Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@jege píše:
Každý o tom mluví, ale aby tu někdo hodil foto, o co vlastně kráčí, to ne: https://www.super.cz/…sleduje.html
Příspěvek upraven 09.06.20 v 13:01
@Bábrdl píše:
Cítím provinilou slast. Musím, ač nerada, přiznat, že mně se ta opatření vlastně líbí.![]()
![]()
![]()
Všechno, co dřív „nešlo“, najednou jde - konečně nám fungují vzdálené přístupy, doktoři a úředníci konečně objednávají na čas, nikdo na mě nechrchlá, všichni ti „to můžeš chytit kdekoliv“ konečně sedí doma na zadeli, místo aby na všechny flusali své viry.
Vím, že to nejde na vždy. Ale já si to docela užívám.
Já taky. Ve firmě voláme roky po online zpracování produktů, roky to nešlo, milion keců a najednou během 14 dnů všechno funguje. Dneska u doktora prázdno, žádný zbytečný pacient, příchod odchod na čas. V obchodě se mi nikdo nelepí na záda, díky rouškám nejenže na mě nikdo nekašle Covid, ale ani rýmu a virózy, jak bylo zvykem. Pořád doufám, že si z tohoto odneseme tem krásnej zvyk, že když jsem nachlazená a musím jít mezi lidi, tak si tu roušku vezmu prostě jen z té ohleduplnosti. Ve většině obchodů je dezinfekce, to by se mi líbilo i za mírovýho stavu… Opravdu tady vidím dost pozitiv…
@Janli píše:
Já taky. Ve firmě voláme roky po online zpracování produktů, roky to nešlo, milion keců a najednou během 14 dnů všechno funguje. Dneska u doktora prázdno, žádný zbytečný pacient, příchod odchod na čas. V obchodě se mi nikdo nelepí na záda, díky rouškám nejenže na mě nikdo nekašle Covid, ale ani rýmu a virózy, jak bylo zvykem. Pořád doufám, že si z tohoto odneseme tem krásnej zvyk, že když jsem nachlazená a musím jít mezi lidi, tak si tu roušku vezmu prostě jen z té ohleduplnosti. Ve většině obchodů je dezinfekce, to by se mi líbilo i za mírovýho stavu… Opravdu tady vidím dost pozitiv…
U nás taky. Kecy v kleci, že připojení k systémům nejde. A najednou bylo během tejdne hotovo.
To samý objednáváni k doktorovi, nechrchlaní na lidi kolem…
Ale myslím, že máloco z toho vydrží. Musíme užívat, dokud to je. ![]()
@Bábrdl píše:
U nás taky. Kecy v kleci, že připojení k systémům nejde. A najednou bylo během tejdne hotovo.To samý objednáváni k doktorovi, nechrchlaní na lidi kolem…
Ale myslím, že máloco z toho vydrží. Musíme užívat, dokud to je.
jojo u nás taky pořád neměli dost notebooků a nic nešlo a najednou sehnali pro celou firmu notebooky během pár dní
a to ještě před víkendem tvrdili, že pro náš tým mají pouze čtyři a za víkend sehnali dalších 7 ![]()
@Janli píše:
Obávám se, že tohle si lidi neodnesou…
@j.a.n.i1 píše:
Obávám se, že tohle si lidi neodnesou…
A to je škoda. Protože v tomhle případě je IMHO použití roušky namístě. Tohle budeme dělat i doma, když např. nemocné babičce budeme vařit…
@Modesta píše:
A to je škoda. Protože v tomhle případě je IMHO použití roušky namístě. Tohle budeme dělat i doma, když např. nemocné babičce budeme vařit…
Ano je, ale bohužel v téhle náladě (a přispívá k ní i tahle petice, přestože má v něčem pravdu) to spousta lidí dělat nebude už jenom kvůli reakcím ostatních. A to je škoda, nebylo by od věci, kdyby se společnost naučila, že nošení roušek je normální, nemyslím vždy a všude, ale prostě normální a ne aby byl ten kdo ji má divný.
Nepodepisují ne jen ze nevíte jakej individuum na ulici potkáte, ale navíc se nemusim malovat ani česat a stejne mě nikdo nepozná, tákže i ušetříme
jak čas tak penize.
Jn, je to škoda. Nicméně si myslím, že jakmile bude zpět sychravo a podzim, vrátí se k nám i korona. A povinnost nosit roušky bude zpět. Fakt mě zajímá, jestli ubyde i počet lidí nakažených obyč chřipkou.
Ale stojím si za tím, že by se měly roušky nosit tam, kde to má smysl. Ve společnosti ostatních cizích lidí.
@Modesta píše:
Ale stojím si za tím, že by se měly roušky nosit tam, kde to má smysl. Ve společnosti ostatních cizích lidí.
Jo, to s tebou plně souhlasím, ale nedá se říct, že je to vždy jen a pouze v uzavřených prostorách.
@Janli píše:
Pořád doufám, že si z tohoto odneseme tem krásnej zvyk, že když jsem nachlazená a musím jít mezi lidi, tak si tu roušku vezmu prostě jen z té ohleduplnosti. Ve většině obchodů je dezinfekce, to by se mi líbilo i za mírovýho stavu…
My tohle kvůli rizikovému dítěti praktikujeme už dávno i doma a jsme tak naučení, že když musíme nemocní ven, tak si ji bereme taky, ovšem všichni na nás koukají jak na exoty. Jinak chuťovka je mentolový bonbon a rouška, doporučuji vyzkoušet… ![]()
Já bych uvítal, kdyby někdo sestavil petici za vyhrazení nákupních hodin pro lidi s výškou 172cm ve věku 50-52 let, kteří mají pleš a fousy a nosí černý bavlněný triko, trencle s medvídkama a roušku s lebkama nebo sovičkama…
![]()
@bse.pedro píše:
Já bych uvítal, kdyby někdo sestavil petici za vyhrazení nákupních hodin pro lidi s výškou 172cm ve věku 50-52 let, kteří mají pleš a fousy a nosí černý bavlněný triko, trencle s medvídkama a roušku s lebkama nebo sovičkama…![]()
![]()
![]()
Založ ji a tuhle ti podepíšu
![]()
@bse.pedro A nebude jich tam zbytečně moc? Nebylo by vhodné oddělit lebkouny a sovičky zvlášť? ![]()