Perly v českém jazyce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
13.3.12 20:35

No.. Tak tohle asi zkusím zjistit na jayzkovědeckém ústavu, protože podle mě je „na každý pád“ či „v každém případě“, ale každopádně :nevim: jestli to fakt existuje, tak je to to nejblbější slovo, co oficiální čeština přijala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23505
13.3.12 20:36
Amber_1977 píše:
No.. Tak tohle asi zkusím zjistit na jayzkovědeckém ústavu, protože podle mě je „na každý pád“ či „v každém případě“, ale každopádně :nevim: jestli to fakt existuje, tak je to to nejblbější slovo, co oficiální čeština přijala :mrgreen:

proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17979
13.3.12 20:45

SSJČ uvádí každopádně - nesprávně místo v každém případě, ale současné nahlížení vrstvy neznám. Myslím, že se bude pohybovat kolem hovorové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.3.12 20:56

Protože mě to zajímá, ale už odpověděla Eliška, tak nemusím nikam psát :dance:

• Citovat
  • Upravit
18305
13.3.12 21:27

Hmmm, tak toto je téma akorát pro můj dnešní večer… ;) Jsem se zase přesvědčil, že stárnu; nerozumím slovní zásobě dnešních pubošů. Posuďte samy:

interfernet = internet

fejsbukvice = uživatelé Facebooku

ornadement = ornament

pikaprd = pick-up

dva tuleni = zamilovaný pár

a perla na závěr:
„Co bude dneska k večeři? Smažený štěkanátky nebo psíčková s knedlíkem?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.3.12 21:36

Mně je 34 a docela jsi mě pobavil, Juro :lol: interfernet, psíčková :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17979
13.3.12 21:36

Juro, to je jak z pana Kaplana :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
13.3.12 21:37

No, docela se to dalo odhadnout, co to znamená. Ale dva tuleni mě dostali.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.3.12 21:38

Psíčkovou říkám taky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
13.3.12 21:40
Jura007 píše:
Hmmm, tak toto je téma akorát pro můj dnešní večer… ;) Jsem se zase přesvědčil, že stárnu; nerozumím slovní zásobě dnešních pubošů. Posuďte samy:

interfernet = internet

fejsbukvice = uživatelé Facebooku

ornadement = ornament

pikaprd = pick-up

dva tuleni = zamilovaný pár

a perla na závěr:
„Co bude dneska k večeři? Smažený štěkanátky nebo psíčková s knedlíkem?“ :lol:

8o :lol: asi starnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
13.3.12 21:51

Ahoj,
taky často z některých příspěvků nechápu…pokud jde o slova z nářečí, tak je to někdy docela zajímavé.
Mamka je z Šumavy a říká třeba nastevřené/natevřené dveře. Nebo nežkuliž … řekla bych, že jde o podivnost vytvořenou ze slova neřku-li.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
13.3.12 22:33
saracenka píše:
můj muž je od Krnova a používá vydělat ,jako vyndat 8o to mi přijde taky jako vy… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Přesně tohle jsem sem chtěla hodit. Mýho jsem si přitáhla od Ostravy.. on to teda nepoužívá, ale tchánovci to jedou. No, rve mi to uši, „vydělej to z té krabičky“! Pak teda, co tu už padlo - okurek, a dám si játru. To je děs. Ale naše „přijdu dýl“ dokáže muže taky obstojně vytočit :)
V práci se ho ptal známej „helééé, nemáš náhodou ňáákýý příbuzný ve Vysokym Mejtě?“… no to bylo něco na něj-Ostravaka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
13.3.12 22:40

Ja taky pouzivam „vydelat“ :mrgreen: Ovsem „prijdu dyl“ mne prijde o moc kvalitnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
13.3.12 22:50

Ještě jsem si vzpomněla - specialita jedné uživatelky e-mimina - „můj chlop“..jako chlap.. to je taky děs! (pokud se v tom dotyčná najde, nechť se nezlobí :kytka: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
13.3.12 22:52
AdelQa píše:
Ještě jsem si vzpomněla - specialita jedné uživatelky e-mimina - „můj chlop“..jako chlap.. to je taky děs! (pokud se v tom dotyčná najde, nechť se nezlobí :kytka: )

to mi zní spíš jako „chlup“, než jako „chlap“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová