Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pady2 Aha, dietou, tak to moc gratuluji, musíš mít pevnou vůli
. Já mám váhu celkem v normě, i když bych ráda zhubla tak 4 kila, maximálně 6, ale ani ta 4 nejdou dolů… A to běhám, jezdím na kole, jsem hodně aktivní a nepřejídám se. Navíc ani běžně nejím třeba smažená nebo tučná jídla.
Jooo zhubnout 18 kg by se šiklo i mě
snažím se, nejím pečivo, sladký vyjimečně, snažím se hýbat, ale nechce to dolů mrcha ![]()
@Pady2 to jsi zhubla pěkně
ale ani ta dieta kolikrát není samospasitelná, já zhubla 20 kg a nepomohlo mi to, ovulaci prostě nemám
a neměla jsem ji ani ve svém nejštíhlejším období v 16 letech, kdy jsem měla 58 kg na 172 cm výšky ![]()
dr. Machač z CARu mi řekl, že „klamu tělem“
že prý nejsem tlustá, tak bych ovulaci mít měla a prd ![]()
@šmoulililinka Já jsem jako zázrakem zhubla po nasazení léku na štítnou žlázu asi 4 kila, nezměnila jsem v tu dobu opravdu vůbec nic. Ale pak šla zase dvě kila zpátky, tělo si asi zvyklo na jiné hladiny hormonů.
No, moc děkuji za chválu ale je to zpátky
po roce stimulací polehávání mi to zase narostlo. Ale už zase bojuju, růček po krůčku:D
@Pady2 Co šlo jednou dolů, půjde znovu
. Krůček po krůčku je to nejlepší
. Já ale ty 4 kila asi dolů už nedám. Mám pocit, že nemám kde přidat. Na víc sportu se necítím… Už tak mi doktorka vysvětluje, že mám radši dělat jógu a pilates a omezit běhání a náročné sporty
.
@Veverka X No, mě třeba ten primář na gyndě vynadal za nadváhu, ale v CARu mi zas doporučili, abych nehubla, nebo alespoň ne rychle, že tělo by při námaze mohlo plod odmítat ( i když samozřejmě je řada ženských, které otěhotní i při dřině a hladu). Takže to si nevybereš:D Asi je hlavní, abys byla v pohodě, a snažila se jíst prostě zdravě, omezit cukry a zvýši bílkoviny, ale nehladovět.
@Pady2 Já bych řekla, že má váha je v normě, tak jí ani lékařka neřešila. Jen radila, co jsem psala už na jiném fóru, ať vynechám cukry. V poslední době mám pocit, že toho k jídlu zbývá čím dál tím méně
. Do hladovění bych se také nepouštěla. Bílkovin mám možná málo, tam by se v mém případě dalo asi přidat
.
Jen s tím sportem nevím, mě to prostě baví
. A navíc zase málokdy běžím přes deset kilometrů.
V lednu mi dělala endokrinoložka hormonální profil a říkala, že vše mám ok… po vysvětlení hormonálního profilu novýho na gyndě jsem se podívala do toho od endokrino a poměr LH a FSH už tam byl blbě… ![]()
@šmoulililinka píše:
V lednu mi dělala endokrinoložka hormonální profil a říkala, že vše mám ok… po vysvětlení hormonálního profilu novýho na gyndě jsem se podívala do toho od endokrino a poměr LH a FSH už tam byl blbě…
Mě zase ve dvou CARech tvrdili, jak mám štítnou žlázu v pořádku a po vyšetření u endokrinoložky beru Letrox75
![]()
@šmoulililinka Jinak on ne každý doktor má stejný názor. Konzultovali jsme výsledky a nestačili jsme se divit, ale nakonec jsme se museli pro něco rozhodnout, rozhodli jsme se věřit naší lékařce
.
Znám jednu holčinu, co má PCO a těhotenství měla úplně normální bez potíží. Vzpruha pro nás, když se nám to podaří, tak to nemusí rovnou být komplikované těhotenství
.
@Veverka X tak to ráda čtu
nejen, že každá korunka se na mimčo hodí, ale ještě by mě doma škráblo na rizikáči ![]()
Teď už jen aby to bylo ![]()
@šmoulililinka spíše jsou u PCOS častější potraty
já jsem taky poprvé potratila v 7.tt, ale podruhé jsem syna donosila až do termínu plánované sekce
ale byla jsem od začátku na neschopence (těhotenství po 3.ivf, krvácení, velmi silné nevolnosti a zvracení i vody) a třikrát hospitalizovaná kvůli tlaku, takže pro mě bylo těhotenství očistec
ale to si myslím, že je velmi individuální, jediné riziko u PCO jsou fakt ty potraty, může to být způsobeno i nižší hladinou progesteronu (to se upraví utrogestanem) - moje sestra má taky PCO a dvakrát potratila, potřetí dostala utrogestan a má krásnou zdravou dceru a těhotenství naprosto bez problémů ![]()
@Campari1 ajéje, tak to sis užila svoje ![]()
prostě se povede a bude vše ok, to je jasný ne? ![]()