Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Peg Pérego Book Classico?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego Book C...@Simush Náš slalom už právě moc dobře nejezdil, už byl dost „jetej“ (dvakrát denně venčení psů v nerovném terénu, s výjimkami každý den, dva a půl roku s první dcerou a pak dalších 10 měsíců s druhou dcerou - prostě se to na kočáru podepsalo), takže já jsem si určitě polepšila. Zatím se mi jezdí dobře, sice při jízdě na polňačkách a hrbolech trochu řachtá (ne kolečka, ale tak nějak konstrukce), ale na to si snad zvyknu. Při jízdě po chodníku je absolutně tichý.
Dobře se ovládá, přední kolečko mi přijde lepší udělané, než má slalom
Skvělá velká stříška (i když jak není vysunutá úplně, tak se na nerovném terénu třese), polohování zad je horší, ale funguje. Akorát manžel nedávno zjistil, že když je kočár v klidu a chytí se za rukojeť, dá se jím docela dost kývat/viklat ze strany na stranu. A nevíme, jestli už to bylo od začátku, nebo jestli už jsme to udělali my.
Máte to ostatní taky tak, má tam být vůle k pohybu ze strany na stranu?
@ChochaR z boku konstrukce jsou takové šedé páčky a ty když vysuneš směrem k sobě a pak nasadíš Navettu XL nebo Pop Up, tak se ti nebude tolik naklánět. Ona se ti malinko naklánět bude, ale za jízdy to nedělá.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat vozí ted některá třeba rok a půl staré dítko s fusakem v crossu? Má tam dost místa? A pak jestli to polohování zádiček je bez problémů, jestli se nezadrhává a je pevnější třeba než u britaxe agile nebo motion?
Děkuji za odpovědi.
@asirna Naší malé bude rok, vozím jí v softshellovém fusaku, místa v kočárku má myslím dost. Zatím jí zapínám pásy jen přes nožičky (pásy přes ručičky jsme nezapínali ani u první), ale je živější, možná budu muset později zapínat i přes ručky. Polohování zad mi moc vychytané nepřijde. Položit jde dobře, jedním tahem. Ale zvedání je dost nešikovné a čím víc svislá poloha, tím hůř to jde. Jestli tam ovšem není nějaký fígl, na který jsme dosud nepřišli
Co myslíš tím pevnější netuším, ale zádová opěrka drží a nepadá (zatím
).
Já právě měla na první dítko britaxe agile kočárek super, ale prostě jak je to polohování jen na pásky časem se uvolnuje a jde to právě hůř do sedu. Docela mi pak vadilo, že malej je pořád nakloněnej na jednu stranu jak byly ty záda povolené. Proto se ptám co je tam za výpln v té zádové opěrce, protože v britaxu mi přijde, že je tenký plast. Fígl asi nenajdeš ono jak je dítě starší jde to hůř dávat nahoru s tím jsem srozuměná jen jde o ten materiál aby se to nepropadalo.
Ahoj holky
Tak po uvažování mezi baby jogger city elitě, gt3 a book cross jsem se rozhodla pro crosse, ted ale zvažují jakou korbu pro mimi které se narodí v záři. Údajně jde na crosse Korba xl těžko nasadit, jaké mate zkušenosti?
@Michy35 Navetta XL tam jde nasadit, ale hůř protože je širší než hluboká korba Pop Up a podvozek Book Crosse je užší než ostatní podvozky od Peg-pérego. Co se týká Navetty XL tak je i o malinko menší než Pop Up (myslím vnitřní délku lůžka).
GT3 je super kočárek, ale oproti Book Crossu je dost těžký a Baby Jogger je krásný kočárek, ale přijde mi moc veliký
Teda aspoň pro mě protože jsem malá ![]()
@Pavla087 ano přesně jak říkáš gt3 je moc těžký a neskladny, baby jogger velký a navíc ma smutné barvy
+ veškeré domky musíš dokoupit, cross vypadá ze splní ma očekávání a cenově se vložu do 20000 což byla i moje představa co chci investovat
@Michy35 no hele, já ho mám a neměnila bych. Každý mi ho okukuje a chválí
Fakt ho mohu jen doporučit
Jezdím v hluboké korbičce, malej tam má místa (jasný je nám měsíc ale i tak
), má polohování zad což užiju protože má mrňous reflux
ale v kočárku je spokojený
aspoň že tak
Tak pokud máš limit 20 000 Kč, tak ho ber, neprohloupíš-teda já neprohloupila ![]()
@Michy35 Mám Pop Up korbu v barvě Atmosphere (šedo šedá) a fotky jsem do téhle diskuse už vkládala (tuším že je to první strana v diskusi), tak se jukni ať sem neházím stejné ![]()
@Pavla087 jj super našla, jsem díky moc asi do ní půjdu, hrozně se mi líbí i ta taška, musím kouknout kolik stojí ale tipuji min.1000-1500
@Michy35 Pokud budeš kupovat kočárek jako 3v1, tak kupuješ Modular set tzn. hluboká korba, autosedačka a taška na rukojeť (ono to kupuješ celé dohromady) a k tomu si volíš sporťák. My máme třeba sporťák v barvě Blue Denim. Jinak samostatně koupíš originál tašku od 1 490 do 1 690 Kč, záleží na barvičce.
@Pavla087 prosímte opravdu složis podvozek spolu s Korbou? Neni sundavas korbu a pak skládas? Nemáš náhodou foto a popr, i rozměr? Dík moc
@Michy35 původně jsem si myslela že to půjde, ale bohužel to nejde protože je podvozek hodně úzký. Noo, nesložíš to přes ty kulatý čudlítka na skládání stříšky
nedávno jsem to potřebovala složit a zjistila jsem, že to prostě nejde
A čeho bys ráda rozměr
?