Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, kdy jste začala sportovat? Popř. dostala jste upozornění do kdy se sportu vyhnout? ![]()
@Anik6 já jsem začala tento týden. Doktora jsem se zapomněla zeptat a sám nic neříkal. Takže cvičím podle vlastního uvážení a na co se cítím.
Mně bylo řečeno dodržet klasický šestinedělí, začala jsem zlehka cvičit po těch 6 týdnech, na kolo je naštěstí zima, to bych asi ještě nepokoušela.
Já bych klidně kolo i v zimě, ale přece jen ten tlak na jizvu a tak…
to bych radši ještě nepokoušela. Myslím, že to dám až na jaře.
Tak jsem nakonec šla.. vše vydrzelo.. šla jsem měsíc po operaci. Ale na běh byla už docela zima
tak jsem si tím dýcháním studeného vzduchu přinesla kašel…
Holky, jste úžasné, držte se! Já jsem měla jít v lednu, ale nakonec asi půjdu rovnou na odstranění dělohy, přemluvil mne k tomu můj gynekolog.
Teda, pořád se to ve mně pere, ale asi to pro mne je to nejlepší. Zítra jdu domluvit termín operace. Bojím se strašně, ale už se takhle fakt nedá žít.
Mám úplný prolaps dělohy a částečne pochvy. Leze to ze mně a někdy nevím, jestli ze mne spodem nevypadnou všechny vnitřnosti. Nesmím mít kašel, nemůžu skákat, nosit moc malého, atd. A taky trochu problémy s kálením, můžu se utírat třeba hodinu, ale pořád to ze mně leze aniž bych něco cítila. ![]()
Nenávidím se úplně už za to. Posraný Apolinář. Porod vyvolávaný 4 dny po termínu, malý 4,5 kg, perVex, asistentka skákající mi po břiše a blekotající něco protivného a buzerace, já vzteky bez sebe řvala na ní, ať vypadne, zakázala mi sedět, musela jsem ležet, bolest jak prase, zašívání asi 2 h, 2×transfúze, no prostě horor. Asistentku pak vyměnil primář + doktor + asi 6 koukajících mediků, toto uričtě ještě neviděli, do toho tam kolem běhali tatínci, ani mě nezatáhli, jen částečně přikryli, a už mi to bylo jedno, už jsem byla stejně degradovaná na zvíře…
Každopádně, ted to teprve asi začne, jak tak čtu, tak mě čekají minimálně 2 další operace a kdoví, jestli se ještě někdy budu schopná někde svlíknout. ![]()
Pardon za anonym, ale tohle fakt nejde… ![]()
@Anonymní píše:
Holky, jste úžasné, držte se! Já jsem měla jít v lednu, ale nakonec asi půjdu rovnou na odstranění dělohy, přemluvil mne k tomu můj gynekolog.
Teda, pořád se to ve mně pere, ale asi to pro mne je to nejlepší. Zítra jdu domluvit termín operace. Bojím se strašně, ale už se takhle fakt nedá žít.
Mám úplný prolaps dělohy a částečne pochvy. Leze to ze mně a někdy nevím, jestli ze mne spodem nevypadnou všechny vnitřnosti. Nesmím mít kašel, nemůžu skákat, nosit moc malého, atd. A taky trochu problémy s kálením, můžu se utírat třeba hodinu, ale pořád to ze mně leze aniž bych něco cítila.
Nenávidím se úplně už za to. Posraný Apolinář. Porod vyvolávaný 4 dny po termínu, malý 4,5 kg, perVex, asistentka skákající mi po břiše a blekotající něco protivného a buzerace, já vzteky bez sebe řvala na ní, ať vypadne, zakázala mi sedět, musela jsem ležet, bolest jak prase, zašívání asi 2 h, 2×transfúze, no prostě horor. Asistentku pak vyměnil primář + doktor + asi 6 koukajících mediků, toto uričtě ještě neviděli, do toho tam kolem běhali tatínci, ani mě nezatáhli, jen částečně přikryli, a už mi to bylo jedno, už jsem byla stejně degradovaná na zvíře…
Každopádně, ted to teprve asi začne, jak tak čtu, tak mě čekají minimálně 2 další operace a kdoví, jestli se ještě někdy budu schopná někde svlíknout.
Pardon za anonym, ale tohle fakt nejde…
jojo, to zní přesně jak můj porod. Kromě těch funkčních poporodních následků co popisujete můj spodek vypadal jak po výbuchu granátu, myslela jsem, že se už v životě před nikým nesvlíknu a se sexem je definitivní konec. Jestli můžu dodat alespoň trochu naděje, tak po operaci to vypadá zase výstavně. ![]()
@Anik6 Ahoj, teď jsem dočítala starší konverzaci - nějako nestíhám. Těší mě, že už to máš za sebou a normálně funguješ!!
Co ti teda vlastně opravoval?
U mě to vypadá tak, že 23.1. nastupuji na předoperační přípravu střev do Podolí a 25.1. bude operace. Zjistili mi teda endometriozu rektovaginálního septa… mám k děloze přirostlé střevo, což mi působí neskutečné bolesti a ještě jsou napadené i děložní vazy. Takže k panu Otčenáškovi se budu moci objednat až někdy na jaře. Přislíbil mi předělání celé hráze, která mi taky dělá hroznou neplechu. Nejprve mi ale řekl, že se musí vyřešit ten můj první a hlavní problém ![]()
Ahoj děvčata, kdo jste byl na operaci a je to delší dobu, roky. Jak jste na tom prosím. O operaci vážně uvažuji, ale bojím se, aby mě nesešili moc, aby pak nebyl problém při sexíku. Přeci jen manžel není zrovna mrňous
Našla jsem jen jeden příspěvek na toto téma… děkuji za vaše rady a postřehy.
Chtěla jsem se zeptat, jak probíhá vyšetření u dr. Otčenáška. Má své fyzioterapeuty??
Tak jak jste na tom děvčata s postupem času.
Taky jsem byla u Dr Otčenáška na konzultaci a dostala jsem taky doporučení k operaci.
Měla jsem sama o sobě rychlý porod a ještě mi ho urychlili uterotoniky a spasmolytiky, protože tam byla jedna PA a rodili jsme během chviličky 3.
Všichni si myslí, že je to děsná výhra mít rychlý porod ( vzbudila jsem se ve 2, že musím na velkou, viděla jsem krev, tak jsem vzbudila manžela, po cestě do porodnice jsem už měla kontrakce tak po půl minutě, v půl jsem byla v porodnici a ve 2:55 byl malý na světě a já s rupturou a nástřihem ) Těsně po porodu dobrý, pak cca 3 měsíce po porodu bolesti a krev při vyprazdňování, už jsem se hodlala vydat k odborníkovi a ono to přešlo, tak jsem to nechala být. Po 2letech jsem se vrátila k intenzivnějšímu cvičení, jako Jillian a to se vrátil problém. Nejdřív jsem si to úplně nespojila, ale pak mi to došlo.
Doslova jsem se začala bát chodit ven, že se někde pos****. Když jsem přestala cvičit postupně se to uklidnilo, ale nemůžu běhat, skákat, něco tlačit, jinak mám škrtátko.
Sex je mizerný, buď mám pocit nepříjemného narážení, nebo necítím vůbec nic.
Zatím jsem stále na vážkách, hlavně kvůli rekonvalescenci, jak se postarám o dítě, navíc se dítě nechce vzdát kojení, a práce, navíc ježdění na kole je moje droga…
Jinak vyšetření bylo v pohodě, doktor to prohmatal, myslím, strčil prst do konečníku, udělal UTZ, řekla že mám prořídlé vazivo ke konečníku…
Tak tu pořád koukám na ty papíry k předoperačnímu a přemýšlím. ![]()
@majlika3 ahoj Majko, já jsem 2 roky po a vůbec nelituji. Naopak měla jsem jít dříve. Vše se zahojilo jak mělo. Klidne se zeptej jestli máš nějaký dotazy
určitě jdi, život pak bude mnohem hezčí.
@awomis píše:
@majlika3 ahoj Majko, já jsem 2 roky po a vůbec nelituji. Naopak měla jsem jít dříve. Vše se zahojilo jak mělo. Klidne se zeptej jestli máš nějaký dotazyurčitě jdi, život pak bude mnohem hezčí.
A jaká byla rekonvalescence?
@majlika3 žádné problémy. Stehy samy vypadly, děti už mám velké, takže jsem jen normálně odpočívala, doma jsem byla asi měsíc. Ale to bylo i tím, že jsem si nechala k perinoplastice udělat i labioplastiku. Tak proto. To se hojilo mnohem hůře. Ale s obojím jsem moc spokojená a konečně šťastná ![]()
@awomis píše:
@majlika3 žádné problémy. Stehy samy vypadly, děti už mám velké, takže jsem jen normálně odpočívala, doma jsem byla asi měsíc. Ale to bylo i tím, že jsem si nechala k perinoplastice udělat i labioplastiku. Tak proto. To se hojilo mnohem hůře. Ale s obojím jsem moc spokojená a konečně šťastná
To jsem původně chtěla taky, ale mě to Dr rozmlouval, udělat to až později, aby tam pak nevznikla nějaký asymetrie při hojení.