Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To neni pritel, ale NEpritel. Nevzala bych si ho. A jeste navic podrazak, protoze to na tebe usil az ted, kdyz uz je jasne, ze budes mit jeho dite.
Chlap, ktery ma nazor, ze zenska patri jen k plotne a jeste navic lakomec a ubozak, t6ak s takovym te nic pekneho neceka.
@Anonymní píše:
Bylo vyjasněno!!! Že vše nabyté před manželství je bez nároku včetně příjmů z nájmu a vše nabyté za manželství bude naše v SJM - tohle svinstvo chce až teď když jsem v 5. měsíci a máme se brát!!!
Asi sis to myslela jen ty, ze mate jasno.
Musi to byt velke rozcarovani, kdyz ted vyrukoval s necim jinym
Priste te takto nemile prekvapi cim? ![]()
@Kobliha51 píše:
@TopSecret
Jinak pritel ma pravdu. Do svatby si jedete kazdy svuj a po svatbe je majetek nabyty behem manzelstvi spolecny.Přítel chce, aby po svatbě majetek NEBYL společný. Přečti si to ještě jednou.
Ty si to precti jeste jednou ![]()
„Přitel mi tvrdil, že do data svatby budeme mít získaný majetek každý svůj a od data svatby společný, ovšem advokát tvrdí, že to nelze. Přítel má zisky z nájmů a ty by prý byl po svatbě společné o to já nestojím a přítel to nechce. “
To pritel tvrdil, nez dosel za advokatem. No a pak to s advokatem zpytlikovali a vyslo z toho to, ze nebude zadny SJM.
Tak se prostě vemte a nic mu nepodepisuj. Pak to bude podle zákona a když bude chtít vyloučit ty nájmy, tak se můžete dohodnout potom. A pak budeš mít ty tu silnější pozici
. Byla bys hloupá a naivní podepsat mu hned první návrh. Je mi tě líto v tom, že si vůbec dovolil přijít s takovým návrhem. Já bych ti i doporučila abys mu řekla, ať si hledá nového právníka, že od toho co přišel s tím návrhem, už v životě nechceš žádnou radu ani slyšet. ![]()
Zakladatelko je dobře, že to řešíš. Je to pořád lepší než „vzít co je“ a za pár let řešit, že jste si neujasnili peníze. Hodně lidí to podceňuje. Často tu čtu, že dítě je větší závazek, tak proč ne svatba. Pro mě to tak není. Pro mě je svatba primárně závazek vůči tomu druhému. Milovat a starat se o své dítě je přirozené, zvlášť pro ženu. Milovat a starat se o manžela/manželku celý život už taková samozřejmost být nemusí. Je to velký krok. U vás mi přijde, že manžel to nedělá kvůli vaší ochraně, ale kvůli vyčůranosti, aby se nemusel případně dělit. Také nevím o jakém servisu a zázemí mluví. Muj muž taky podniká, třeba teď je teprve na cestě domu z práce ( odcházel v 8:00). A jakej potřebuje servis navíc? Max odnést hadry do čistírny. Uklízet a něco občas uvařit bych musela i kdyby tady nebyl… Nevím být tebou bych trvala pouze na zůžení jmění. ![]()
Strašně lituju to dítě, kdo se o něj bude nakonec starat? On nechce a ty chceš v půl roce do práce…řešíte majetky, důchody, pojistky, ale co dítě?
@cecetka píše:
Asi sis to myslela jen ty, ze mate jasno.
Musi to byt velke rozcarovani, kdyz ted vyrukoval s necim jinymPriste te takto nemile prekvapi cim?
Nevím, zkusím se s ním domluvit jinak. Každopádně na kecy typu podepiš to a já pak budu stejně vše psát na oba když se na tom domluvíme či nechci tě podvést jsem už těžce alergická. Za těchto podmínek prostě s děckem doma 3 roky nebudu, jen když podepíše a zaváže se k finanční kompenzaci. Jen je mi líto dětí, páč on bude chtít podnikat a makat, já si budu vydělávat na sebe… pro děti a oni budou jako s kým a kde
…
@Rive píše:
Strašně lituju to dítě, kdo se o něj bude nakonec starat? On nechce a ty chceš v půl roce do práce…řešíte majetky, důchody, pojistky, ale co dítě?
Právě… a co mám jako teď s tím dělat? Sklapnout kufry a být bez koruny páč on si hrabe pro sebe a já zakrním a budu k ničemu?
Jinak to on mele přesně, že sem žena a mám se věnovat dětem a domácnosti, že mě nepodvede a neošidí… a smlouvu už si na ten podraz hezky připravuje
.
@Rive píše:
Myslim, ze to resi jen kvuli chlapovi, aby si uvedomil, ze nelze vse jednoduse hodit na zenu a on bude hrabat.
Když vám tak strašně záleží na majetku, proč jste si to všechno nevyřešili před dítětem? Jak dlouho spolu jste?
@Anonymní píše:
Právě… a co mám jako teď s tím dělat? Sklapnout kufry a být bez koruny páč on si hrabe pro sebe a já zakrním a budu k ničemu?Jinak to on mele přesně, že sem žena a mám se věnovat dětem a domácnosti, že mě nepodvede a neošidí… a smlouvu už si na ten podraz hezky připravuje
.
Pořád ještě máš možnost babyboxu. Ty jsi si představovala jak ho po svatbě zkrouhneš a mimino bylo tím nátlakem a on tě prokoukl. Nic víc bych v tom nehledal.
![]()
@Šarlota4 píše:
Myslim, ze to resi jen kvuli chlapovi, aby si uvedomil, ze nelze vse jednoduse hodit na zenu a on bude hrabat.
Nevím, s tímhle na mě přijít člověk, krerého si chci vzít, tak končím, protože lásku v tom fakt nevidím a to je pro mě to nejdůležitější…nevdávám se, abych se rozváděla.
@samá práce @Rive Dámy, tato diskuze je o PMS a rodině nikoli o dětech… prosím tyto komentáře si vložte do soukromých zpráv. Neřešíme tu péči o dítě, ale obsah PMS, zúžení jmění a na co přistoupit, nepřistoupit a co vyžadovat. Pokud mi radíte vzdát se všech příjmů, věnovat péči dětem a domácnosti a za 6 let být out z oboru, téměř nezaměstnatelná bez nároku na nic, bez úspor ty přeci s láskou investuji do dětí že… atd. a s bezva pocitem, že si můj muž nahrabal… tak děkuji o toto pro sebe a ani jako vzor pro děti nechci.
@Rive píše:
Nevím, s tímhle na mě přijít člověk, krerého si chci vzít, tak končím, protože lásku v tom fakt nevidím a to je pro mě to nejdůležitější…nevdávám se, abych se rozváděla.
No právě
. Ale už máme mimi v bříšku
. On mele o tom jak ženy muže při rozvodu okrádají, jak on by byl v případě rozvodu chudák oškubaný, že to udělá každá žena v zájmu dětí, že by mu vše sebrali a on skončil pod mostem a že soudy nadržují ženám. Že se rozvádět nechce a že se o vše spravedlivě rozdělí. Ovšem už teď si nechal poslat nespravedlivou frašku takže okrade on mě a pod mostem zůstanu já
. (Oba splácíme hypo, každý na své co jsme nabyli před mamželstvím. Děti krom toho v mém bříšku nemá. Jsme spolu 9 let. Nikdy jsme finance neřešili, jen jsme byli domluveni, že před svatbou každý na sebe a po svatbě vše nabyté za manželství dohromady krom zisku z majetku získaného před svatbou).
Jinak jsi totálně over. Představovala jsem si to, na čem jsme byli jasně domluveni před početím miminka a to co mi on sám od sebe navrhoval. On vyžaduje zcela zásadní změnu ne já. Proč odmítá tedy můj návrh na to ať je na RD on, když je ta smlouva tak strašně výhodná a spravedlivá? Proč chce abych bez nároku na cokoli byla na RD 3 roky já. Spíš mi přijde, že chce oškubat on mě.