"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
9.4.19 20:12

Chlapečci se taky občas chovají přes čáru. Nechci nějak označovat. Chlapečka nemám. Nicméně v tom vždy vidím odraz výchovy a chování rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.19 20:15
@Lenka_Hal píše:
Kazdy to mame jinak. Mne je taky prirozene blizsi rev a strileni kluku. Ale rada se prizpusobim, az jednou budu muset delat neco jineho. Momentalne jsem vycvicena, doslova, k tomu, ze se kolem mne strili a ja si delam svoje, v mezicase uhybam strelam…ale pocitam s tim, ze dcera muze jednou davat prednost treba kresleni :D

Vidím takové ty holčičky velitelky, ty další, co ji následují, kluky raubíře i tiché jednotlivce trpělivě si hrající na hřišti. Nevidím pipkoidní individua a milky. Vidím děti. Příčí se mi je takhle odsuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
9.4.19 20:16
@Trojlístek píše:
Chlapečci se taky občas chovají přes čáru. Nechci nějak označovat. Chlapečka nemám. Nicméně v tom vždy vidím odraz výchovy a chování rodičů.

Jakmile se dítě dostane do školky a stráví tam podstatnou část dne pět dní v týdnu, tak odraz výchovy a chování rodičů dost bledne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
9.4.19 20:17
@Michelle_M píše:
No mě by to taky zajímalo, jaký trapný nápad může mít školková holčička, že si za něj vyslouží označení pipka a Milka :think:Příspěvek upraven 09.04.19 v 20:08

To mě také. Jinak souhlasím s prvním příspěvkem @Průzkumník, jen mám obavu, že ho zakladatelka nepochopila. Zakladatelko, nemej tyhle pipkoidni předsudky, protože pak to vypadá a dopadá pipkoidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
9.4.19 20:18
@Michelle_M píše:
No mě by to taky zajímalo, jaký trapný nápad může mít školková holčička, že si za něj vyslouží označení pipka a Milka :think:Příspěvek upraven 09.04.19 v 20:08

já taky nechápu :nevim: :nevim: Jsou to holčičky, chovají se prostě jinak než kluci, i ti mají svoje mouchy. Popravdě, takové starosti bych si přála mít :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.19 20:18
@Průzkumník píše:
Hele to je prosté. Většina hraje hru Silnější pes mr-á.Ovšem ti chytřejší ví, že si mají přisednout k holčičkám na lavičku. :jazyk:

U nás takové holčičky nejsou. Berou klukům bagry na písku, střílí klackem a visí za nohy z prolejzačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
9.4.19 20:19

@Russet Kluka nemám. Myslím, že ten rozdíl cítí každý. Jde to vidět už u dětí na písku a jak se k tomu rodiče staví. Děti jako takové za to nemohou, mohou k tomu mít nějaké psychické předpoklady (vše je o psychice), hlavně nedostatečné sebevědomí. Zakladatelka nazvala prostě svým způsobem. Rozumím jí oč jí jde. Žádné urážky v tom nevidím. K Milce se nevyjadřuji, to zase vidím jinou definici, kterou tady bebudu rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
9.4.19 20:20

Moje skoro osmileta dcera hraje fotbal za jeden prazsky klub, je ji uplne jedno co ma na sobe, nesnasi, kdyz ji zapletam cop. Je uplne stejna jako ja,kdyz jsem byla mala. A nevim jestli je to dobre, ja se prepla na zenu az ve 22letech. A tim myslim upravu zevnejsku, uvnitr jsem byla porad drsnacka :mrgreen: az deti me trochu zjemnily. Dcera byla trochu zklamana,ze se narodila druha holka, chtela kluka,aby s nim mohla hrat fotbal :lol:
Nikdy bych ji nepodporovala v malovani, lakovani nehtu, nedala bych ji na sport,kde na zavody holky zmaluji, ale zaroven bych byla radsi,kdyby se jako holka obcas chovala…
Je to o vychove. Ja chodim upravena, maluji se, staram se o sebe, ona si z toho vseho vybrala sport a knihy, to jedine napodobuje a v nicem jinem bych ji v jejim veku nepodporovala.
Takze asi nemusis mit strach a hlavne ji nerikat a neukazovat svou alergii na holky,ktete tady popisujes, budou ji zajimat o to vice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
9.4.19 20:22

@Moise Tyhle zkušenosti nemám. Ono to co jsem popisovala se snažily učitelky potlačit i ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.19 20:22
@Trojlístek píše:
@Russet Kluka nemám. Myslím, že ten rozdíl cítí každý. Jde to vidět už u dětí na písku a jak se k tomu rodiče staví. Děti jako takové za to nemohou, mohou k tomu mít nějaké psychické předpoklady (vše je o psychice), hlavně nedostatečné sebevědomí. Zakladatelka nazvala prostě svým způsobem. Rozumím jí oč jí jde. Žádné urážky v tom nevidím. K Milce se nevyjadřuji, to zase vidím jinou definici, kterou tady bebudu rozebírat.

Rozdíly vidím, ale nemám pocit, že by to bylo na diskuzi o pipkoidním chování. Jejich chování mě neděsí, nepobuřuje, mám je ráda všechny stejně. Je fajn být venku, pozorovat bezstarostné smějící se děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
9.4.19 20:23
@Trojlístek píše:

Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
9.4.19 20:25

@Lenka_Hal jenže naší není jedno co má na sobě, manžel z ní vždy roste než si vybere i spodní prádlo a manžel jí říká že je to snad jedno přece se nikde nebude svlékat a řekla mu že je kluk a vůbec tomu nerozumí :mrgreen: To říkala ředitelka že děti mají volno a tak si hrají a najednou šílený řev a Vali stojí na koberci a ječí 8o a je to jen proto že si kluci nechtějí hrát jako ona :mrgreen: takže jak slyší jekot jen kouknou a řeknou to je Valinka a nechají ne přestane. Vysvětlujeme že místo ječení at za nimi jde a domluví se tak vždy slíbí že ječet nebude :lol: a po obědě jdu pro ní a kluci v šatně že Vali zase ječela :jazyk: Jsem jí říkala že kluci se nechtějí učit malovat a at si jde hrát s nimi a prý si hrajou s vojáčky a to ona nechce :lol: , ale s holkama si taky nehraje. Dle mého je bere jako konkurenci :jazyk: Takže má kolem sebe kluky kteří jsou víc jak o hlavu menší a je to Valinko sem, Valinko tam :mrgreen: Holky prostě mají jiné myšlení než kluci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 20:29
@Amelie30 píše:
To mě také. Jinak souhlasím s prvním příspěvkem @Průzkumník, jen mám obavu, že ho zakladatelka nepochopila. Zakladatelko, nemej tyhle pipkoidni předsudky, protože pak to vypadá a dopadá pipkoidně.
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
9.4.19 20:29

@Russet Buď tedy ráda, že máš tyhle pozitivní pozorovací zkušenosti. Holčičky velitelky mi nevadí, pokud má jejich hra nějaký smysl. Rozkazy a příkazy k povýšení svého ega už řadím k pipkoidnímu chování a měl by ji někdo usměrnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.4.19 20:30
@Průzkumník píše:
A co to teda je to pipko Milkoidní chování?Já se v tom přestávám orientovat, protože jako muži mi přijde, že tohle forum je 50/50. :nevim:

Pipkoidní chování je třeba toto (teď myslím u náctiletých třeba 12 let a víc):
1. špulení pusy, přehazování vlasů na stranu a focení půlky xichtu v xyz pozicích a následné vystavování na instagram a FB
2. malování „slimáků“ na obočí a vystavování tamtéž (slimáci tomu říká moje dcera, která pipkoidní fakt není, hrabe se v koňském hnoji když má volno :-))
3. chichotání se kdejaké krávovině v hejnu podobně pipkoidních spolužaček
4. řešení botiček, šatiček, makeupů, pupínků a podobných záležitostí opět v hejnu
No a to jen tak pro ukázku

U malých holčiček je to v podstatě to samé, akorát v počátcích a 100% to je odkoukané, hlavně od těch malých, z rodiny, když je pipka mamka, dcera taky. U těch malých satanášů se do toho počítá např. lhaní a házení viny na méně pipkoidní spolužačky (už ve školce). Mám dcery 3 a pipkoidní není teda žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí