Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jednoduché. Pokud dostal výpoveď, tak ať zůstane na rodičáku s malou on a ty běž do práce. K jeho mateřské 7500 mu přispěj totéž, co dává on tobě. Byt a´t se hradí z jeho mateřské.
@Timinka Já vím, že je to problém. Abych pravdu řekla, zvažuju od něj odchod, protože nehodlá některý věci změnit a mě vadí, že jsem ve stresu z toho, kde vezmu peníze pro starší dceru, zatímco ta malá má všechno.
@ivana-domca přítel si platí penzijní připojištění, já nemám nic ani pro sebe, ani pro děti, žila jsem s holkou dlouho sama, nějak na nic víc nezbývalo, byla jsem ráda, že jsem si koupila byt.
Za byt a jídlo pro nás partner zaplatí asi 17 000 měsíčně. Nedávno si koupil nové auto.
@Anonymní píše:
@ivana-domca @AngelLilly sno, je to hrůza, nevyhovuje mi to, ale přítel se nemá k tomu, aby jsme finančně byli zajedno. Zvažuju kvůli tomu i rozchod, protože tak bych měla pro svoje děti stejně. Nemyslete si, že jsem to takhle chtěla, nechtěla a moc mě to trápí.
Ale kdyby jste se rozešli tak on by přece neplatil jídlo a vše pro tu mladší- to by asi výše alimentů nepokryla…
tímto vůbec nenaznačuji že je vaše platební rozvržení v pořádku, spíš zamysleni že bys na tom stejně nebyla
a ví přítel že peníze po něm chceš až on bude bez placení nynějšího nájmu? Určitě alespoň 2tis.na nájem by sis říci měla.. A on už má novou práci zajištěnou?
@Anonymní píše:
@Timinka Já vím, že je to problém. Abych pravdu řekla, zvažuju od něj odchod, protože nehodlá některý věci změnit a mě vadí, že jsem ve stresu z toho, kde vezmu peníze pro starší dceru, zatímco ta malá má všechno.
Nedovedu si predstavit ze bych tolerovala vztah kde je jedno dite popelka.
to bych chlapovi zakroutila krkem
@Draculka to jsem mu včera v zoufalství navrhla taky, řekl mi, at mu malou holku nechám a odstěhuju se, že on s tím problém nemá. Sežene si prý menší byt a zaplatí si hospodyni.
@Anonymní píše:
@Draculka to jsem mu včera v zoufalství navrhla taky, řekl mi, at mu malou holku nechám a odstěhuju se, že on s tím problém nemá. Sežene si prý menší byt a zaplatí si hospodyni.
Tak to teda je laska. V tom pripade bych ho ze stehovani vynechala
@Timinka píše:
Tak to teda je laska. V tom pripade bych ho ze stehovani vynechala
Stálo to všechno vůbec za to? Chudáci děti. Starší i mladší.
@Timinka no, já jsem z toho pomalu taky nemocná, nemysli si. Kamarádka mi radí rozchod, že prý mu na soudu vyměří nemalé alimenty a výživné i na mě. Ale já bych byla radši, kdybych se s ním nějak domluvila a upravilo se to mezi námi. Přijde mi, že tím, že mi nedává peníze, tak jsem na něm úplně závislá. On to ví, využívá toho a je to ještě horší. A navíc ho i přestávám mít ráda, právě kvůli tomu nepoměru, jak se chová k mým dětem. Jedno žije v luxusu a druhý má jen to, co pro něj vybojuju a vyřvu a vydupu
Že bere 65tis jsem se dočetla až po vložení příspěvku, takze zpět- určitě by s tímto platem mělo být rozvrzeni plateb úplně jiné, nájem by měl platit on a pokud se mu nechce a chceš ho tahat po soudech tak výživné na Tebe je do 2 let dítěte myslím
@Anonymní píše:
@Timinka no, já jsem z toho pomalu taky nemocná, nemysli si. Kamarádka mi radí rozchod, že prý mu na soudu vyměří nemalé alimenty a výživné i na mě. Ale já bych byla radši, kdybych se s ním nějak domluvila a upravilo se to mezi námi. Přijde mi, že tím, že mi nedává peníze, tak jsem na něm úplně závislá. On to ví, využívá toho a je to ještě horší. A navíc ho i přestávám mít ráda, právě kvůli tomu nepoměru, jak se chová k mým dětem. Jedno žije v luxusu a druhý má jen to, co pro něj vybojuju a vyřvu a vydupu
Nechapu te promin. Divas se dobrovolne na to jak z tvoji dcery udelal popelku a vlastne vetrelce v JEHO rodine. A misto toho aby mela zastani u tebe chces to tolerovat dal. Ach jo.
@Timinka @Burj Chalifa nemůžu říct, že nestálo. Mám s ním malinkou, je skvělá a miluju ji.To, že jsem nepřemýšlela a nedokázala nastavit dřív lepší pravidla je moje chyba, to si uvědomuju. A chci to řešit. Bohužel jsem jediná, on to řešit nechce.Tak co ted? Včera mě hodně ranil, pochopila jsem, že malá je mu přednější než já, s tím se mi asi bude blbě žít. Když teda hospodyni je ochotnej si platit a mě přispívat nechce.
Máme podobnej příklad a máme to tahle :
Mě chodí na účet mateřská, alimenty na staršího.
Chlapovi chodí výplata od zaměstnavatele.
Provedli jsme složitý výpočty, kdy on mi jakoby dal půl výplaty a já jemu taky půl mateřský a půl alimentů, taky jsem mu fiktivně dala půl na poplatky za byt. Prostě půl na půl. Výsledek je ten, že mi posílá asi 3000,– na můj účet a jsme si kvit, půl napůl. Oba platíme veškeré výdaje na obě děti na půl, jídlo napůl oblečení. Na konci měsíce si sednem k internetovýmu bankovnictví, napíšem jídlo, oblečení, benzín, ostatní. No a ten kdo platil víc, tak ten druhej příští měsíc přitlačí, ale tak nějak nám to vždycky vyjde nastejno, nevím, jak to děláme.
Tohle je opravdu spravedlivý. On by Ti měl kompenzovat, že jsi přišla o příjem polovinou svýho platu a Ty jsi zas fér, že mu dáš půl rodičáku, který je výhradně na dítě a půl alimentů, aby v pohodě a bez výčitek mohl kupovat i potřebný věci pro něj. A jste si kvit, je to spravedlivý. Někdo namítne, že chlap je věčně v práci a nákupy dělá málokdy, vím, že mám asi velkou výhodu, že chlapovi k hypotéce jako bonus k účtu nabídli 2 karty, takže mám k dispozici jeho kartu, kterou platím výhradně jen nákupy. Někdy z mojí karty, někdy z jeho. Když nakupujem spolu, tak taky někdy z jeho, někdy z mojí, na nákupy chodíme spolu často a doporučuju. Třeba nový boty si kupuju jen ze svý. Ale kdybys neměla jeho kartu, což pravděpodobně mít nebudeš, tak ať platí jen víkendový větší nákupy a Ty zas ty menší a na děti, když je v práci.
Tohle je fakt dobrý a i dobrý pro chlapa, že vidí, kolik co stojí, zodpovědnost za útratu je i na jeho straně a nemůže si ulejvat bokem a Tebe peskovat, že nešetříš. To známe, to je častý, on Ti smrkne příděl a Ty absolutně nevíš, co se děje na jeho účtě. Prostě ne, mateřská je pro dítě tak hezky napůl a plat taky pěkně napůl ať nepřijdeš zkrátka.
Doporučuju.
Příspěvek upraven 03.04.13 v 07:46
@Anonymní píše:
@ivana-domca přítel si platí penzijní připojištění, já nemám nic ani pro sebe, ani pro děti, žila jsem s holkou dlouho sama, nějak na nic víc nezbývalo, byla jsem ráda, že jsem si koupila byt.
Za byt a jídlo pro nás partner zaplatí asi 17 000 měsíčně. Nedávno si koupil nové auto.
v tom případě je to problém a chtěla bych nějakou částku i pro sebe, ale jak se toho domoct neporadim ![]()
nevim jestli je rozchod řešení, aby jste na tom nebyli ještě hůř ![]()
Proc to dela?? To mezi vami neni neco jako laska, ucta a vzajemna podpora? Chapu, ze mas toho plne kecky, vzdyt vedel, ze dite mas, mel by to respektovat… Asi bych odesla a sla po alimentech, z takoveho platu vyjdou slusne. Vim, zni to hrozne, ale je to prijatelnejsi nez prihlizet jak jedno dite strada…
A starsi dcera si jeste neprivydelava treba?