Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, už je to o něco lepší, ale na mě to bolí ještě tak na 5 z 10. A tak nějak pátram, než si přečtu zprávu. Anonymni, tobě taky měli šít sverac? Mě bolí hl.ta hraz a že by siti bylo někde kolem, kde by mělo být tak není. Napadlo mě, jestli to nešil zevnitr přes hraz?
zítra bych mela jit domů.
@Anik6 ahoj, ono to brzy přestane, přece jenom je to zrovna ještě na takovém místě, kterému nejde moc ulevit, moc ho větrat a tak. Mně primárně operovali svěrač, protože jsem ho měla přerušený. Předtím mi dělal plastiku levatoru a musel mi vytnout přes 1cm jizvy v hrázi. Takže mám kolečko okolo zadku a jizvu ještě v hrázi. Tak to jsi byla v nemocnici stejně dlouho jako já.
@JanetX jak jsi na tom?
já mám už po operaci a chystám se domů… zatím to teda na mě docela Bolí, ale vypadá to super ![]()
@Anik6 já jsem vůči bolesti asi trochu imunní, takže jsem nepoužívala nic. Ani v nemocnici jsem si nenechavala nic dávat. Jen jednou těsně po operaci. Každopádně jsem chodila doma naostro nebo v síťovaných kalhotkách, po každém wc jsem se sprchovala, prostě jako po porodu, a když to bylo trochu dohojene a vyndali mi stehy, začala jsem promazavat kalciovou mastí (tou jsem mazala na doporučení lékaře i po porodu).
Já mám právě asi nižší práh bolesti
ale už je to zase lepší
už jsem doma a proběhlo konečně wc..takze dobrý.. ![]()
@Anik6 tak paráda! Všichni mě strašili, jakto bude poprvé hrozné a bylo to v pohodě. Laktóza dost pomohla. Říkal doktor, abych moc netlačila, abych si to neponicila. Tak holky doufám, že nám to všem pomůže! ![]()
Já netlacila, čekala jsem až to to doputuje
tak snad to uz bude dobry a vydrží to nez se to zcela zahoji ![]()
@Anik6 tak pak dej vědět, ja ti je. Já jedu ještě v pátek na to kontrolní vyšetření, tak uvidíme, co mu řekne.
Ahoj holky, tak jak se Vám vede? Já jsem na kontrolním vyšetření a měření dopadla přesně tak, jak se cítím. Pochvala za velké zlepšení a kontrola v březnu. Stále cvičit. Akorát mi tedy vytahoval ještě jeden zapomenutý steh, což byla celkem chuťovka vzhledem k tomu, že už tam byl zarostlý. Co mě trochu trápí je vzhled hráze. Vím, že se to trochu ještě zlepší, ale i tak.
Ahoj, tak to je super
já byla před týdnem na kontrole a vše super. Tak snad to tak i zustane. Vypadá To, že to pomohlo ![]()
Ahoj, jsem ráda, že vám to pomohlo. U mě taky co se funkce týče obrovský zlepšení. Jinak hráz, která před operací vypadala opravdu zrůdně, vypadá teď parádně, jizva je skoro neviditelná, ale na pohmat je to ještě zatuhlý a bolestivý. Mám za úkol intenzivně masírovat. Mažeš to něčím? Já mám contractubex, pak ňákej krém s mořskou solí a kys. hyaluronovou na jizvy, nebo vepřový sádlo se doporučuje, prostě něčím mazat se musí. Snad se to zlepší, ještě je to pořád krátká doba.
Mě o masírování nic neříkal, mazu dubovou kůrou a užívám lactuozu… jinak taky to mám celé zatvrdle, ale nebolestive. Další kontrola za 3-4 měsíce. Tak jsem zvedava jak to konečně dopadne ![]()
Mně taky o promazavani nic neříkal. Chvíli jsem mazala kalciovou mastí, tak teď to flakam. Jsem ráda, že i vám to pomohlo. ![]()
@Anik6 prvních 6 týdnů jsem taky mazala dubovou kůrou. Masírovat mi všichni řekli až po zahojení, cca po těch 6 týdnech. Už tenkrát po porodu mi to poradil jeden osvícenej gynekolog, teď ten plastickej gynekolog mi to říkal taky a moje fyzioterapeutka mi to připomíná každý týden při cvičení, že jizvu musím masírovat několikrát denně. Prej ta jizva zraje cca 1 rok. Po porodu to masírování jizvy pomohlo, ale tím jak to bylo hnusně sešitý, tak to hnusný zůstalo, ale aspoň to změklo a už to pak bolelo míň.