Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Marlynka u nás se nezměnilo tak nějak nic, akorát kolem svatby jsem byla háklivější na všechny manželovy chyby - pořád jsem si říkala, že to bude sakra už na celej život. Ty pocity jsem měla pár měsíců před svatbou i po. Teď už to je takový klidnější:)
Jinak co tady sleduju na emiminu i vidím v okolí, tak se mi zdá, že pro založení rodiny je lepší se vzít. Ono je to tak trochu známka toho, že se ten chlap chce „usadit“ a ne když otěhotníš, tak si najednou vzpomene, že závazky vlastně nechtěl.
U nás se nezměnilo nic. Jsme spolu celkem skoro 14 let, z toho 9 let manželé. Dost nás stmelila snaha o mimino a spousty pokusů IVF, měla jsem v manželovi ohromnou podporu. No a jak přišel synátor, tak je to ještě lepší. Neříkám, že byjsme se občas nepohádali, to zase ne, ale dokážeme spolu nluvit a tak ![]()
Podvádět nás může s prstýnkem i bez.. Já svýho chlapa miluju ale kolikrát mě štve, že bych ho rozkrájela na nudličky ![]()
Pokud je vztah ok, tak změna nula. Pokud někdo čeká v tomhle směru zázraky, tak bývá zklamaný. U nás to je spíš tak, že to bylo potvrzení toho, že k sobě patříme, takový přirozený následek - oba jsme to tak cítila. Větší odpovědnost tomu vztahu, rodině, majetku atd. Cítila bych se nějak neúplně.
Výhody asi spíš majetkové, pro mě je to výhodnější než pro manžela
věří, že jednou, pokud nastane rozvod (snad ne), tak se nezachovám jako mrcha ![]()
Jo a mnohem větší nápor na vztah je dítě
to je teprve zkouška
Já si myslím že svatbou se nic nezmění krom příjmení a doufání toho štastně až do smrti
to že se po svatbě už nesnaží..to nastává i po delším vztahu.. po narození dítěte..to se změní hodně.. ![]()
Porad stejny, ale vzpominam si, ze pred svtbou byla pardalka mladsi… ![]()
Změnilo se akorát tak moje příjmení
Jinak nic…ale my se brali po více jak osmi letech vztahu, takže jsem ani žádný změny neočekávala ![]()
Toho bych se nebála, jestli se po svatbě něco mezi váma změní, to je jen na vás
ale budete mít společný příjmení, pokud se manželovi něco stane, pak dědíš, máš nárok na vdovské, ale na druhou stranu, pokud nadělá dluhy, odskáčeš to taky, no a rozvod taky něco stojí, pokud v manželsví nabydete majetek ![]()
@Marlynka u nás se změnilo hodně - po svatbě jsme spolu začali bydlet. Ale změnilo se to k lepšímu. No a takyvelká změna - máme společné jméno a peníze. Jinak vše při starém ![]()
@Marlynka píše:
Cekame miminko a ja se chci vdavat, hlavne kvuli tomu, abych nebyla svobodna matka. Ne, ze bych pritele nemilovala, ale tak na to nepotrebuju papir.. A dneska me napadlo, jaky a jestli to prinese zmeny do vztahu. Podelte se se mnou prosim o Vase zkusenosti pred a po svatbe
U nás se svatbou nezměnilo nic - byli jsme spolu už dlouho, navíc po ní ještě další dva roky sami, bez dětí, takže jsme jen začali nosit prstýnky a měli stejné jméno.
Spoustu změn přineslo až dítě - svatba prakticky žádné.