Placenta preavia 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
9.3.23 19:18

@PetaOvecka děkuju za info a držím palce ať vydržíte co nejdýl a bez krvácení ❤️ ❤️ a piš jak to s tebou vypadá 🙏 ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.3.23 08:17

Můžu napsat svou zkušenost HK. Mam olacentu centralis a jeste vrostlou. Navštěvuji rizikovou poradnu cca od 24 tydne. 31+3 jsem začla krvácet, okamžitě porodnice. Kortikoidy, kapacky, krvaceni přestalo na 2 dny a pak zas masivní krvaceni. Uz jsem byla nachystana na císařský řez v případě dalšího zakrvaceni. To se naštěstí nekonalo. Dnes po 10 dnech me propustili domů 😊 Jsem 32+5. Planovanou operaci mam na 35+3 maximalne o týden později. 3 týdny snad uz vydržím doma, aby to šlo dle plánu a nemusel jit maly ven akutne. Držím Vam palce, není to tak černé jak to vypadá. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
10.3.23 08:25

@manisuja držím palce i tobě ať to zvládnete co nejdýl ☺️ ❤️ já doufám že mě teď 21. Už předá do rizikové poradny budu 30tt a v nemocnici se všechno dozvím jak bude zatím jsem bez krvácení ťuk ťuk snad to tak i zůstane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.23 10:23

@manisuja tyjo tak to je fakt vsude jinak. Docela me prekvapuje ze i po silnem krvaceni te pusti domu. Me tady strasi jak je to strasne rizikove a ze to neni sranda, a ze jak clovek jednou zakrvaci v techto tydnech, uz by nemel opoustet nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.3.23 11:02

Krvacela jsem 3 dny v nemocnici s pauzami treba 12ti hodinovymi. Pak 5 dní špinění a takovy hlen krvavy. Dr. videl i hematom, takze ten se pravděpodobně odlucoval. Ted 2 dny bez kapky, tak me pustili. Určitě vědí co dělají, samozřejmě krvaceni a jsem tu zpátky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.23 09:41

Tak uz tady lezim 12 dni. Jsem 33+2, krome 2 dni ze me stale odchazi kousky cerne srazene krve. Neustale mi opakuji ze jsem casovana bomba a ze at bude sebemensi kapecka cervena, jdu okamzite do 10minut na sal. Nastesti uz ma mimco pres 2kg tak by to melo byt v pohode. Bolesti mam porad hodne velke. Jakmile sedim delsi dobu nebo stojim tak to pak boli cely den, takze se jen valim a cekam. Jeste 3 tydny a jde se na to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
20.3.23 11:35

@PetaOvecka Moc držím palce. Já se stále držím doma na gauči, další krvácení naštěstí nepřišlo, ale pokud sedím nebo někam jdu, břicho mám jak kámen, tvrdne mi i vleže. Zítra jdu do poradny a potvrdí mi termín CS, pravděpodobně 29.3. tedy 35+3tt. Radši si beru tašku, kdyby si mě tam zrovna chtěli nechat.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.3.23 13:00

Holky držím vám palce já přesně 30tt zatím bez krvácení a komplikací ani břicho netvrdne ťuk ťuk ❤️ zítra jdu na kontrolu se dožadovat že chci do rizikové poradny tak snad mě tam pošle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.23 11:04

Tak se hlásím a dávám naději každé ženě. Od 29tt jsem měla placentu preavia marginalis. V 33+6 jsem byla na kontrolním ultrazvuku a vše v pořádku placenta se vytáhla je na zadní stěně ale už nezasahuje do porodních cest. Takže rodit mohu přirozeně. Mám takovou radost ženy. Neztrácejte naději může být i líp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.23 21:17
@Martínka113 píše:
Tak se hlásím a dávám naději každé ženě. Od 29tt jsem měla placentu preavia marginalis. V 33+6 jsem byla na kontrolním ultrazvuku a vše v pořádku placenta se vytáhla je na zadní stěně ale už nezasahuje do porodních cest. Takže rodit mohu přirozeně. Mám takovou radost ženy. Neztrácejte naději může být i líp. ;)

@Martínka113 ty ljo tak to je super ze se to takhle pohlo. Tak at uz leze jen vys a vys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.23 21:25

Jinak ja hlasim velke zhirseni. Vcera ze me zacaly lezt zase obrovske cucky cerne srazene krve. Porad mi opakuji dokola to same. Dneska odpoledne behem lezeni zaclo dost velke krvaceni. Vlozka byla plna rude krve za 5 minut. Cekala jsem jak uz pujdu na sal, ale sestricka me tu nechala na pokoji cekat na doktora samotnou asi pres hodinu a ani me neprisla zkontrolovat. Absolutne jsem nechapala. Doktor mi pak sahl na bricho a rekl ze k abrupci placenty nedochazi a ze uvidime kolik toho jeste vykrvacim a rozhodnem se zda pujdu na CS. Kaplo to ze me asi 4 hodiny, pak uz zas jen srazene zbytky. Pak mi zaclo po trech minutach tvrdnout bricho a asi hodinu a pul jsem mela slabe kontrakce a dost to bolelo. Namerili mi je i na monitoru. Ale ne nijak velke. Doktor to vyhodnotil tak ze akutne ukoncovat nebudeme, rekl mi ze se muzu dajist a pichnout si inzulin a vzit si leky. Tak jsem z toho cela rozhozena. Vsech 5 domtoru kteri se to kolem me toci mi porad opakuji vsechna rizika a ze s tim mym krvacenim to vypda na predcasne ukonceni, a jak je kazda kontrakce nebezpecna. A ted sem prisel doktor s nocni sluzby ktery me nikdy nevidel, mluvil se mnou 30s, rekl ze cajk, ze dokud netecou hektolitry tak dobry, tak jsem z toho cela rozhozena a budu se bat i usnout. To jsme zvedava co na to reknou mi osetrujici rano. Jako samozrejme pro miminko kazdy den navic je super, ale kdyz vidim jak se to muze rychle rozkrvacet, mam sakra strach. Tak drzte palce a taky vam vsem drzim, at ty nase prdoly donosime ve zdravi co nejdyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.3.23 21:58

@PetaOvecka dobry je že jste aspoň v nemocnici kdyby to začalo akutně krvácet tak vás určitě hned povezou ❤️ ale chápu že máte strach taky bych měla strašnej držím palce bylo by super kdyby to krvácení ustalo a jetse jste nějakou dobu 2v1 vydrželi ❤️ ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.23 22:10

@PetaOvecka moc vám držím palce ať vše dopadne dobře. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.3.23 22:11

To krvaceni vypadá hrozivě, ale miminku neublíží. Pouze vy ztracite krev. Mě přijali s velkym krvácením, ustalo, ale druhou noc v nemocnici jsem se vzbudila a obrovska kaluž, citila jsem jak ze me krev teče. Dr. udelal ultrazvuk a cekalo se. Kdyz jsem mela ctvrtou krvacivou ataku behem 24 hodin, tak se rozhodlo jeste jednou a jdu na sál. A od te doby nic. Je to uz 14 dni. Vychazi ze me obcas tmavy hlen, špinim, ale to prý už bude az do porodu. Určitě vam berou krev, jakykoliv problém by zjistili. Pro me uz meli pripravene i transfuze, ale nakonec nebyli potřeba. Bylo to peklo. V nemocnici jsem byla 10 dni, bala jsem se jit i na wc a nikdy jsem nevedela kdy to zas prijde. Chvilemi uz jsem si říkala, at uz me říznou a je klid. Ale kdyz je miminkum dobře, tak vydržte :* Stojí to za to. Me chystali 3.3.na cisare a je 21.3.dnes jsem byla na kontrole, vse v pořádku a ještě mi posunuli porod z 35tt na 37tt. Muze to přijít kdykoliv dřív, ale nevzdávat to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.23 14:54

Tak tu mame velke zmeny. Mela jsem 3. stredne velka krvaceni za sebou behem noci, dneska rano na vizite me jeste posilali na utz, ale prednosta kliniky rozhodl o cisari s tim, ze nema smysl to prodluzovat o dalsi hodiny. Mimco uz je na svete 33+4. Bylo to o fous, uz jsem mela krvacivou placentu, na jednu stranu se zacinala odtrhovat, na druhou stranu k tomu jeste byla prirostla k deloze a k jizve, tak ji museli odrezavat. Doktorka po zakroku rekla, ze to bylo hodne na hrane. Nastesti vse dopadlo dobre, jen jsem trochu vic rozrezana. Kazdopadne zadne silene ztraty krve, takze uz se valim na jipce a sleduju prcka v inkubatoru pres mobilni appku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová