Peníze v partnerství a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
612
3.4.13 09:55

Byt neprodávat! Nikdy, v takové situaci. Nechápu, proč má někdo pocit, že se má zakladatelka cítit jako žebračka, když má prachatýho chlapa. Ona by třeba byla taky prachatá, když by s ním neměla dítě a makala by. Mohla si rozjet kariéru jako blázen. Proč ne? Proč by měla žebrat o snížení hypotéky? Vždyť život nekončí a klidně bych si našla prachatějšího, hezčího a rodinnějšího. Najust. Když on si jí vybral a udělal dítě a teď jí vymezil chlíveček - tohle je tvoje - tak co s tím? Rozhodně ne chodit se sklopenou hlavou že on má a ona ne. Takhle to má moje sousedka a je jí 21 let. Že on má a ona ne, tak se všechno píše na něj a ona je ráda za to, co jí smrkne. Říkám jí holka seber se, vždyť ti život začíná a on z tebe udělá trosku. Ano on má, protože chodí do práce, začal podnikat, montuje kuchyně a ty sedíš doma a posloucháš, že vše platí on tak tobě tu nepatří nic. Tohle je cesta do pekla a zneužívání situace. Pro ženu to není jen mateřská bez práce. Ty děti k ní už patří, ona se nemůže proměnit v úspěšnou obchodnici, která od rána do večera jezdí po klientech a na konci měsíce dostane odměnu. Ona tak na půl úvazku, co jí za to kdo dá? Omlouvám se za romány, ale téma je mi blízké a snad mají mé přízpěvky i výpovědní hodnotu pro maminky v podobné situaci. Chlapi prostě machrujou, že mají prachy a ona ne, ale často je to nespravedlivý, je to jeho žena, která vychovává jeho děti, tak buď ať to respektuje, nebo se jde od sebe a ukaž, jak se při střídavý péči budeš starat ty, chlape, vyzvedávat ze školky, vařit a podobně. Ženský nedejte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
3.4.13 09:58
@Anonymní píše:
@Timinka no, já jsem z toho pomalu taky nemocná, nemysli si. Kamarádka mi radí rozchod, že prý mu na soudu vyměří nemalé alimenty a výživné i na mě. Ale já bych byla radši, kdybych se s ním nějak domluvila a upravilo se to mezi námi. Přijde mi, že tím, že mi nedává peníze, tak jsem na něm úplně závislá. On to ví, využívá toho a je to ještě horší. A navíc ho i přestávám mít ráda, právě kvůli tomu nepoměru, jak se chová k mým dětem. Jedno žije v luxusu a druhý má jen to, co pro něj vybojuju a vyřvu a vydupu
Řekla bych, že se snaží, aby jsi na něm byla závislá :(. Pokub by ses rozhodla odejít tak más do dvou let nárok na výživné i na sebe, ale někteří chlapi jsou schopni se jen kvuli tomu zaměstnat jen za minimální mzdu, alespoň papírově, aby nemiuseli platit na vlastní děti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.4.13 10:05
@Leni78 píše:
Byt neprodávat! Nikdy, v takové situaci. Nechápu, proč má někdo pocit, že se má zakladatelka cítit jako žebračka, když má prachatýho chlapa. Ona by třeba byla taky prachatá, když by s ním neměla dítě a makala by. Mohla si rozjet kariéru jako blázen. Proč ne? Proč by měla žebrat o snížení hypotéky? Vždyť život nekončí a klidně bych si našla prachatějšího, hezčího a rodinnějšího. Najust. Když on si jí vybral a udělal dítě a teď jí vymezil chlíveček - tohle je tvoje - tak co s tím? Rozhodně ne chodit se sklopenou hlavou že on má a ona ne. Takhle to má moje sousedka a je jí 21 let. Že on má a ona ne, tak se všechno píše na něj a ona je ráda za to, co jí smrkne. Říkám jí holka seber se, vždyť ti život začíná a on z tebe udělá trosku. Ano on má, protože chodí do práce, začal podnikat, montuje kuchyně a ty sedíš doma a posloucháš, že vše platí on tak tobě tu nepatří nic. Tohle je cesta do pekla a zneužívání situace. Pro ženu to není jen mateřská bez práce. Ty děti k ní už patří, ona se nemůže proměnit v úspěšnou obchodnici, která od rána do večera jezdí po klientech a na konci měsíce dostane odměnu. Ona tak na půl úvazku, co jí za to kdo dá? Omlouvám se za romány, ale téma je mi blízké a snad mají mé přízpěvky i výpovědní hodnotu pro maminky v podobné situaci. Chlapi prostě machrujou, že mají prachy a ona ne, ale často je to nespravedlivý, je to jeho žena, která vychovává jeho děti, tak buď ať to respektuje, nebo se jde od sebe a ukaž, jak se při střídavý péči budeš starat ty, chlape, vyzvedávat ze školky, vařit a podobně. Ženský nedejte se.

