Partnerova sestra - závist nebo žárlivost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.2.17 10:55

Já mám taky bezva zážitky s manželovou sestrou (prosím nechat anonym) 8o Je stejně stará jako já a když jsme spolu s manželem začali chodit, tak chtěla chodit všude s náma. Šli jsme do kina - ona chtěla s náma. Na oslavy našich přátel, na silvestra, všude se snažila vetřít a tchyně ještě vždycky hučela do manžela ať ji vemem s sebou, že jinak pořád jen sedí doma :roll: Samozřejmě manžel ji nechtěl tahat na naše rande, ale občas s náma šla když nás šlo víc. Na svatbě strašně brečela a když k nám přišla v zástupu lidí na gratulace tak mi ani nepodala ruku, brečela a řekla mi: „Ty si bereš toho nejlepšího chlapa na světě!“ :lol: Řekla to tak vyčítavě, i kamarádi se tomu pak smáli, že to vyznělo, že si ho snad chtěla vzít sama 8o Teď máme miminko a už když jsem byla těhotná tak mi pořád předhazovala nějaké chytré rady a řeči o manželovi, přitom je sama a nikdy neměla vážný vztah. Teď zase hrozně plánuje všechno malé, kolikrát to vypadá že to dítě manžel asi jen tak vyprdl sám a ona s tchýní o ně mají pečovat :mrgreen: Místo chlapa a dítěte má psa, takže cokoliv řeknem o malé nebo tak, ona to hned stočí na psa. Např. se bavíme o příkrmech a já řeknu, že do ovoce se můžou přidat nastrouhané piškoty a ona se do toho vloží s tím, že její pes teda taky rád jí piškoty :lol: Většinou se tomu v duchu směju a říkám si jak je pitomá, ale někdy už mi taky tečou nervy - třeba když pak volá večer manželovi a ptá se ho kdy jí jede autobus kamsi a ve 24 letech není schopná si to sama zjistit na internetu :pocitac: :think:

• Citovat
  • Upravit
4213
17.2.17 10:58

Ještě bych dodala, že tu pozvánku asi mohla dostat, i když bydlí s rodiči. Je dospělá a předpokládám, že tam půjde s partnerem. Takže jedna pozvánka pro rodiče, druhá pro sestru s partnerem.
Tady mohla mít právo být trochu dotčená. Ovšem to, co předvedla pak, je mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243

Příště zatni zuby a hoď se do klidu a takový otázky bych jí odpověděla, že to je tvoje akce a tvoje starosti a jí do toho nic není. Nebo lépe - ve smyslu, ať netrápí, že máš všechno promyšlené a že jí tím nebudeš zatěžovat. Prostě ji utnout hned, aby pak neřešila, jestli dáš kolegyni peníze, dárkový koš nebo Ferrari.
Neznám jí, tak nevím, jak moc dokáže být otravná, ale řešila bych to asertivními odpovědmi, na které nemá jak reagovat (i když ona asi bude). Odpověděla bych jí jen na konkrétní věci, na které má „právo“ se ptát - třeba jestli tam budou peřiny nebo si má vzít vlastí (příklad). Na všechno ostatní bych ji odpověděla stylem, že se nemusí bát a nemusí mít starost, že máš vše pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054

A proč se vůbec stará do vaší svatby.Ona jí snad platí :roll:,bych jí řekla, že jestli má potřebu něco organizovat, tak ať se zaměří na svou svatbu, kterou už asi velmi potřebuje :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.2.17 11:00
@elle21 píše:
A proč se vůbec stará do vaší svatby.Ona jí snad platí :roll:,bych jí řekla, že jestli má potřebu něco organizovat, tak ať se zaměří na svou svatbu, kterou už asi velmi potřebuje :*
:palec: slušné a přitom dostatečně jedovaté…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
17.2.17 11:31
@lucie.parkova píše:
29let, přítele má již od 17let - pořád se tím chlubí, že jsou spolu tak dlouho.

nooo, tak si vylívá vztek na Tebe, protože její dlouholetý miláček se stále nevyjádřil. Zůstaň nad věcí, ať si říká, co chce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
17.2.17 11:42

@lucie.parkova Vůbec bych s ní nediskutovala, v klidu bych jí řekla že takhle tedy ne, je to vaše svatba a co a jak bude je vaše věc. Že budeš ráda když na svatbu přijde, v případě potřeby pomůže s přípravou ale nebude do toho zasahovat stylem jakým začala. To bych udělala pro klid v rodině, pokud nebude chtít a dál hysterčit pro nic tak bych si jí prostě nevšímala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17824
17.2.17 11:45

@lucie.parkova

:mrgreen: hele, uz bych s ni nic neresila. Neodpovidala ji a uprimne, kdyby neptestala, tak bych ji zakazala jit na svatbu. Ona to neplati. Tak at jde do…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.2.17 12:36
@lucie.parkova píše:
Dobré dopoledne,
potřebovala bych radu jak zvládnout chování partnerovi sestry.
Začnu od začátku. Budu jí oslovovat jménem - Lucie.
S partnerem jsem na začátku února oznámili a rozeslali oznámení o svatbě, která bude v září. (Bude to nabouchaný rok. My svatbu a rodiče oslavují stříbrnou svatbu, ale ti už trošičku dříve:-)to je mimo mísu.)No a na pozvánku jsme napsali, že bychom byli rádi o potvrzení o účasti z důvodu zajištění ubytování. To bylo vše pohodě. Bydlí s jeho rodiči a tak jsem jim dala pouze jedno oznámení. Neviděla jsem důvod, proč jsem jí měla dát extra oznámení, když mají stejnou domácnost. No což oznámení si vydupala a tak ho dostala. A no od té doby je stále něco. Každou chvíli přijde smska nebo napíše na fb, co už máme a kolik to stojí atd… Když jsem jí odepsala, že zatím nic kromě místa nemáme a zatím moc to ani řešit nebudeme, tak mi odepsala, že je vidět jaký jsem lajdák. To jsem nejprve brala jako, že to myslela ve srandě, protože člověk nevidí toho druhého na druhé straně počítače jak se tváří a Lucie má poměrně dost černý humor. Tak jsem to neřešila, ale ve středu jsme tam byli na návštěvě a to se do mě pustila - Jestli už jsme něco zařídili? Kolik nás to stálo, kolik stojí pronájem té chatky? A z výrazu a celkového tónu hlasu bylo slyšet naštvání. Já jsem říkala, že chatku nám zapůjčila kolegyně z práce a nechce za to nic. Takže jí zakoupíme dárkový koš s dobrůtkami. No to jsem nalítla. Prý když nic nechce, tak co by jsme jí kupovali? No během chvíle jsme tam na sebe řvaly jak dvě slepice. Až se do toho vložila tchýně, která celou dobu jen vzdychala a kroutila hlavou. Řekla, že by jsme se neměly hádat. Lucie se zvedla a začala mi před obličejem mávat vztyčeným ukazováčkem a říkala nenene. Holky ani nevíte jak jsem jí chtěla ten ukazováček zlomit a narvat jí ho do prd… A to už jsem bouchla. To bylo na mě moc. Tak jsem jí řekla, že by se měla hodit do klidu, že ona nic řešit nemusí a že veškerý její rady odmítám poslouchat a jestli nechce tak, že nemusí ani na tu svatbu chodit, jestli jí to tak trápí. Už jsem se obouvala v chodbě a vycházím z baráku a došlapala jsem do dílny, kde byli chlapi a říkám, že já jdu už domů a v tu chvíli se za mnou něco vyřítilo. Lucie tam začala hysterčit, že jsem jí jako vystrčila ze svatby a že to jen tak nenechá. Chlapi koukali, nevěděli co se vevnitř stalo. Pak se podívala na partnera a řekla, ale je dobře že si bereš takovou, alespoň si jednou natlučeš nos.
Nechápu co to do ní vjelo a proč se tak chovala. Už od začátku vztahu jsem jí tolerovala její výlevy nálad, ale toto bylo už moc. Mám pocit, jak kdyby žárlila nebo tak. No a dnes mi kolem sedmé hodiny napsala, že se dívala na ty koše a že jsou pěkně drahý, že našla nejlevnější za 130kč a že mi ho poslala ho emailu. Ani jsem jí neodepisovala. Nevím jak jí odpálkovat, aby se přestala do toho vměšovat. Přítel řekl, že s ní promluví, ale to bude stejně marné.

Víš kdo je často ještě horší, než tchýně? Manželova sestra. :) Z tvého popisu
mi to připadá, že ona vás chce dirigovat, a do všeho kecat. Měla jsi ji dát na začátku najevo, kde jsou mantinely. Jestli ji budeš mít v rodině, nauč se jednat s ní asertivně. V klidu, a bez křiku ji vždy odpověz jenom jednoslabičně, nebo jednoduchou větou. Třeba ohledně zapůjčení chatky bych jí na její otázku jenom řekla:„chatu máme půjčenou.“Na další její dotaz, kolik to bude stát, bych jenom řekla „Nic.“Už to, že jí máš potřebu všechno dovysvětlit, a zdůvodnit, se stavíš jakoby do podřadné pozice.Na stupidní e-maily s nejlevnějším dárkovým košem bych se ani neobtěžovala nijak reagovat. Vždy bych ji jenom slušně, a v klidu oz námila, že děkuji za zájem, ale ona bude na vaší svatbě jako host, a že
nic jiného od ní nečekáš. A pak bych se případně zeptala na její svatbu, kdy to oni plánují. Nebo na její hloupé otázky odpovídej taky otázkou. Zeptá se třeba na něco, po čem jí je kulový, tak jí odpověz:„A proč tě to zajímá?“ Partner ať jí taky v klidu řekne to samé co ty, aby viděla, že ste jednotni. Prostě jí musíš vymezit mantinely hned na začátku, než se to vymkne, a může vám dost narušovat vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
17.2.17 16:01

Sestra závidí. Podívej se, je 12 let s chlapem s kterým se to nikam nesune ani spolu nebydlí. Ségra nemá vůbec nic v 29 letech je v mamahotelu, což je potupa v jejím věku. Sestře příště silně naznačit že je v roli hosta a ať se nestará o věci které jí nepřísluší když nechce prodat pomocnou ruku. Mmch to že na svatbu nemusí chodit bych jí v takové situaci řekla také s dovětkem že na hysterky na svatbě nikdo nebude zvědavý. Mě by zajímalo jak to ve finále dopadne, protože podle jejího nevyzpytatelného chování můžete při rautu když se sestra picne čekat slušný skandál. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
17.2.17 17:11
@lucie.parkova píše:

Jestliže po 12 letech vztahu bydlí u rodičů, tak to nic k chlubení není. Ciž je asi jádro pudla.

Já bych ji osobně ignorovala. Nenech se vyprovokovat a otrávit, vždyť o to jí jde: aby sis ty přípravy a samotnou svatbu neužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.17 18:11

Tak já mám něco podobného :mrgreen:.Už jsme se snad 3× málem vjeli do vlasů..No spíš já měla neudržitelnou chuť, většina problému v rodině je skrz ní. Ať u nás, nebo v širším okolí rodiny..Asi tak, je to rozmazlený fracek, který si nevidí na špičku nosu 8o. Pokud jí člověk nevychvaluje krásu, oblečení, chlapy nemá se s ní o čem bavita jen pomáhat a dělat jak píská, jak ne je zle a ryje..Už jsme tak daleko, že na sebe nemluvíme, nebo když promluví dívá se jinde. A mě to nevadí aspon mám od ní klid. I tchýně je bez ní normální, jak jsou s ní nesnesu z nich nikoho..anonymka

• Citovat
  • Upravit
18.2.17 09:27
@Malina7 píše:
Sestra závidí. Podívej se, je 12 let s chlapem s kterým se to nikam nesune ani spolu nebydlí. Ségra nemá vůbec nic v 29 letech je v mamahotelu, což je potupa v jejím věku. Sestře příště silně naznačit že je v roli hosta a ať se nestará o věci které jí nepřísluší když nechce prodat pomocnou ruku. Mmch to že na svatbu nemusí chodit bych jí v takové situaci řekla také s dovětkem že na hysterky na svatbě nikdo nebude zvědavý. Mě by zajímalo jak to ve finále dopadne, protože podle jejího nevyzpytatelného chování můžete při rautu když se sestra picne čekat slušný skandál. :nevim:

Toho se bojím nejvíce, protože v v roce 2016 při grilovačce na zahradě se trošku picla a to jsem ani nevěděla co všechno se dá vytknout. To křičela na nás, že jsme její život nepochopili, křičela na toho svého amanta, že jí taky nerozumí a nejlepší bylo, že se snažila sednout na houpačku a ta se zhoupla jak se o ní opřela a ujela jí a všichni jsme zato mohli. Pak se sebrala a šla domů s napučeným obličejem, že jsme jí houpačku schválně odkopli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
18.2.17 12:09

Tak to bych jí řekla, nebo její bratr, že pokud tam udělá sebemenší skandál a ostudu, ci začnou sebemenší výčitky, tak ať počítá s tím, že jí okamžitě vykážete ( o tomhle bych informovala předem i její rodiče, aby nebyli překvapeni). V tomhle jasně nastavit pravidla bez vyjednávání. Slečna je slušně zamindrakovaná a takové mindraky se hodně poznají při opojení kdy jdou ven hluboké emoce bez zábran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
21.2.17 16:43
@lucie.parkova píše:

Tak to je jasné - závidí. Po takové době chození by se určitě sama chtěla vdávat. Což je možná i důvod, proč se neustále ptá, kolik co stojí. V klidu bych jí řekla, že až se jednou bude vdávat ona, tak jí do připrav taky mluvit nebudeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová