Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ženy, potřebuju od vás něco vysvětlit. Jsem mladá, ale už malička vím, že děti nechci a nikdy chtít nebudu. Ale strašně ráda sleduju své příbuzné a kamarádky s dětmi. Přišla jsem na jednu věc (která je ovšem všeobecně známá). Že ženy nemají většinou absolutně žádnou chuť na sex po porodu. Když žena přijde na to, že chce dítě a začne se o něj snažit, může „to“ mít i několikrát denně a nevadí jí to. Ovšem až se jak se řekne „zadaří“ úplně zrácí o sex zájem. A to samé po porodu. Pak se stává, a dost často, že muž toho začne litovat a začne si hledat potěšení jinde. Nedivím se. Připadá mi, jako že by se všechny ženy na své děti upnuly a manžel/přítel šel stranou. Popravdě, kterému muži by stačilo mít potěšení 1× za měsíc. Prosím vysvětlete mi, co k tomu ženu vede. Vím, že je unavená atd., ale když to přetrvává i několik měsíců či let, to opravdu nechápu. Jsou v tom i hlubší důvody?
Děkuju moc za odpověď, strašně mě to zajímá, mějte se
![]()
@Anteena nevím, nechápu.. v tomto případě jsem asi chlap
já sex potřebuju..
Jojo, to je dobře. Ale většina žen, které znám to tak má
. Já se pak těm chlapů nedivím, že si najdou jinou…
@Anteena píše:
Jojo, to je dobře. Ale většina žen, které znám to tak má. Já se pak těm chlapů nedivím, že si najdou jinou…
tak nějak.. nechápu.. už jen proto, že díky tomu sexu to mrně máme, že
sice je to kazi**k
, ale i to se dá zvládnout ![]()
Únava, hormony, zvýšený zájem o dítě, a tudíž menší zájem o partnera… asi všechno dohromady ![]()
Přesně mě napadlo to, co @martina.se, asi jsem taky chlap
Mám chvíli po třetím porodu, ale už bych sexovala jak divá… To spíš je divnej můj chlap, ten se toho od porodu bojí nebo co…
![]()
@Xiraxinek píše:
Přesně mě napadlo to, co @martina.se, asi jsem taky chlapMám chvíli po třetím porodu, ale už bych sexovala jak divá… To spíš je divnej můj chlap, ten se toho od porodu bojí nebo co…
![]()
můj se též bál, trval, že až po kontrole u dr.. ale povedlo se mi ho přesvědčit
už se nebojí
já se strašně těšila, bo styk nebyl, jsem nemohla.. takže náhražky, ale to není ono ![]()
Ale holky, ale já jsem se setkala i s muži, kteří sami říkali - cituji:,, Kdybych věděl, že to takto bude, nikdy bych si prcka nedělal…" Připadá mi, že ženy tím chlapy spíše otravují, že si děti dělají jen proto, že je do toho nutí ženy a pak je to mrzí. Ženy jsou do prcků strašně fanatické, pak odsouvají vše na další kolej (myslím tím partnera). Možná jsem jiná, ale uvědomuju si to a ty chlapy tak trochu chápu… ![]()
@Anteena Můžu se zeptat kolik ti je? Já jen, že jsem tak taky mluvila, že nikdy nebudu chtít dítě apod., ale u většiny, které si tohle říkaly/myslely, se to stejně nakonec zlomilo. Tak třeba ani ty nebudeš vyjímka.
Jinak já o sex moc nemám zájem teď, když si připadám jako vzducholoď, ale už se těším po porodu a šestinedělí, že na to zase vlítnem.
![]()
@Anteena píše:
Ale holky, ale já jsem se setkala i s muži, kteří sami říkali - cituji:,, Kdybych věděl, že to takto bude, nikdy bych si prcka nedělal…" Připadá mi, že ženy tím chlapy spíše otravují, že si děti dělají jen proto, že je do toho nutí ženy a pak je to mrzí. Ženy jsou do prcků strašně fanatické, pak odsouvají vše na další kolej (myslím tím partnera). Možná jsem jiná, ale uvědomuju si to a ty chlapy tak trochu chápu…
jo, taky znám chlapa, který by dítě znovu nechtěl, bo jeho ztratila zájem o něj jako o celek.. prostě splnil úlohu a víc ji nezajímá
to je pak hnus..
@Anteena to se bohužel nedá moc vysvětlit a pokud někdo nemá děti, tak to většinou ani pochopit nemůže. Jinak jak už píšou holky, jsou za tím především hormony, únava… Prostě se ti to trochu přemění v hlavě. Ale samozřejmě záleží na každé, jedna to má tak, jiná chuť na sex neztratí.
Kdyz nikdy nechces mit deti tak proc diskutujes ma emiminu? ![]()
@martina.se píše:
můj se též bál, trval, že až po kontrole u dr.. ale povedlo se mi ho přesvědčituž se nebojí
já se strašně těšila, bo styk nebyl, jsem nemohla.. takže náhražky, ale to není ono
NO jako už jsem po něm i vyjela, zda nechodí jinam, protože znám jeho apetit a prostě jako najednou nic, zero, ani náznaky, že by chtěl nebo tak… Tak jsem po něm došlápla, až jsme se rafli a přesně i jsem mu zrovna vmetla, že u nás doma budu asi chlap já a ne on ![]()
@Anteena píše:
Ale holky, ale já jsem se setkala i s muži, kteří sami říkali - cituji:,, Kdybych věděl, že to takto bude, nikdy bych si prcka nedělal…" Připadá mi, že ženy tím chlapy spíše otravují, že si děti dělají jen proto, že je do toho nutí ženy a pak je to mrzí. Ženy jsou do prcků strašně fanatické, pak odsouvají vše na další kolej (myslím tím partnera). Možná jsem jiná, ale uvědomuju si to a ty chlapy tak trochu chápu…
A mě zase připadá, že valná většina dětí je zplozena proto, že chtěli oba partneři. Naštěstí. A pokud tomu tak náhodou není, tak poporodní sex s tím stejně nesouvisí. Chuť na sex ovlivňuje spousta věcí - únava, hormony… a dělat takhle rychlé soudy (děti = nechuť k sexu u ženy a chudák chlap) je strašně krátkozraké. Je vidět, že vůbec nevíš, o čem mluvíš.
@AnastazieB píše:
@Anteena to se bohužel nedá moc vysvětlit a pokud někdo nemá děti, tak to většinou ani pochopit nemůže. Jinak jak už píšou holky, jsou za tím především hormony, únava… Prostě se ti to trochu přemění v hlavě. Ale samozřejmě záleží na každé, jedna to má tak, jiná chuť na sex neztratí.
tak stímto plně souhlasím. Podle mě to taky osoba která nemá děti nepochopí. ![]()
Né všichni to tak přeci mají. já kojila co 1,5h ve dne i v noci a sex jsme teda měli, ba dokonce byl lepší než před porodem a těhotenstvím ![]()