Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
17.2.15 11:18

@nunihor No to je skvělá zpráva! ještě jsem neslyšela o nikom, kdo by nemusel na protnutí achilovky :) gratuluju! my včera taky myly u Maříka - možná jsme se tam i potkaly, byla jsem tam s malou na 11 hod. taky nás potěšil, malá má už dlahy nosit jen na noc, což jsem fakt nečekala…:)
@Shari81 budu dneska držet moc palce, ať dopadnete dobře! pak dej vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.2.15 13:29

Ahojky, tak máme po kontrole… 26.3. jde na operaci pravé nohy, sádru pak bude mít na obou nožkách cca 10 dnů, levá prý na operaci zatím není a budou doufat, že ta sádra tomu i trochu pomůže, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
17.2.15 14:25

@Shari81 Ahoj, to mě mrzí, že se operaci nevyhnete…tak budeme doufat, že druhá nožka ji potřebovat nebude! a co jí vlastně bude dělat? zase protnutí achilovky a nebo něco s tou patou? a bude to dělat zase Mařík u sebe v ordinaci? budu moc držet palce, ať to zvládnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.2.15 14:39

@markét1982 zase achilovku a bude to dělat Mařík v ordinaci, pak půjdeme domů…důležité je, že bude mít nohy v pořádku, já si to v sobě musím nějak srovnat, ale dám to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
17.2.15 15:36

@Shari81 To víš, že to dáš! už jste toho tolik zvládly, ušly takový kus cesty ke zdravým nožkám…tohle je poslední velký krok :) navíc tenotomii už jste jednou absolvovaly, takže víte, do čeho jdete, teda hlavně ty…myslím na vás! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.2.15 16:29

@Shari81 Dobře to dopadne. Pak už se budeš jenom těšit ze zdravých nožiček :dance:
Držíme palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.2.15 17:56

@nunihor @markét1982 díky holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.2.15 10:04

Ahojky, jdu si k vám pro radu a vaše zkušenosti. Budeme mít rok. Teď jsme dostali plastovou dlažku a chodíme cvičit. Patu má malý už pěkně rovnou, stojí hezky rovně a na celém chodidle, ale jak leží nebo sedí, tak nohu stáčí..hlavně špičku. Doktor mi nejdříve řekl, že se mu líbí jak stojí rovně, že to má pěkné a že okolo 6ti let se dělá menší úprava prstíků, aby nevtáčel tu špičku..ale týden na to mi řekl, že se mu to nelíbí, dal nám měsíc, pokud se to nespraví tak kompletní operace, drátování atd. Moc na to přistoupit nechci, tak bych ráda znala vaše názory, nebo pokud máte podobné zkušenosti. Myslím, že operace je už to poslední, pořád pevně věřím v to, že se nám to podaří zvládnou cvičením, nošením dlažky a tejpováním.. Nevím zda můžu operaci zatím odmítnout, nebo co jiného pro to udělat.. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
18.2.15 10:41

Ahoj holky, tak dnes jsme byli na prvním sundání sádýrek a naložení druhých. A už nám doktorka řekla že korektní postavení již vypadá velmi hezky, tak máme radost. Snad to tak bude pokračovat i nadále a nebude nutné ani protětí ach. šlach :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
20.2.15 08:23

@Lucatkoo AHoj! no to je skvělá zpráva! jen tak dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.2.15 12:42

Ahoj holky…tak jsi jdu taky,,postěžovat". :) Narodil se nám vymodlený chlapeček Tomášek a máme oboustrný PED. Máme za sebou již 6 sádřiček. Ted nás čeká přetnutí achylovek, pak sádřičky na 3 týdny a pak speciální botinky… Ale chci se zeptat, tady tu sářičku máme na 14 dní tedy do operace. ALe mám pocit že mu nesedla. Je víc plačtivý a uknouraný. Máte s tím taky některá zkušenost že jim sádřičku udělali špatně?? A taky se chci zeptat jestli někdo chodíte do Brna do dětské nemocnice k mudr Jochýmkovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.2.15 12:49

@jitukka My chodíme do dětské v Brně, ale k dr. Bajerové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.2.15 13:45

@Lucatkoo a uz mate ty specialni boticky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
20.2.15 13:54

@jitukka Ahoj, je možné, že při sádrování mu to udělali trochu pevnější, být tebou, tak zajdu za doktorem, ať to povolí…nám se to taky jednou stalo, povolili sádru a byl klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.2.15 13:54

@jitukka ještě ne, teprve jsme začali druhý týden sádrování, malá se narodila 3.2. možná se nám vyhne i OP, malá má tu vadu polohovou, ne vrozenou. Ale botky bude mít určitě. Sama jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí