Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6419
1.3.15 23:55

@macawi super že to malý zvládl :palec:
a abych odpověděla…Mařík napíše doporučení na protetiku do Motola a tam dlahy vyrobí.., to vyztužení u palců je právě kvůli tomu vytočení nožičky do správného postavení…a proč jsou pod koleno a ne výš..tak to vážně netuším…
jinak malé teď dělali RTG a Mařík nám ukazoval ty kostičky v patě, prý má být úhel kostiček minimálně 35° a Veru má na pravé noze sotva 20°, tak proto půjde na další tenotomii, doufám, že už to pak bude dobré a jiná operace už nebude potřeba..
@Doxa omlouvám se, malá byla o víkendu u babičky a dlahy měla sebou, takže nafotím a pošlu zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.3.15 08:52

@macawi moc blahopreji, ze to dobre dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.3.15 08:52

Holky, vam vsem delali rtg nozicek? nam ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
2.3.15 11:01

Tak dávám fotky našich dlah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
2.3.15 11:07

@z1908 nám taky ne, jdeme na kontrolu ve středu zeptám se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
2.3.15 14:34

Ahoj holky,
někde tady kdysi jsme našla tenhle odkaz http://www.global-help.org/…eticzech.pdf , kde je na str.5 přesně ukázáno, jak je to s těma kostičkama.
Nás čeká další kontrola u Chomiaka přesně za týden, malý má 4 měsíce, zatím nosíme dlahy pořád, tak držte palce, aby to dopadlo. Zatím jsme nepotřebovali ani tenotomii ale to se může kdykoliv změnit..
jinak všem držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
2.3.15 17:27

@Shari81 no my prave ty kosticky na levy nozce meli skoro paralelne a tenotomii nam delali 2×, tak to uz holt bylo na tu operaci zraly :nevim:
jo a jinak rtg nam delali prvni az ted kvuli ty operaci…jedno den pred operaci, druhy je ze salu hned po operaci a i kdyz jsou malymu skoro dva roky jeste zdaleka nema vsechny ty kosticky osifikovany, nektery mi do toho rtg museli domalovat, kde jako jsou, protoze nebyly vubec videt, takze rtg driv nema vubec cenu a ani nam by ho nedelali nebyt te operace, takze klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
2.3.15 17:30

@Doxa jeste nam tri tydny sader zbyvaji, ale uz mame za sebou pulku :palec: to chodite k MUDr Frydrychove? To jsem zvedava co ti na nizke dlazky rekne…urcite dej vedet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.3.15 18:16

@macawi my chodime k frydrychove. a predpokladam, ze nizke dlazky nedoporuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
2.3.15 19:56

My chodíme k Chomiakovi a to je Frydrychové kolega - takže snowboard, buď napevno nebo s poplatkem sundavací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
2.3.15 23:12

@macawi My chodíme k doktorce Bajerové v Brně, ale sama mi řekla, že pokud malý ty botky s tyčí nesnese, tak mu mám dávat jen tu botku. Náš malý když mu ty boty s tyčí nasadím, tak řve tak, až zvrací. Sundám tyč, nasadím jen botku a spí celou noc. Začal to dělat hlavně teď, už dřív tu tyč nemusel, ale nějak se to vystupňovalo. Bude mu 1,5 roku. Taky nevím co mám dělat, ale nemůžui díky tyči mít z děcka psychopata z toho, že se uřve. Byla u nás tchyně a ta jak ho viděla plakat, tak z toho byla úplně paf. Musím to zařídit tak, aby byl malej spokojenej. Není hold dítě jako dítě. Nevím, zda má někdo dítě, které ty boty taky nesnese, ale určitě se tací najdou, jen si připadám, že jsem v tom sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.3.15 08:08

@Doxa neboj, nejsi v tom sama :hug: a nemůžou mu teď růst i zuby? Veru teď měla 14 dnů na zabití :zed: jakmile měla jít večer spát, tak šílenej řev, vztekání, mlácení..pomohla homeopatika, teď už zas krásně spí, zub je venku a čekám na další..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.3.15 12:52

@z1908 no nedoporuci, uz jsem s ni mela na to tema par diskuzi…ale treba ji ukecas a nebo zkus alespon zjistit proc ne…mne vzdycky rekla, ze jak to neni nad kolinko, tak je to v podstate k nicemu, ale nic blizsiho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.3.15 12:59

@Doxa v tom ti nepomuzu, nas malej si o dlahy vecer sam rika :andel: ale je pravda, ze nemame snowboard, ale kafo dlahy. Mne snowboard prijde jako desna prasarna na kycle a kolena a potvrdilo mi to nekolik rehabek, bohuzel ortopedi ho maji za svatej gral, protoze je to to nejjednodussi reseni…prijdes do protetiky, vyfasujes boty, nastavi se tyc a adios :pocitac: ostatni dlahy jsou na miru a jsou o hodne drazsi (koukala jsem do vypisu pojistovny), takze mozna i kvuli prachum je nechteji davat…i kdyz mi nikdo nevysvetli, co na tom kousku plastu stoji 20tis :cert: :pocitac: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
3.3.15 14:27

@macawi Já o tom všem vím, že to prasí kolínka a kýčle, ale je to tady tak zavedené a kafo dlahy mi tady asi nikdo neudělá. V dětské mají všichni tyč a přesto nejede vlak. Ono píšeš, že ty kafo dlahy stojí 20 tisíc, ale mně bylo řečeno, že i ta tyč s plastovýma botama stojí 17 tisíc, tak to si nevybereš.
@Shari81 Zoubkama to není, taky mu rostou, ale jak má jen tu botičku, tak spí celou noc, nasadím tyč a řev jako blázen. Na druhou stranu si říkám, že všichni ty dlahy jen po lýtko odsuzují a že jsou k ničemu, ale pokud je tam dole v té botce to vytočení, tak si myslím, že je přeci jedno, zda jsou nad koleno nebo pod koleno, ale nejsem odborník a nechci se do toho lékařům míchat, určitě vědí, co dělají a dělají to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí