Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Protože on je odmítá mít společné a já ho k tomu nutit nebudu.
Dobře a z čeho ti teda bude přispívat na domácnost nebo jak to budete dělat??
@Anonymní píše:
CHCI ABY MAJETEK A PŘÍJMY ZÍSKANÉ PŘED SVATBOU BYLI KAŽDÉHO ZVLÁŠŤ A TO CO NABYDEME PO SVATBĚ NAŠE TEDY V SJM A ON TOTO TVRDIL, ALE NUTÍ MĚ PODEPSAT PAPÍR VE KTERÉM BUDE VŠE PO SVATBĚ ROZDĚLENÉ NA MÉ A JEHO A ŽÁDNÉ SJM NEVZNIKNE Q JEŠTĚ MÁ TU SPROSTOU DRZOST PO MĚCHTÍT ABYCH PEČOVALA O DOMÁCNOST A DÍTĚ A ZAJISTILA MU SERVIS PRO KARIÉRU A PODNIKÁNÍ!!!
tak si ho neber a starej se sama ![]()
@Anonymní píše:
CHCI ABY MAJETEK A PŘÍJMY ZÍSKANÉ PŘED SVATBOU BYLI KAŽDÉHO ZVLÁŠŤ A TO CO NABYDEME PO SVATBĚ NAŠE TEDY V SJM A ON TOTO TVRDIL, ALE NUTÍ MĚ PODEPSAT PAPÍR VE KTERÉM BUDE VŠE PO SVATBĚ ROZDĚLENÉ NA MÉ A JEHO A ŽÁDNÉ SJM NEVZNIKNE Q JEŠTĚ MÁ TU SPROSTOU DRZOST PO MĚCHTÍT ABYCH PEČOVALA O DOMÁCNOST A DÍTĚ A ZAJISTILA MU SERVIS PRO KARIÉRU A PODNIKÁNÍ!!!
Tak to doufam, ze si natolik inteligentni, ze to nepodepises. Je to podraz. A to bych byla radsi sama s ditetem. V alimentech ti da vic, nez kdybys u nej bydlela.
@Anonymní píše:
Dle návrhu nebudeme mít společného nic. Ani příjmy ani nic. Vše má být výlučně člověka co si to pořídil. Tedy každý na svém písečku.
A od tohohle materiálu si chceš nechat radit?
Souhlasím s tebou, je to svinstvo. Po tomhle bych si já osobně na tvém místě nechal stanovit výživné a na svatbu se vybod. Ale to je jen můj názor. Každopádně s výživným a svobodná na tom budeš líp. Tedy, pokud je tohle jeho nápad a nenechal se do toho uvrtat právníkem. Podle toho co jsi psala na začátku, je ten právník nějaký podivný. Pokud to vzešlo od přítele, myslím, že váš vztah asi stejně vezme za své. ![]()
@Anonymní píše:
NIKOLI!!! myslela si zme dle naší dohody mnou a jím vydělané finance budou společné a majetek nabytý před svatbou bude toho kdo ho nabyl!
Jasný tak to je potřeba v té smlouvě vyspecifikovat, ale jesltis mu to řekla tak, jak píšeš tady, tak to třeba mohl pochopit tak, že ty příjmy vůbec nechceš?? A podle toho dát napsat tu smlouvu??
My to třeba máme tak, že víme, co jsme měli na smlouvách před svatbou s tím, že ty peníze zůstanou nám, kdyby něco. A to ostatní se rozdělí napůl.
Ale máš pravdu to, co chce on to je svinstvo. Pochopila bych to v případech, kdy je potřeba manžela ochránit, ale ne takhle.
@TopSecret @takymanžel Ještě mě napadlo po něm za těchto podmínek chtít ve smlouvě odškodné za ztrátu příjmu na mateřské a následně 50% podíl na péči o vše, žádný servis ať se frajer stará sám a paragrafy na děcko si brát na strídačku? Je to hnus, ale nedávno zkolaboval a v nemocnici furt mlel jak se musíme kůli dědictví vzít a když by se opravdu něco stalo aspoň vdovský důchod by mi pomohl. Měla jsem strach. Svůj byt mám a případně mohu odejít tam, ale kůli dítěti a tomu, že ho mám ráda s ním chci zůstat. Ale mám v sobě strašnou křivdu za to co má za návrh.
PMS jako PreMenstruační Syndrom? To chápu, kvůli tomu bych jmění zúžil taky
![]()
@P4ja píše:
Jistě to chápu, ale pak jsi psala, že nechceš ty jeho příjmy z nájmu, tak co tedy od něj chceš?
@Anonymní píše:
Ahoj všem prosím anonymně. Jsem v 5. měsíci těhotenství a máme se brát. Přitel mi tvrdil, že do data svatby budeme mít získaný majetek každý svůj a od data svatby společný, ovšem advokát tvrdí, že to nelze. Přítel má zisky z nájmů a ty by prý byl po svatbě společné o to já nestojím a přítel to nechce. Tak přítel nechal poslat návrh smlouvy a z ní vyplývá, že žádné SJM po svatbě nevznikne. Beru to jako hnusný křivý podraz a sviňárnu. Přítel tvrdí, že když se budu starat o děti a domácnost, že vše vždy napíše na nás a ne jen na sebe, ale smlouvu podepsat nechce
. Představuje si to tak, že já jako žena budu mít na starosti domácnost a děcko a on bude pracovat, podnikatat a vůbec nevidí ten hnus, že se budu obětovat pro rodinu, ekonomicky budu v brutální nevýhodě a on si bude hrabat pro sebe??? Pro mě je to hajzlovina a křivárna. A teď dotaz… Mám to s odporem kůli případnému vdovskému důchodu, infu v nemocnici, dědictví atd. podepsat nebo být hrdá a sezdání zrušit? Na svatbě za těchto podmínek odmítám mít známé, rodinu (propadla bych se před nimi hanbou, že sem se takhle kůli případnému důchodu prodala), nechci žádné šaty, beru to jako šaškárnu kůli daním a penězům v případě úmrtí jednoho z nás. Rozchod nechci kůli miminku co čekám, ale vztah k přiteli vzal samozřejmě za své a mám k němu už teď odpor a nedůvěru. AZ?
Advokát je jeho? Asi proto říká, že od svatby nelze mít společný majetek. Proč by to nešlo. Je to na vaší dohodě. Ty nechceš jeho příjmy z pronájmu. Dobře, je to něco navíc a měl je i před svatbou. To chápu.
Nevím, jestli lze před svatbou mít smlouvu o tom, že nic společně nevybudujete. Nebudete spolu šetřit na cokoliv, nebudete spolu kupovat spotřebiče, nábytek, budete to kupovat každý zvlášť tak, abyste si to případně mohli odnést. Ty budeš na rodičáku s minimem peněz a to, abys od něj nějaké peníze dostala, si budeš muset odpracovat a budeš muset být hodná.
No to se snad spolubydlící chovají k sobě líp. Nevím, kdy bude svatba a kolik máte času. Na důchod se vykašli, info v nemocnici tě už možná ani nebude zajímat a dítě bude dědit stejně. Nevzala bych si ho, ať se zadáví. Myslím si, že do rodiny mají oba přispívat tak, jak jsou schopní. A toho advokáta si prověř a nebo si vezmi svého. Tenhle jede proti tobě.
@P4ja píše:
Jasný tak to je potřeba v té smlouvě vyspecifikovat, ale jesltis mu to řekla tak, jak píšeš tady, tak to třeba mohl pochopit tak, že ty příjmy vůbec nechceš?? A podle toho dát napsat tu smlouvu??My to třeba máme tak, že víme, co jsme měli na smlouvách před svatbou s tím, že ty peníze zůstanou nám, kdyby něco. A to ostatní se rozdělí napůl.
Ale máš pravdu to, co chce on to je svinstvo. Pochopila bych to v případech, kdy je potřeba manžela ochránit, ale ne takhle.
TO ON ALE ODMÍTÁ - PROSAZUJE SVINSTVO KDY JÁ MÁM BÝT S DĚTMI DOMA A DĚLAT MU SERVIS ATD A ON BUDE PODNIKAT A VŠE CO VYDĚLÁ BUDE JEN JEHO
. Čili přesný opak naší dohody s tím, že když se budu o vše starat, majetek napíše na oba
už vidím jak na každou korunu s ním podepisuji darovací smlouvu ![]()
@Anonymní píše:
@TopSecret @takymanžel Ještě mě napadlo po něm za těchto podmínek chtít ve smlouvě odškodné za ztrátu příjmu na mateřské a následně 50% podíl na péči o vše, žádný servis ať se frajer stará sám a paragrafy na děcko si brát na strídačku? Je to hnus, ale nedávno zkolaboval a v nemocnici furt mlel jak se musíme kůli dědictví vzít a když by se opravdu něco stalo aspoň vdovský důchod by mi pomohl. Měla jsem strach. Svůj byt mám a případně mohu odejít tam, ale kůli dítěti a tomu, že ho mám ráda s ním chci zůstat. Ale mám v sobě strašnou křivdu za to co má za návrh.
To už je humus, spíš sednout společně k právníkovi a podomlouvat to, dokud je čas. A kdyby opravdu zkolaboval, tak je potřeba, aby měl pořádnou životní pojistku napsanou na tebe. Na to manželství nepotřebuješ.
Pokud vím, lze SJM zúžit tak, že z něj budou vyňaty jen určité věci, tj. ve bvašem případě ty příjmy z nájmu. Předpokládám, že přítel má ještě nějaký jiný příjem a ten chceš, aby v SJM zůstal. Jinak ale nevím, jak by to bylo s věcmi, které by (si) za ten příjem z nájmu pořídil…
@TopSecret
Jinak pritel ma pravdu. Do svatby si jedete kazdy svuj a po svatbe je majetek nabyty behem manzelstvi spolecny.
Přítel chce, aby po svatbě majetek NEBYL společný. Přečti si to ještě jednou.
NIKOLI!!! myslela si zme dle naší dohody mnou a jím vydělané finance budou společné a majetek nabytý před svatbou bude toho kdo ho nabyl!