PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
217
15.3.15 21:49

@InExile já asi doberu ty kapky Gynex a pak nasadím ten jeřáb, Atkinsonovu dietu jsem také chtěla držet, ale když jsem si o tom přečetla, tak se mi do ní až tak moc nechtělo, zeleninu miluju, takže s tím problém nemám, teď bych potřebovala zařadit spíše více pohybu a méně stresu, taky mám doma knihu Hormonální jógová terapie, kde jsou cviky, které by taky měly pomoci a nebo jsem uvažovala o cvikách od Mojžíšové, chce to hlavně pevnou vůli a trpělivost, ale už čekám dva roky, tak určitě vydržím :-) já mám teď doma půjčenou knihu Vaříme zdravě bez cukru, tak chci právě zkusit nějaké recepty z ní :-)…takže už doma mimi máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
15.3.15 21:55

@x.Luca.x @x.Luca.x nemám práve :,(
hele atkinska jako taková je zrudnost…ono tam je to to o tom žejíš maso v jakým koliv množštví nekterý holky se proste napucli bučku v deset večer a šli spát a libovali si jak je to skvelá dieta. ne takhle jsem to nechtela, já díky ní začala jíst menší porce, ono tak yjist jenom aso se nedá co si budem povídat. ono je duležitý ty sachry omezit…dávám si pozor na pečivo. to je nejvetší humus když už tak tmavé, to samé testoviny, brambory…ty já teda miluju :lol: chce to jenom začit..když pak vidíš pokroky tak je to lepší…já zrovna uplne sprotovní typ nejsem..ale šlo to dolu…tak nák samo, aspon to zkus..nebudeš myslet na mimi tolik a třeba budeš mile překvapená :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
15.3.15 22:25

@InExile aha, tak to mě moc mrzí :-(, já když jsem si četla, že jíš skoro jen tučné výrobky, tak jsem do toho moc nešla, dle mého je lepší asi omezit cukry a sacharidy, jíst pravidelně, hodně pít, odpočívat a taky sportovat, já musím více omezit pečivo, vím, že po něm se hodně tloustne, u nás v práci teď drží dietu (nebo spíše čistící kúru) podle Mačingové, ale to bych nedala, já teď maso právě moc nejím, dříve jsem ho jedla hodně, já jsem hodně salátová, zeleninu mohu na všechny způsoby, a tak mám ráda těstoviny, je fakt, že začít je ten zásadní krok, ale zase motivací k hubnutí je hodně - bude léto, takže motivace do plavek a navíc mimi je pro mě hodně velká motivace :-) a jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
16.3.15 07:37

@x.Luca.x no kdyz nepocitam to pred laparkou tak asi pul roku pred tim to byl rok. No proto jsem psala ze atkinsku ale ne tak brutalni…jako jist bucek fuj to nejim ani nromalne. Ale me to nacilo jist mesi porce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
16.3.15 20:03

@InExile takže se snažíte také dlouho :-(, je to děs, kolik holek s tím otěhotněním bojuje :-(, nejhorší je, že někdo otěhotní hned a o dítě ani nestojí a někdo, kdo by za něm dal všechno, tak čeká :-(, já bůček také nejím, snažím se stravovat se zdravě, ale občas také zhřeším :-), je fakt, že dříve jsem i více pila alkohol (nemyslím jako že jsem byla alkoholička :-D, ale třeba když byla nějaká oslava nebo jsme šli někam posedět), teď už skoro vůbec, v restauraci si dám radši vodu a stejně tak když máme nějakou oslavu, teď se hlavně donutit na to cvičení :-D, a chodíte někam do CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
16.3.15 20:07

@x.Luca.x nechodíme, chodím normálne na gyndu..píchli mi injekci na protilátky neb mám krevní skupinu nula mínus..tak zkouše jestli to není i tím..uvidíme co bude dál. Tobe se taky povede…budou ti delat tu laparku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
16.3.15 20:29

@InExile aha, to já ani nevím, co mám za krevní skupinu, zatím jsem o tom jen uvažovala, teď mám jít na gyndu na preventivní kontrolu, tak se o tom chci s doktorkou pobavit, že bych chtěla na to vyšetření a uvidíme, co se bude dít dál, ale nejdříve v létě, teď mám tolik práce, že bych to nestíhala, přemýšleli jsme i o IUI, tak uvidíme :-), neboj, i vám se to povede, určitě zjistí, čím to je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
16.3.15 20:31

@x.Luca.x jj zjistí..každá se dočkáme :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
16.3.15 22:35

@InExile to máš pravdu, už aby to bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.3.15 10:29

@x.Luca.x A ten Nosifol je volně dostupný v lékarně? Nebo je na recept? taky bych ho zkusila.
@pajduška Ty tablety detoxikační určitě vyzkouším, chytám se každého stébla ta pleť mě totiž fakt ničí jsem jak 15ti letý puboš. A co to proboha je ten drilling :,(

Čtu, že máte hodně problém s vahou je to dáno tím PCO? To mě totiž naštěstí nepotkalo, mám spíš opačný problém. 170 cm a 52 kilo. Jím jak malé prasátko, ale PCO mi diagnostikovali až teď tak nevím jestli se to časem zhoršuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
17.3.15 21:44

@olen ahoj, nosifol je normál dostupný v lékárně, stojí cca. 400 Kč (alespoň na netu), dá se sehnat i za 350 Kč, když je v akci, ale v kamenné lékárně bude možná dražší, je to 20 sáčků, které se rozpustí ve vodě, denní dávka je 1-2 sáčky, ale vzhledem k tomu, že je to drahé, tak já používám jen 1 denně

Já kvůli PCO právě mám kila navíc a PCO mám dlouho (od 12 let mi nechodila MS), ale jestli jsi hubená a diagnostikovali ti PCO, tak nevím, jestli se ta váha časem zhoršuje, to jsem zatím od nikoho neslyšela, ja tím, že ho mám od začátku, tak vím, že takovou postavu mám pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
18.3.15 09:00

Holky zdravím, dlouho jsem tu nebyla.
Dneska se jdu objednat na laparoskopii a průchodnost vaječníků, vůbec nevím co od toho čekat ani jak to probíhá, ale těším se. Je to další krok do předu ;)

@InExile koukám, že máš další revizi, to mě moc mrzí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
18.3.15 09:05
@olen píše:
@x.Luca.x A ten Nosifol je volně dostupný v lékarně? Nebo je na recept? taky bych ho zkusila.
@pajduška Ty tablety detoxikační určitě vyzkouším, chytám se každého stébla ta pleť mě totiž fakt ničí jsem jak 15ti letý puboš. A co to proboha je ten drilling :,(Čtu, že máte hodně problém s vahou je to dáno tím PCO? To mě totiž naštěstí nepotkalo, mám spíš opačný problém. 170 cm a 52 kilo. Jím jak malé prasátko, ale PCO mi diagnostikovali až teď tak nevím jestli se to časem zhoršuje?

ono totiž PCO se projevuje u každé jinak..já jsem silnejší ale pomohlo mi hubnout a klidne bych i mohla dál ale to už by bylo pro osobní pocit. Ty máš zase ošklivou plet já jí mám jak z alabastru…sem tam mi nákej vyskočí třeba pred menzes…to neříkám že jinak jsem nic..nekterým holkám se mastí vlasy hodne, nebo maj ochlupení jako třeba knírka nebo tak neco,,je to individuální…a jsou práce i holky co jsou štíhlé a maj i tak PCO proste tam ty hormony blbnou..taky na každou pusíbíé neco jiného, tady kolegyne bere Nosifol a me třeba nefungoval, človek musí přijít sám co mu sedí.
Drilling je operace laparoskopicky prováděná…kdy ti odstraní z vaječníku vrstvu řekneme tuku…a udelají tam dírky aby vajčko mohlůo krásne ven ješte se vetsinou kontroluje i pruchodnost vaječníku. Já pak hned na to dostala Metformin kterej práve háže dopohody ty naše rozvrkočený vaječníky…ale ne každej mudr hpo napíše. Ten mesíc co jsem otehotnela jsem si nasadila kontryhel prvních cca 14 dní a jeřáb ptačí..nevím co z čeho pomohloi jestli to byla náhoda ale byla jsem tehu. Hodne štestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
18.3.15 09:09
@Zupa píše:
Holky zdravím, dlouho jsem tu nebyla.
Dneska se jdu objednat na laparoskopii a průchodnost vaječníků, vůbec nevím co od toho čekat ani jak to probíhá, ale těším se. Je to další krok do předu ;)@InExile koukám, že máš další revizi, to mě moc mrzí :hug:

ahoj mám no…myslí si žeje to mojí krví tím že mám nula minus a přítel RH plus tak asi mimčo zabijím…nevím dostala jsem injekci. A chtela bych aby me i proklepli víc, jinak tohle tehu jsem ani nevedela že jsem tehu…nic jsem nebrala vubec nic a hned jsem byla tehotná takže to je pro holky PCO že to proste jde :pankac: :pankac: :pankac:
jinak je to operace udelaj ti tri dírky prohlídnou bříško ze vnitř udelaj dírky seškrábnou špek jak tomu říkám já zkontroluju tu pruchodnost…po probuzení me bolelo břicho ale jenom ta jizva na panderu…jinak že by se hrabalali vevnitř to nebolelo…nastup je vetšinou den předem nejí se, nepije se snad do pulnoci před operací a nekouří…hodne štestí. ů. zvládneš to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
18.3.15 09:11

@x.Luca.x muže bejt hubená dále…jsou tu holyk co jsou štíhle jak lanky… jak říkám ne každá tlustá má PCO a ne u každý hubený by ho ček předpokládal..
jiaknekde jsme četla že Nosifol pro pco holky klidne dva sáčky že pak teprve pomáhá…ale je fakjt že je drahej no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí