Pečený čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
18.12.11 13:58
Kyrnyj píše:
byron píše:
Já dělaal třeba z nruněk…můžeš si udělat jaká chceš
Kyrnyj píše:
Maddlen píše:
Holky, obnovuji tuto diskusi, mám dotaz, protože jsem pečený čaj ještě nedělala a strašně mě to láká.

Co jsem našla na netu recepty, tak všude píšou, že by tam měla být alespoň polovina rybízu, případně něčeho kyselého. Je to nutné? Jak by chutnal čaj třeba kombinace jablko - hruška - mango - šli byste do toho, nebo by byl takový bez chuti, když tam není nic „ostřejšího“? Dělali jste někdo čaj bez rybízu, malin apod. jen z „nekyselého“ ovoce?

Taky by mě zajímalo, jak připravit pomerančový. Pomeranč je nakyslý - stačilo by dát pomeranč, zázvor, cukr a citron? Anebo tam zas musím cpát ten rybíz a tak?

Díky za rady, jsem z toho tak trochu jelen.

Majda
Tak přesně tohle by mě taky zajímalo, rybíz fakt moc nemusím, proto jsem pečený čaj ještě nedělala … Šlo by to třeba JENOM z jablek???
TAKŽE KLIDNĚ BEZ RYBÍZU???

Samozřejmě!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.12.11 14:09

Kyrnij: Ty jsi psala o jablkách. viď? Tak do pekáč nekrájej jablka, lepší jsou kyselejší (štrůdloidní). Nevím, co máž doma za další ovoce. Tak já bych přidala na drobno nakrájený zázvor, klidně rozinky, nakrájený citron (se slupkou, máš-li neošetřené chemicky). cukr, podle oka, (až to budeš péct, pustí to šťávu, ochutnej a klidně přislaď). K jablkům patří skořice, klidně mletá, hřebíček, badyán. Pořádně promíchej a dej péct tak na 170° (ale to nevím určitě, mám plynovou). No a šup s tím do trouby. :) Je to fakt takhle jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
18.12.11 14:16
Ester13 píše:
Kyrnij: Ty jsi psala o jablkách. viď? Tak do pekáč nekrájej jablka, lepší jsou kyselejší (štrůdloidní). Nevím, co máž doma za další ovoce. Tak já bych přidala na drobno nakrájený zázvor, klidně rozinky, nakrájený citron (se slupkou, máš-li neošetřené chemicky). cukr, podle oka, (až to budeš péct, pustí to šťávu, ochutnej a klidně přislaď). K jablkům patří skořice, klidně mletá, hřebíček, badyán. Pořádně promíchej a dej péct tak na 170° (ale to nevím určitě, mám plynovou). No a šup s tím do trouby. :) Je to fakt takhle jednoduché.

Super, díky moc, jdu si to někde uložit … jak dlouho péct? A pak tedy do skleniček a do ledničky … jak dlouho to vydrží v ledničce (samozřejmě pokud se to nesní) .. ?

• Citovat
  • Upravit
6569
18.12.11 14:22

Kyrnyj, teď koukám, že jsem Ti zkomolila jméno, pardon :oops:

No, popravdě nezavařené, nevím jak dlouho. Ale když to dáš zahorka do šroubovacích, které otočíš dnem nahoru, uzavřou se Ti a máš to sterilizované. Jak dlouho péct? Do té doby, než se Ti to začne jakoby u krajů mírně chytat, já bych tipla tak 40 minut. Jo a s teplotou, další chyba má tam samozřejmě být 70-100°. Nechápu, co dneska dělám. Holt blondýna no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
18.12.11 14:35
Ester13 píše:
Kyrnyj, teď koukám, že jsem Ti zkomolila jméno, pardon :oops:No, popravdě nezavařené, nevím jak dlouho. Ale když to dáš zahorka do šroubovacích, které otočíš dnem nahoru, uzavřou se Ti a máš to sterilizované. Jak dlouho péct? Do té doby, než se Ti to začne jakoby u krajů mírně chytat, já bych tipla tak 40 minut. Jo a s teplotou, další chyba má tam samozřejmě být 70-100°. Nechápu, co dneska dělám. Holt blondýna no :D

SUPER, DÍKY MOC, JAKMILE VYJDE CHVILKA, TAK ZKUSÍM :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3241
18.12.11 17:33

Až malá usne, jdu do toho. Strašně se těším. :-) Mám v plánu zkusit různé kombinace, dám pak vědět co jsem udělala a jak to chutnalo. Chtěla bych to jako dárek, v úterý se jdu podívat do práce a tohle mi přijde dobré. Tak snad to vyjde.

Holky, a ještě něco - sterilujete to pak, nebo jen otočíte dnem vzhůru? Když nesterilujete, jak dlouho to péak neotevřené vydrží?

EDIT:
Tak hlásím, že 2 čaje mám hotovy, vyzkoušeny - moc dobré. Mám ale problém - připadá mi, že ovoce pustilo málo šťávy. Protože pochopila jsem to dobře, že při plnění do sklenic má být ovoce úplně schované pod šťávou? No a já mám mnohem víc ovoce než šťávy a nevím, kde dělám chybu. Takže pro představu - mohla bych naplnit 6 sklenic, ale naplnila jsem jen 4, protože jsem neměla dost té tekutiny. Co dělám blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.7.13 16:38

Dobrý den, mám velkou úrodu červeného a černého rybízu, nějaká malina se taky ještě najde.Chci vyzkoušet pečený čaj. Je do něj nutný rum?

• Citovat
  • Upravit
1380
14.7.13 21:24

Já rum nedávám nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26241
14.7.13 21:27

@bamba

dala jsem trošku rumu a super - jen se nedělím s dětmi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.7.13 22:43

Díky, rum jsem nedala, sle zdá se mi to nějaký divný. Asi jsem udělala něco špatně, ta šťáva je řídká, jsem si myslela, že z toho bude jakoby rosol.Tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
1380
15.7.13 13:45

Kde by se ten rosol vzal :lol: I kupovaný Pečený čaj je ovoce a šťáva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.7.13 15:15
@vverru píše:
Kde by se ten rosol vzal :lol: I kupovaný Pečený čaj je ovoce a šťáva ;)

Aha, no nikdy jsem ho neviděla.

• Citovat
  • Upravit
1039
10.8.13 20:22

Zdravím, ožijvuji diskuzi, potřebuji se zeptat. Kdo děláte pečené čaje..v receptech je, že se tam dává celý badyán nebo hřebířek..to se v tom čají pak nechává, jakože se to lije do skleniček? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
10.8.13 20:25

Badyán bych vytáhla…hřebíček mám ve skleničkách a vytahuju ho až pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
10.8.13 21:37

@Kate92 Já badyán nedávám, ale hřebíček jsem tam nechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí