Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Peg Pérego Book Classico?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego Book C...@Kajule21 - tak testovat budu až na konci září, ale to už uteče…, ty jsi na tom jak? ![]()
@Kajule21 Tak teď jsem trochu asi mimo… říkáš že Peg-pérego prodáváš a nevíš jak pruží podvozek Book Plus S
? Na to že Peg-pérego prodávám dost dlouho a nyní jsem na MD tak se snažím nevyjít z obrazu. Nic ve zlém, jen mě to trochu zarazilo ![]()
Peg-pérego Book je obecně tvrdší kočárek a vyloženě s ním nepohoupeš, ale odpružený je. Podvozek Book Plus S má Soft Ride kola (nenafukovací) tak jsou měkkčí než klasické silikonové (např. podovzek Book Plus). Oba podvozky jsem měla a oba jsou stejně dobré, kolečka se nesjíždí a do těch silikonových se nezapichují kamínky. Samozřejmě taky časem povolí tím používáním a váhou dítěte. Co se týká třeba mé tříkolky Book Cross, tak je fakt dobře odpružený, perfektně se s ním manipuluje a hlavně je stabilní, je skladný a lehký oproti GT3 a jiným tříkolkám ![]()
@Pavla087 Píšeš, že jsi z Vysočiny. Můžu vědět odkud? Jen abych věděla, kde se Perego prodává. Já na něj jela do Brna a do Prahy. ![]()
JInak já mám nachystanou korbu pop up tu šedivou a je krásná. A na sporťáku PP Cross mám Ascot. Líbila by se mi i ta černá a můj sen byl denim kočárek. Ale na prodejně pak zvítězila šedo-bílá. Není to nudná šedá, má trošku vzorek a je to taková festovnější látka (proti denim se mi zdála lepší).
A na prvního jsem měla PP Book neotočný, ještě ho občas bereme do auta na delší procházky. Odpružený moc není(proti Crossu), ale lehce se s ním pohoupat dá. Zrovna včera jsem ho brala malýmu na spaní a udrncala jsem ho v tom, jak „zamlada“ ![]()
Ahoj @tery16
už jsme se o kočárku bavily v jiné diskusi ![]()
Peg-pérego se prodává na vysočině v Havlíčkově Brodě, Humpolci, Jihlava rovnou 2 obchody.
Nepsala jsem že je hluboká korbička Pop Up Atmosphere nudná, ale že se mi nelíbí sporťák v barvě Atmosphere
Chlap chtěl kompletně kočárek v barvě MOD Black, ale sporťák měl nezakrývací okýnko a tak jsem brala Blue Denim a je teda v reálu mooc hezký. Jinak jak jsem už psala, tak Ascot byl hned v závěsu ![]()
Co se týká neotočného PP Book, tak mě docela povolil a pružil stejně jako Book Cross.
Ascot je zajímavý tím, že má embossovanou látku kombinovanou s bílou eco kůží. Kočárek v reálu je taky dobře neobyčejný
Ale to ty jako majitelka moc dobře víš ![]()
PS: Ještě ti píšu SZ.
@Pavla087 Jj, já vím, že se tu potkáváme. ![]()
Ty moje „poznatky“ o barvě byla spíš do éteru - vím, že tu někdo psal, že mu přijde šedá nudná a nevěděla jsem, která maminka to tu psala.
Ohledně pružení Book X Cross - tam ten rozdíl nejvíc vnímám při nájezdu na chodník, kdy není velký schod nebo při nerovnostech na chodníku. Crossem to přejedu a ani nevím, že by to drnclo. Book byl na tohle „třesavější“, tam jsem při nájezdu na chodník raději přizvedávala. Mluvím samozřejmě o nízkém schodku, nemyslím klasický nájezd na chodník, kdy zvedám samozřejmě oba ![]()
No, zrovna Brod, Jihlava a Humpolec jsou mimo moje pole působnosti. Respektive - není pro mě problém tam zajet, ale nenapadlo mě pátrat, jestli by tam bylo Perego vidět. Já mám spády spíš směr Žďár n. S. a tam Perego nebylo. Ale abych nebyla nespravedlivá, tak je tam teď nový dětský obchod a mají tam Cross. Pro mě sice pozdě, ale kdyby to měl třeba někdo blízko, tak je tam teď k vidění… ![]()
@tery16 No, já na Cross i na Book byla v Praze protože to v tu dobu byla TOP novinka a tak bylo jen málo obchodů kde ho měli a pro mě je vždy lepší zajet rovnou do Prahy ![]()
Jako jsi asi teda jediná kterou tu v online diskusích potkávám tak často
(možná stejný zájem?
)
Ano, jako takový ten hrbolek je na Booku znát to bez debat ale to mi dělá i Cross ![]()
Ja ty velky predni kola mam byli jsme v zime na horach a dekovala jsem ze jsme je dokoupili tema malyma bysme jen tezko projeli. Ale byl velky nezvyk ze kola nejsou otocna
@Pavla087 píše:
@Kajule21 Tak teď jsem trochu asi mimo… říkáš že Peg-pérego prodáváš a nevíš jak pruží podvozek Book Plus S? Na to že Peg-pérego prodávám dost dlouho a nyní jsem na MD tak se snažím nevyjít z obrazu. Nic ve zlém, jen mě to trochu zarazilo
Peg-pérego Book je obecně tvrdší kočárek a vyloženě s ním nepohoupeš, ale odpružený je. Podvozek Book Plus S má Soft Ride kola (nenafukovací) tak jsou měkkčí než klasické silikonové (např. podovzek Book Plus). Oba podvozky jsem měla a oba jsou stejně dobré, kolečka se nesjíždí a do těch silikonových se nezapichují kamínky. Samozřejmě taky časem povolí tím používáním a váhou dítěte. Co se týká třeba mé tříkolky Book Cross, tak je fakt dobře odpružený, perfektně se s ním manipuluje a hlavně je stabilní, je skladný a lehký oproti GT3 a jiným tříkolkám
Nedivím se, že jsi zmatená. peg Pérego prodávám a vím, jak pruží samotný kočárek. Myslela jsem to tak, že nevím, jak pruží, když je zatížený (když je v něm miminko)
Jinak samozřejmě všechno, co o Peg Péregu píšeš vím
Právě se mi hrozně líbí, že i když nemá nafukovací kola (po čemž jsem nikdy ani nějak neprahla), tak má Soft ride kola…Spousta lidí tady u mě na prodejně je z něj nadšená (jak se krásně skládá, jak jsem složit i s hl. korbou nebo sporťákem, jak je lehučký a spoustu dalších vychytávek),ale chtějí nafukovací kola…U mně osobně je to favorit č.1. Jak design, tak různé vychytávky, váha, skladnost, aretace.
![]()
@Jarmilik1 píše:
@Kajule21 - tak testovat budu až na konci září, ale to už uteče…, ty jsi na tom jak?
Já už bych taky ráda „testovala“. Máme s manželem 6 dní po svatbě a pozítří odlétáme na svatebku, tak doufám, že ji pojmeme i jako „pracovní“
dovču a začneme makat na mimču ![]()
@Kajule21 máš taky na prodejně Book Cross? Je to dost povedená a lehká trojkolka. Má Soft-Ride kola, stejnou aretaci předního kola jako Book Plus S, ruční brzdu byť to nebyl můj požadavek… hlavním požadavkem byly tři kola, váha, skladnost a XXL stříška což sportovní nástavba k Booku nemá… pruží s miminkem tak akorát (nejsem zastánce houpání) takže mě to stačí
oba modely jsem měla a s obouma jsem byla spokojená. Teda měla jsem PP Book Completo (neotočný).
Heh, nemyslela jsem to zle jen jsem se divila
nic ve zlém ![]()
@Pavla087 píše:
@Kajule21 máš taky na prodejně Book Cross? Je to dost povedená a lehká trojkolka. Má Soft-Ride kola, stejnou aretaci předního kola jako Book Plus S, ruční brzdu byť to nebyl můj požadavek… hlavním požadavkem byly tři kola, váha, skladnost a XXL stříška což sportovní nástavba k Booku nemá… pruží s miminkem tak akorát (nejsem zastánce houpání) takže mě to stačíoba modely jsem měla a s obouma jsem byla spokojená. Teda měla jsem PP Book Completo (neotočný).
Heh, nemyslela jsem to zle jen jsem se divilanic ve zlém
Ani jsem to ve zlém nebrala
Nee, Book Cross na prodejně nemám, ale určitě se na něj alespoň mrknu. A máš i e-shop nebo jenom kamennou prodejnu? ![]()
Ahoj, prosím nekupoval teď někdo Booka z druhé ruky? Zatím zvažuji prodej ale mám pouze sporťák (černo šedý neopren) výbava completo, používaný jen jako druhý kočár do auta a vůbec nemám představu za kolik by se dal prodat. Co nacházím na bazárcích je něco jiného nebo celé sety
Zdravím, nehodil by se někomu Book Completo je jak novej
)
Dneska mi dítko zvrhlo kočár na betonovou dlažbu, kočár lehl na záda přesně na to pěnový madlo a na jednom místě se trochu strhl ten pěnový potah. Není to nic tragickýho, ale ten kousek je odchlípnutý a prostě o tom vím a nelíbí se mi to. Nevím, čím to opravit. Vteřinový lepidlo bych řekla mi to rozleptá a bude to vypadat ještě hůř a zase kupovat celý nový madlo vyjde asi na majlant… Nemáte nějakou radu, co s tím?