To musí samozřejmě vědět zakladatelka, jestli jí ten chlap, který je i otcem jejího dítěte, stojí za to, aby se snažila s ním vyjít. Ale není řešení při každé neshodě skákat z jednoho chlapa na druhého s tím, že i ten další bude prachatý a třeba jí možná i nějaký prachny dá. A ještě už dvěma dětem měnit zázemí atp. Malé dítě už má, nemůže ho nikam odhodit a je tím právě oslabená. Když zůstane sama teď, tak stejně tu hypotéku v této podobě nebude stíhat platit a bude s tím muset něco dělat. A pořád je to lepší řešení než byt prodat a nebo než se jí podaří ulovit dalšího pracháče, hezčího a rodinnějšího. Ten se bude tak možná klepat na její 17 ti letou dceru, ale ne na chudou matku s dvěma dětmi, která žije z ruky do úst. A mimochodem, kde takoví chlapi rostou?

• Citovat
  • Upravit
612
3.4.13 10:16

@Kobliha51 Rozumíš, tady šlo o princip, nevytahuj z kontextu, že bude skákat na chlapy kvůli prachům. Nejvíc bych jí přála, aby se ten její chytl za nos, usměrnil i tchánovce, protože bůhví, jestli ho nenavádí, no a aby si žili šťastně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.4.13 10:20

Zakladatelko, obávám se, že u vás nejsou problémem jen peníze, ale celková komunikace. Tohle jsou věci, které jste měli řešit před tím, než jste si pořídili dítě. Je fakt, že u nás také nejsou společné peníze. Já platím prakticky všechno co se týká dětí, mobil, auto (jezdím s ním já), internet, běžné nákupy, úvěr…
Manžel platí vodu, elektřinu a obvykle větší nákupy…
Máme to takhle zavedené od začátku, i v době, kdy já měla rodičák jen 2 tisíce… A vyžít se z toho dalo. Manžel dával všechny peníze do rekonstrukce baráku, tak se šetřilo. Občas jsme se pohádali, cítila jsem se méněcenná a závislá na něm. Ale na druhou stranu, on je ten zodpovědnější, myslí na budoucnost, a nechce všechno hnedka utratit (což mě sice občas štve, ale na druhou stranu jsem ráda, že vím, že když se něco rozbije - pračka, lednička… prostě můžeme okamžitě jít, a koupit nové…).
Při druhé mateřské jsem dostala vztek a začala jsem podnikat. Teď mám výdělky mnohem vyšší než on a jsem ráda, že není společná kasa - ač díky vysoké splátce na úvěru mi na účtu moc nezbývá (ale mám to už jen na rok, což je super :pankac: ).
Co se týče vaší situace, tak si myslím, že tvůj přítel platí celkem dost. On platí nájem, jídlo, vše, co se týče vaší dcery. Co jsem tak pochopila, tak byt není jeho, tudíž, když ho vykopneš, bude pod mostem. Dělá si rezervu do budoucna a dělá dobře. Ty máš vlastní byt, který tedy platíš, ale nikdo ti neřekl, že ho nesmíš pronajímat. To, že živíš prázdný byt je tvá hloupost. Tobě se byt mohl platit z pronájmu a tys tady teď nemusela zakládat diskuzi. Co se týče starší dcery, tak bohužel nemůžeš očekávat, že chlap začne brát skoro dospělé „cizí“ dítě za vlastní. Tvá dcera má opravdu svého otce, a ten by se měl starat. To, že zmizel neznámo kam neznamená, že by neměl platit více. Dej návrh na soud, a ten už se postará o to, aby se tatínek našel. Na soudech mají páky přes různé instituce a úřady… Ale to je věc, kterou jsi měla řešit už dávno. Já mám děti malé (9 a 5 let), a fakt by mi 2 tisíce měsíčně většinou nedaly 50% nákladů na dítě. O to horší je to u středoškolačky, na kterou jsou mnohem vyšší náklady…
Ať se ti to líbí nebo ne, tak ty jsi teďka ta, která je „zabezpečená“. Máš vlastní byt. Přítel ne. To, že jsi s bytem nenaložila tak, aby se ti vyplatil, za to bohužel nemůže nikdo jiný, než ty :?
Co se týče jeho rodiny… Zase ten samý problém. Kdyby tvé prvorozené bylo 5, tak věřím, že i ona dárek dostane. Ale je pravda, že nějaká maličkost by je nezabila. Také hodně záleží na tom, jaký vztah má tvá dcera s přítelem a jeho rodinou. Pokud vidíte jen materiální zázemí, tak je to špatně a v tom případě nemůžete počítat s tím, že budete něco dostávat :?
Nehledě na to, že tvůj přítel dceři „umožňuje“ bydlení a stravu zdarma. To není málo a jsou rodiny, kde to vůbec není samozřejmé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
3.4.13 10:55

Ja bych chtela po nem penize - na malou dcerku, plus rozdil rodicaku a tvoji vyplaty, kterou jsi brala v praci - aby ti vykompenzoval, ze nemuzes vydelavat a uzivit svou starsi dceru plnohodnotne sama.

A pokud je mu milejsi platit radej hospodyni nez dat penize osobe „kterou miluje“, tak bych se sbalila a sla. Mas kam.

A alimenty ze 65000 Kč budou slusne. Plus vyzivne na tebe. Vyzijete krasne. :)

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
3.4.13 10:58

@tterka

Hezky jsi to napsala.
:mavam: :pankac: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
3.4.13 11:03

Zakladatelko a to když ty přijdeš za partnerem a řekneš mu, že starší dcera potřebuje 500,– na nějaký trička do školy či co, tak on ti řekne, že jí je nedá?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.13 11:22

Tak jen na vysvětlenou. Byt, který mám ve vlastnictví a který jsem si koupila, než jsem se s přítelem seznámila jsem celou dobu pronajímala. Za peníze jsem dělala běžné menší nákupy a hradila sobě i starší dceři telefony, obědy, atd. Nějaké peníze jsem si i našetřila, ale nechtěla jsem si s nimi vycpat polštář na spaní, tak jsem si koupila ještě garáž s tím, že jí časem pronajmu. Zatím jí užívá zdarma přítel. Přišlo mi to tak normální. Obrat nastal poté, kdy jsem místo mateřské začala pobírat rodičák a nájemci vypověděla smlouvu s tím, že se sami do bytu budeme stěhovat. Najednou sama hradím veškeré poplatky s bytem spojené a tím pádem mi nezbývá na ostatní věci. Hypotéku mám v minimální výši, platím měsíčně 1500kč, to už mi banka na menší částku nerozloží. Takže si myslím, že by se přítel zapojit měl. Ale rozhodně ne tím způsobem, že mi řekne, at mu holku nechám, že si najde pro sebe menší byt a zaplatí si chůvu.
Takže doma sice navařím, uklidím, vyperu, dětem se věnuju, ale když přijde z práce, tak holku dostane na starost. Stejně jako jsem to udělala včera a musel v noci vstávat.
Ze společné ložnice jsem se odstěhovala a čekám na nějaké vyjádření k tomu, jestli mu vyhovuje, jak se zachovali jeho rodiče ke dceři. A dál jsem mu dala číslo svého účtu, kam má možnost mi měsíčně přispívat, abych vedle něj nežila jako žebrák.
Netrvám na tom, mít s ním společný účet, ale když žijeme v jednom bytě a máme spolu dítě, tak očekávám stejnou životní úroven pro nás všechny.
Vadí mi, že se můj vztah k němu změnil, nedokážu se s ním momentálně ani bavit. Že mám dceru a nárok do budoucna žádný na vyšší alimenty věděl. Mohl vycouvat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.13 11:28
@chatwenna píše:
Ja bych chtela po nem penize - na malou dcerku, plus rozdil rodicaku a tvoji vyplaty, kterou jsi brala v praci - aby ti vykompenzoval, ze nemuzes vydelavat a uzivit svou starsi dceru plnohodnotne sama.

A pokud je mu milejsi platit radej hospodyni nez dat penize osobe „kterou miluje“, tak bych se sbalila a sla. Mas kam.

A alimenty ze 65000 Kč budou slusne. Plus vyzivne na tebe. Vyzijete krasne. :)

Takovou představu jsem měla taky a dokonce mi to tak kdysi přislíbil, že když zůstanu doma, že se postará a že mi ten rozdíl bude doplácet. Bohužel skončilo jen u slibů. Ted to dělá tak, že mi prostě nesvěří peníze na domácnost, ani na nic jiného. Všude jde se mnou, já si řeknu co potřebuju a on platí. Takže jsem jak nesvéprávná.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
3.4.13 11:29
@Anonymní píše:
Tak jen na vysvětlenou. Byt, který mám ve vlastnictví a který jsem si koupila, než jsem se s přítelem seznámila jsem celou dobu pronajímala. Za peníze jsem dělala běžné menší nákupy a hradila sobě i starší dceři telefony, obědy, atd. Nějaké peníze jsem si i našetřila, ale nechtěla jsem si s nimi vycpat polštář na spaní, tak jsem si koupila ještě garáž s tím, že jí časem pronajmu. Zatím jí užívá zdarma přítel. Přišlo mi to tak normální. Obrat nastal poté, kdy jsem místo mateřské začala pobírat rodičák a nájemci vypověděla smlouvu s tím, že se sami do bytu budeme stěhovat. Najednou sama hradím veškeré poplatky s bytem spojené a tím pádem mi nezbývá na ostatní věci. Hypotéku mám v minimální výši, platím měsíčně 1500kč, to už mi banka na menší částku nerozloží. Takže si myslím, že by se přítel zapojit měl. Ale rozhodně ne tím způsobem, že mi řekne, at mu holku nechám, že si najde pro sebe menší byt a zaplatí si chůvu.
Takže doma sice navařím, uklidím, vyperu, dětem se věnuju, ale když přijde z práce, tak holku dostane na starost. Stejně jako jsem to udělala včera a musel v noci vstávat.
Ze společné ložnice jsem se odstěhovala a čekám na nějaké vyjádření k tomu, jestli mu vyhovuje, jak se zachovali jeho rodiče ke dceři. A dál jsem mu dala číslo svého účtu, kam má možnost mi měsíčně přispívat, abych vedle něj nežila jako žebrák.
Netrvám na tom, mít s ním společný účet, ale když žijeme v jednom bytě a máme spolu dítě, tak očekávám stejnou životní úroven pro nás všechny.
Vadí mi, že se můj vztah k němu změnil, nedokážu se s ním momentálně ani bavit. Že mám dceru a nárok do budoucna žádný na vyšší alimenty věděl. Mohl vycouvat.

A co jsi teda myslela tím nájmem 6500,–?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
3.4.13 11:29
@Anonymní píše:

To tomto popisu situace vypadá samozřejmě jinak. Myslím, že jsi schopná situaci vyřešit a určitě nejsi žádná chudinka, která se o rodinu nepostará. S financemi umíš zacházet a máš to srovnané. Teď už záleží jen na partnerovi, jak se k tomu postaví. Držím palce. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.13 11:31
@RadkaCh píše:
Zakladatelko a to když ty přijdeš za partnerem a řekneš mu, že starší dcera potřebuje 500,– na nějaký trička do školy či co, tak on ti řekne, že jí je nedá?

A tebe by bavilo chodit za partnerem jako do banky? Mě ne. Je snad možný, aby si dal trvalej příkaz a něco mi posílal, nebo ne? Jo a byly tu ty tendence, že když potřebuju pro holku víc, tak at si zajdu za bývalým a nechám si zvýšit alimenty. No, zatím jsem si nechala navýšit rodičák na maximum, ale když si ho vyčerpám, tak pak zase holku nebudu mít kam ve 2 letech dát a ani z čeho žít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.13 11:32
@RadkaCh píše:
A co jsi teda myslela tím nájmem 6500,–?

Jsou to veškeré poplatky za můj byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.13 11:35
@Kobliha51 píše:
To tomto popisu situace vypadá samozřejmě jinak. Myslím, že jsi schopná situaci vyřešit a určitě nejsi žádná chudinka, která se o rodinu nepostará. S financemi umíš zacházet a máš to srovnané. Teď už záleží jen na partnerovi, jak se k tomu postaví. Držím palce. :mavam:

Děkuju. Psala jsem sem, abych viděla, jestli mé požadavky nejsou abnormální, jak se mě o tom snaží přesvědčit on. A vidím, že nejsou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky