to necvaka…nemají přece byt jak průchodak na Václaváku…Mimojine…já to tak mám s ex… dopředu řeknu hodinu on mě taky a vše je cajk…funguje to už léta…a přitom taková maličkost.

Ty mas dite na rohypnolu?. :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.10.23 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
20.10.23 16:46
@Anonymní píše:
Samotné čekání před domem by mi bylo asi jedno, blbé je, že tam je rušná ulice a není slyšet z reproduktoru domácího telefonu nic, takže jsme začali bzučet po tom, co pak zvonila několikrát a k tomu i volala jestli o ní víme :) Pak může stát na chodbě bytového domu, to už za ní ale zase utíká dítě, protože se těší (a to je ok a pochopitelné), jen nemáme páky na to, jak mu vysvětlit, ať se prvně obleče, když jiné návštěvy chodí takto vítat bez problémů. Jako je to hrozná blbost a zároveň frustrující patová situace :D Poslední naděje je stěhování, tím nejspíš situaci předejdeme, protože se jí nebude většinou chtít pro dítě jezdit autem, tak bude vozit partner. Vůči němu to asi není úplně fér, ale počítali jsme s tím, když jsme se rozhodovali pro stěhování

Vida, paní má telefon! A umí ho používat!
Neomlouvej pořád toho svýho, fakt ne. Myslím, že kdyby jí jednou vysvětlil, že takhle to opravdu nejde (máte rozehranou hru, jíte, cokoliv), že Vám to prostě vadí a jistě je i pro ni nepříjemné potom čekat, a pak jí to pokaždé připomínal („zase jsi nedala vědět, musíš tedy počkat“), nevěřím, že by se to nezlepšilo. Může počkat dole v domě. Je vidět, že ona na Tebe zvědavá není, a Ty taky ne.
Stěhování možná vyřeší tohle, ale nevyřeší dalších xy třecích ploch, které logicky nastanou. Začni spoléhat na svého chlapa. Nevěřím, že to dosud důsledně řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
20.10.23 18:03
@Wilík píše:
Situace…sobota po obědě, klídek leharo, sex, najednou drnčí zvonek a ex si jde slavnostně NEOČEKÁVANĚ pro děcko…jo vadilo by mi to a to dost! narušila klid a to nečekaně a je slušnost dát vědět dopředu…pokud je tak natvrdla, že neví co je slušnost, bude ji to muset někdo vysvětlit asi polopatě, když ji to necvaka…nemají přece byt jak průchodak na Václaváku…Mimojine…já to tak mám s ex… dopředu řeknu hodinu on mě taky a vše je cajk…funguje to už léta…a přitom taková maličkost.Příspěvek upraven 20.10.23 v 15:49
:lol: prý sex. A děcko toho času dělá co? 8)
  • Citovat
  • Upravit
81481
20.10.23 20:07
@Badboda píše: :lol: prý sex. A děcko toho času dělá co? 8)
meje nadobi po tom obede, co jineho :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
20.10.23 20:30
@Badboda píše: :lol: prý sex. A děcko toho času dělá co? 8)

Ty neprcas? :D nebo děcka vyhazujes na ulic abys mohla?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
20.10.23 20:32
@Wilík píše:
Ty neprcas? :D nebo děcka vyhazujes na ulic abys mohla?? :D

No musím čekat až usne, nebo je z domu…v sobotu odpoledne fakt není šance. Ale ráda uvítám tipy, jak dítě zabavit :)

• Citovat
  • Upravit
1883
20.10.23 20:32
@Lama Lama píše:
meje nadobi po tom obede, co jineho :nevim:
:D :palec: jinak roháče nezeru, tak nemám zkušenost co to je… :dance: nebo tvoje děcka na tom jedou či jak 8o :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí