Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Peg Pérego Book Classico?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego Book C...Ahoj, nečetla jsem komplet celou diskuzi, tak nevím zda se na to třeba už někdo neptal…
Jak je to z výškou kočárku? Straší mě, že je nízky. Budu mít kostru plus s a korbu navettu. Děkuji
Není nízký, spíš středně vysoký. Pokud váháš, ber Book Cross je vyšší, ale dobře se ovládá malým i vysokým rodičům ![]()
@adula84 Záleží, jestli řešíš to, že má nízko korbu nebo Ti přijde nízká konstrukce/rukojeť pro rodiče. Mám Book Classic i Book Cross. Classic je o něco nižší. Mám 178cm a lépe se mi řídí Cross. Ale na Perego se dá pořídit prodloužení rukojeti - pořídila jsem si to na Classic, ale ještě jsem ho nezkoušela v praxi.
Korbu mám jen na Crossu a nízko položená není.
Ja mam 173 cm a jde mi o to, jestli u toho clovek nevypada jako kdyz jede s kocarkem pro panenky. Takze o vysku konstrukce s hl. korbou. Uz mám koupenou korbu a autosedacku ted uz mi zbýva jenom konstrukce tu chci novou proto takhle kombinuji.
Takze nad jinym uz neuvazuji jen jsem slysela, ze patri mezi nizsi.
Tak třeba já mám 156 cm. Obecně si vybírám nižší kočárky. Ale Cross se mi taky dobře ovládá. Pokud mohu poradit, tak vol k sobě úměrně vysoký kočárek. Pokud jsi vyšší vol Cross, pokud nižší vol Plus. Na chlapa nehleď, protože ty budeš s kočárkem jezdit ne on ![]()
.@Pavla087 dekuji za foto
tak koukam ze zas tak nizky jako treba bugaboo neni…
už jsem si pro jistotu hodila do kosiku to prodlouzeni rukojeti, budu objednavat podvozek z malviku pristi tyden vzdy tam soupnu co me jeste napadne.
Zustanu u book plus s white hlavne z duvodu ze chci otocny, u prvniho jsem mela britax b motion sportak, za me skvely ale chybelo mi ta otocnost a book plus mam hlavne vybrany i kvuli skladani jako celek do auta casto se presouvame.
@adula84 pokud často cestuješ, kup hlubokou korbu Pop Up kterou složíš i z podvozkem.
@adula84 píše:
Ahoj, nečetla jsem komplet celou diskuzi, tak nevím zda se na to třeba už někdo neptal…
Jak je to z výškou kočárku? Straší mě, že je nízky. Budu mít kostru plus s a korbu navettu. Děkuji
Trošku pozdě, ale přispívám svojí trochou do mlýna
Měřím 176cm a nikdy jsem neměla pocit, že by byl kočárek nízko..Měli jsme podvozek Book plus S s Pop up nástavbu a super. Tak akorát, do korbičky byl dobrý přístup, manipulace s kočárem suprová. Jen chlap, když se občas zapomněl a udělal dlouhý krok, tak přišlápl tu tyč mezi kolečka a
Třeba kvůli nízké korbičce jsem zavrhla Bugaboo..Chce to ozkoušet, ale myslím, že s Pegem se vedle nešlápne ![]()
@Resch ano uz ho mam doma a jsem spokojena, rozhodne neni tak nizky
Manzel 186cm a nepotrebujeme ani to prodlouzeni. V tomhle jsem na nej ohledy brala, s kocarkem i u prvniho ditete najezdil km
Zatim nam vyhovuje vsem i mimu 4 letymu synovi ![]()
@Pavla087 Nebudem si nic nalhávat, já po B. pořád pokukuju a trošku ve mně hlodá červík, jestli jsme neměli… Ale pak někde na ulici vidím tu hlubokou korbičku těsně nad zemí, vzpomenu si na cenu a hned mě všechny touhy přejdou ![]()
Ale třeba s Pegem jsem udělala výbornou zkušenost - když jsme začlo používat převážně golfky, vzala jsem milý podvozek a dala na reklamaci do servisu, s tím že povrzává a je uvolněná rukojeť - vrátil se promazaný, utažený, jako nový.. Takže teď už čeká připravený do budoucna na dalšího prcka ![]()
@Resch můžeš být v klidu, já Pegy řadu let prodávám a taky jsem majitelka už několikátého modelu… znám je do posledního šroubku
Bugaboo mě vyhovuje taky, nevím co je na tom divný? Znám spoustu dobrých kočárků… A mimochodem, pokud ti vrže kočárek, ak není nutné jej reklamovat, ale doma ho hezky omýt a prostříknout silikonovým olejem ![]()
@Pavla087 Já kočárek doma řádně omyla, vyčistila a tím, že už nebyl potřeba, šel v záruce do servisu, kde ho kompletně prohlédli, dotáhli, promazali a je zase jako novej.. Hned jak se vrátil, tak se „zazimoval“ a čeká na dalšího potomka.. Samozřejmě jde to jednodušeji
Silikonových olej si nechávám do zálohy až nebude záruka ???? Já si na Peg nemůžu stěžovat, máme hrozně malý výtah, takže rázem bylo mimo výběr 90% kočárků, k tomu mrňavý kufr v autě a předpoklad každodenního cestování a skládání. Takže nakonec byl Book s Pop upem úplným zázrakem ![]()
@Resch jako ano Pérego umí dělat kočárky o tom žádná, ale udržuj ho a prostříkej si ho doma i v záruce. Taky jsem měla Pop Up korbu 10 měsíců a možná i teď by se s klidem vešel v roce
Já ale na léto volím jiný kočárek. Mám ráda změnu noo ![]()