Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím info ohledně močení po operaci. Operace byla 7 dní zpět (plastika pochvy a hráze), měla jsem cévku. Zbytková moč nebyla. Každopádně pořád mám nepříjemný pocit, než začnu čůrat, lehce hraničí s bolestí. Beru léky na otoky. Bolest hráze a uvnitř vůbec nemám. Zlobí mě jen ta močová trubice, trochu i lechtá u vchodu. Asi je to ještě podrážděné, že? Beru blokurimu, brusinky a rowatinex jako prevenci. Před operací jsem trpívala na „záněty“ močáku, ale vždy vše bez nálezu. Piju dost. Díky moc
To bude pravděpodobně následek močové cévky. Jeto celkem běžně se vyskytující jev. mělo by se to samo dát do kupy.
@majlika3 píše:
To bude pravděpodobně následek močové cévky. Jeto celkem běžně se vyskytující jev. mělo by se to samo dát do kupy.
snad ano, je to hrozně nepříjemné. myslela jsem, že to bude dobré a tohle je horší, než ty pooperační rány
ty už jsi u něj byla na operaci? Jak dlouho případně trvala rekonvalescence?
@Anonymní píše:
snad ano, je to hrozně nepříjemné. myslela jsem, že to bude dobré a tohle je horší, než ty pooperační rányty už jsi u něj byla na operaci? Jak dlouho případně trvala rekonvalescence?
Mě čeká operace za měsíc ( musela sem to odložit z jiných důvodů) tak dám vědět tak za 2 měsíce.
@majlika3 píše:
Mě čeká operace za měsíc ( musela sem to odložit z jiných důvodů) tak dám vědět tak za 2 měsíce.
tak držím palce. Já už jsem ok, včera mi skončilo šestinedělí. Ty první 3 týdny a něco byly dost hnusný, pak to bylo týden od týdne lepší a teď jsem už skoro ok. Sem tam to cítím, ale to se uvnitř ještě hojí.
Dobrý den, holky, jsem rok po porodu a mám bohužel poporodní prolaps-děloha, přední stěna. Je tady prosím někdo, kdo je po operaci a stále mu “to drží”?
Hlásím, že jsem cca4m po operaci, pak doktor mi udělal takový kombinovaný zákrok, podle papírů kolpo-perineo plastiku.
První 3,4 dny byly docela náročný, ale ani sem nijak nepotřebovala léky na bolest. Dostala jsem jen v noci po operaci novalgin.
Hojení v pořádku. Stehy padaly cca 4-6 týdnů.
bolestivost při sexu není.
Příspěvek upraven 11.11.22 v 18:48
@majlika3 Dobrý den, jdu v únoru na to samé, můžu se zeptat, kde vás pan docent operoval a vůbec co a jak? Já byla před 5 lety v Liberci na Přední plastice a bylo to jau jau teda ![]()
@jířa6 píše:
@majlika3 Dobrý den, jdu v únoru na to samé, můžu se zeptat, kde vás pan docent operoval a vůbec co a jak? Já byla před 5 lety v Liberci na Přední plastice a bylo to jau jau teda
Pan doktor operuje v Praze i IS Care.
Ordinaci má také v praze myslím, že zelenkova ulice. objednáte se na konzultaci, zaplatíte s nějaký poplatek (cca 600-800kč). Pan doktor prohlídne, posoudí, případně rovnou objedná na operaci.
Dneska můžu říct, že ze všeho nejtěžší pro mě bylo to vůbec říct, co mám za problém.
@majlika3 ano, to jsem byla včera v Zenklově ulici, termín operace mám, spíš by mě teď zajímalo, kde operuje (,ale to se dozvím, že
),doba hospitalizace a pooperační zkušenost, pracuji jako vychovatelka, tak jsem zvědavá jak dlouhá bude cca PN…Před pěti lety jsem byla na hysterektomii a přední plastice a neschopnost byla velmi dlouhá měla jsem velké problémy s močením.
@jířa6 píše:
@majlika3 ano, to jsem byla včera v Zenklově ulici, termín operace mám, spíš by mě teď zajímalo, kde operuje (,ale to se dozvím, že),doba hospitalizace a pooperační zkušenost, pracuji jako vychovatelka, tak jsem zvědavá jak dlouhá bude cca PN…Před pěti lety jsem byla na hysterektomii a přední plastice a neschopnost byla velmi dlouhá měla jsem velké problémy s močením.
operuje v Iscare
normálně se jde 3. den domů. Operace je v den nástupu, druhý den vám vyndají dreny, třetí jdete dem
Já ho ukecala, že mě pustil domů druhý den večer. rozčůrala jsem se hned a na velkou to šlo taky
Pracuji jako sestra u domácí péče, vrátila sem se do práce po 14 dnech. Můj největší problém bylo spíš vystupování z auta
Dokonce sem i 3 týdny po operaci musela sama zvedat jedna pacientku ze země a šlo to, večer sem cítila, že to trochu pne, ale jinak vše v pořádku.
Jinak je zákaz zvedání nad 5kg po 6 týdnů.
CCa za měsíc už jsem i začala jezdit na rotopedu, takže celkem dobré.
Kontrola byla zase v u něj v ordinaci po 4 týdnech.
Dobrý den holky, prosím Vás, máte některá aktuální zkušenost s MUDr Otčenáškem, případně MUDr. Tomáškem? Jak to u nich funguje? Dorazíte k nim do ordinace, oni vyšetří a pak případně indikují k operaci, která proběhne kde? A kdo jí bude dělat? Oni sami? Je perineoplastika hrazená z veřejného? Jak. Dlouho jsou objednací lhůty? Moc děkuji za odpovědi
Otčenášek- objendáš ne na konzultaci prohídku ( platíš nějaký registrační poplatek kolem 1000). Vyšetří, řekne verdikt a možnosti. Operoval mě přímo on v Iscare ( poplatek asi 2000 za ubytování. po asi 3 týdnech kontrola u něj v ordinaci zase.
Ahoj holky, prosím info ohledně močení po operaci. Operace byla 7 dní zpět (plastika pochvy a hráze), měla jsem cévku. Zbytková moč nebyla. Každopádně pořád mám nepříjemný pocit, než začnu čůrat, lehce hraničí s bolestí. Beru léky na otoky. Bolest hráze a uvnitř vůbec nemám. Zlobí mě jen ta močová trubice, trochu i lechtá u vchodu. Asi je to ještě podrážděné, že? Beru blokurimu, brusinky a rowatinex jako prevenci. Před operací jsem trpívala na „záněty“ močáku, ale vždy vše bez nálezu. Piju dost. Díky moc