Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6419
1.1.15 11:38

@dendulina Ahoj, naše měla první sádry až měsíc po narození, ale většinou se dávají do týdne, tenotomii měla v 3,5m kvůli narkoze musí mít dítě minimálně 3m a 4kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
1.1.15 11:56

@Shari81 dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
1.1.15 14:47

Ahoj holky, moc díky za info, moc držím nám všem palce, aby byla léčba úspěšná a prckové chodily bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
1.1.15 14:52

@dendulina
ahoj, ničeho se neboj, už o tom víš, takže víš co čekat a jsi s tím smířená, taže Tě žádný blbý doktor nerozhodí. Pokud budeš rodit v porodnici, kde mají dětskou ortopedii tak možná už z porodnice budeš odcházet se sádrama - a myslím, že je to i lepší, jinak dostaneš jako my doporučení a chce to co nejdřív. Jen si dej pozor- pokud Ti někdo bude chtít dávat nějaký dětský oblečení jako dáreček, tak si natvrdo „poruč“ odlečení bez ťapiček, s přebalem. drž se, fakt si zvykneš rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
1.1.15 16:53

@milu79 dekuju za podporu :kytka: On byl pan doktor zlatej, jsem rada, ze me upozornil…ne ze bych to teda pak neobrecela :oops: Clovek bojuje tolik let, strasi nas porad jinej genetickej prusvih a pak jeste tohle :zed:
S tim porodem prave nevim, podarilo se mi zaregistrovat se do Vinohradske, vsude jinde bylo plno, jenze tam na to nikoho nemaji. Az budu mit vysledky z te plodovky, tak zkusim zajet do Motola, jestli treba nepochodim.
Akorat se musim modlit, abych se stihla vratit porodit do Cech. Ted budu muset brzo zpatky do NL, nastup na materskou 6 tydnu pred a jestli si to malej rozmysli s prichodem na svet driv, tak se jdu zastrelit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.1.15 08:49

@dendulina ahoj. prvni sadry cca 3tydny po narozeni. pak zalezi jak dlouho se sadruje, pak tenotomie. nam nejdriv rekli, ze tu tenotom nepotrebuje, ale po cca mesici usoudili, ze u jedne nozky ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
3.1.15 11:36

@dendulina Honzíkovi dali první sádry za 9 dní po narození, tenotomii nám dělali ani ne v 2 měsících, nejdřív jsme chodili co týden na sádrování, měl 5 sáder a pak mu udělali tenotomii a dali šesté sádry na 3 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
3.1.15 13:47

Diky moc, holky :) Chtela jsem tak nejak vedet, s cim pocitat.
Taky me zajima, jak jste na tom byly s kocarkem a cestovanim vubec? Nejsou ty sadricky problem at uz do vajicka nebo kocarku? Vejde se pak mimco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
3.1.15 14:54

@dendulina s tím jsme problém vůbec neměli, vešli jsme se do vajíčka i do kočárku…sádry nevadily, spíš dlahy jsou teď akorát v hlubokém kočárku, ale ještě chceme přečkat zimu v hlubokém, tak snad se nám to podaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.1.15 20:17

@dendulina sadrovani cim driv tim lip, ale cokoliv do mesice po porodu je ok. Zkus si predem do Motola nebo na Bulovku zavolat…upozornuju, ze Motol a Bulovka maji odlisny protokol reseni PEC.Na Bulovce jedou dle ponsetiho tj sadry a vetsinou tenotomie a pak dlahy a podle toho jak se to vyviji dal, tak se zvazuji pripadne dalsi operace. S Motolem nemam osobni zkusenost, ale slysela jsem ze sadruji dyl…s prestavkami…a pak delaji subtalarni uvolneni…ale bylo by lepsi, kdyby se ozval nekdo, kdo byl leceny v Motole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.1.15 20:37

@milu79 Chomiak je starej mrzout, ale odborne vynikajici. My k nemu chodime, ale nastesti nas nenutil do svy soukromy ambulance, ale co jsem slysela, tak je to cca 1000 za navstevu. V laznich jsme byli, kdyz bylo malymu 14 mesicu, dostat z ortopedu doporuceni byl nadlidsky ukol. Lazne byly super, ale my mame krome oboustranneho PEC jeste vykloubenou a operovanou kycel, takze jsme lazne dostali spis na tu kycel a i tam se resila spis kycel nez PEC.
To co jste platili v Metisu je vratna zaloha a po schvaleni pojistovnou vam je vrati, ten nedobrovolny sponzorsky dar zavedla Bulovka nekdy z jara, donutil je k tomu prikaz z reditelstvi, ortopedi s tim nic nenadelaji…ne ze by to bylo spravne ale v tuhle chvili je to bud DB dlahy zadarmo, nebo lepsi JM s doplatkem…a protoze bohuzel v nasem zdravotnictvi neni mozne si legalne priplatit za nadstandartni lecbu, tak to obchazeji tim sponzorskym darem.
Ponozky z tesca jsou v pohode, specialni netreba.
Co se tyce vice prstiku nemam osobni zkusenost, ale z pripadu co jsme potkali na ortopedii naopak vsem doporucovali to poresit…nepamatuju si teda v jakem veku, ale rozhodne prstik odebrat. Akorat si nejsem jista, jestli vas nechaji vybrat kterej, podle mne se rozhoduji spis na zaklade rtg a toho kterej prstik je spatne napojenej na zaprstni kustky…no ale to spis ukazuje, ze budete muset pockat az budou kosticky osifikovany aby byly na rtg videt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
5.1.15 17:44

Ahojte holky,
prvně vám všem chci popřát vše nej v novém roce, hlavně ať jsou naše dítka co nejdříve zdravá :)
@milu79 vítej mezi námi! já mám holčičku narozenou taky v říjnu, taky mi chvíli trvalo, než jsem se s tím smířila, ale věděla jsem o tom problému už před porodem, takže jsem měla dost času předem si to srovnat v hlavě…k tvým dotazům neřeknu nic nového než to, co napsaly holky. Doc Chomiaka osobně neznám, chodím k Doc. Maříkovi na Olšanskou, ale taky jsem o něm uvažovala a slyšela jsem, že je to odborník, i když lidsky asi nic moc - proto jsem se pro něho nakonec nerozhodla, protože už tak jsem byla po porodu přecitlivělá, natož aby se po mě ještě někdo vozil…
@dendulina no u nás to bylo tak, že 8. den po porodu dostala malá první sádry, celkem 5 cyklů zhruba po 5 dnech výměna, pak měla dvakrát plastové dlahy a ve dvou měsících byla na tenotomii. hned po operaci dostala sádry na 10 dní a teď má zase plastové dlahy. musím říct, že všechno snášela celkem dobře, i tu operaci zvládla - na rozdíl ode mě, rozbulela jsem se hned v čekárně :) tak doufám, že už to teď bude jen lepší a leší..!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
5.1.15 19:09

@markét1982":https://www.emimino.cz/…/market1982/ bude to jenom lepší a lepší naše |Barunka začala mezi vánocemi chodit a nic není poznat chodí ůplně stejně jako zdravé děti nikdo by neřekl že před rokem měla zkroucenou nohu. :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
6.1.15 12:22

@dagvi gratulace k prvním krůčkům :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
6.1.15 12:26

@verunka.kliste děkuji :mavam: