Po úrazu si nestoupne na nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4244
28.7.15 20:25

No malej byl zcela v pohodě akorát včera jak jsem ho dávala do kočárku jelikož jsme museli jít vrátit knihy do knihovny, tak se mu zrovna ta levá noha lehce zasekla u mě mezi nohama a začal šíleně křičet a strašně se třásl, tak jsem s ním jela, byla tam ta samá dr. co mu rentgenovala tu pravou tak jsem jí to pověděla ona mu nožku prohmatala pohýbala s ní a nic, nikde žádný otok, žádná modřina nic, poslala ná na rentgen té levé jak jsme došli z rentgenu tak mi bez mrknutí oka zdělila, že jí má zlomenou a šlo se na sádrovnu, jsem na ni hleděla a nechápala jsem, ona mi ještě řekla, že nechápe jak si při takovém pádu mohl zlomit nohu, se mě to dotklo, to vypadalo jako bych mu ji snad zlomila já =( je to celé podivné, taky nechápu jak se mu mohla zlomit, uklouzl na křídě, ta nožka šla dopředu a kecl sebou na zadek, to ty třísla už bych chápala víc, jelikož ta druhá šla dozadu =( takže vyfásl sádru až po zadeček, je už pěkně otrávený a nejhorší to bylo když šel spinkat, divil se, že jde spát s botou, sádře říká bota =) chjo, holky a my v neděli byli na procházce a u jedné cukrárny byl skákací hrad, starší tam chtěl tak jsme ho tam pustili a Kubík tím pádem chtěl taky, tak tam lezl po čtyřech, to jsme si mysleleli, že se třeba postaví a bude skákat, teď při představě, že by mu nějaké dítě na tu nožičku skočilo mi je zle =( kamarádka má manžela právníka a ten říká, že bych minimálně měla napsat stížnost, ale já nevím, ta dr. sice udělala chybu, ale třeba se z ní poučí, viděla jsem na ní, že to není pro ni příjemné co se stalo, sama šla pak raději pomoct s tím sádrováním =( a jak poprvé tak i podruhé byla celkem příjemná a já nejsem moc stěžovací typ =( co by jste udělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24821
28.7.15 20:41

Ja si taky normalne nestezuju, ale ted bych to udelala. Co do prijemny doktorky, kdyz nepozna zlomenou nohu? Radsi neprijemnou, ale korektni! A potom, treba si da vic pozor a tohle se uz nestane vice detem. Nechte ho na tu sadru malovat pastelkama a treba si tu „botu“ i oblibi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
28.7.15 21:45

@Trolíci Já bych udělala to, že bych byla ráda, že to takhle dopadlo a že se nic nestalo. Lékařka ve zprávě psala, že při potížíh kontrola hned.
Nikdo ti nebránil tam jít třeba hned druhý, třetí den, požádat o kontrolu obou nožek znovu. Že nepozná zlomeninu je blbost, jak tu někdo psal, čerstvá zlomenina u dítěte nemusí být vidět, taky se nám to stalo.
Psát stížnost na co? Že jsem čekala 4 dny doma? :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Já ti nevím, byla bych šťastná, že se během té doby nic nepřihodilo, stav se nezhoršil, osobně bych si vyčítala, že jsem nešla hned druhý, třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
28.7.15 22:22
@Trolíci píše:
No malej byl zcela v pohodě akorát včera jak jsem ho dávala do kočárku jelikož jsme museli jít vrátit knihy do knihovny, tak se mu zrovna ta levá noha lehce zasekla u mě mezi nohama a začal šíleně křičet a strašně se třásl, tak jsem s ním jela, byla tam ta samá dr. co mu rentgenovala tu pravou tak jsem jí to pověděla ona mu nožku prohmatala pohýbala s ní a nic, nikde žádný otok, žádná modřina nic, poslala ná na rentgen té levé jak jsme došli z rentgenu tak mi bez mrknutí oka zdělila, že jí má zlomenou a šlo se na sádrovnu, jsem na ni hleděla a nechápala jsem, ona mi ještě řekla, že nechápe jak si při takovém pádu mohl zlomit nohu, se mě to dotklo, to vypadalo jako bych mu ji snad zlomila já =( je to celé podivné, taky nechápu jak se mu mohla zlomit, uklouzl na křídě, ta nožka šla dopředu a kecl sebou na zadek, to ty třísla už bych chápala víc, jelikož ta druhá šla dozadu =( takže vyfásl sádru až po zadeček, je už pěkně otrávený a nejhorší to bylo když šel spinkat, divil se, že jde spát s botou, sádře říká bota =) chjo, holky a my v neděli byli na procházce a u jedné cukrárny byl skákací hrad, starší tam chtěl tak jsme ho tam pustili a Kubík tím pádem chtěl taky, tak tam lezl po čtyřech, to jsme si mysleleli, že se třeba postaví a bude skákat, teď při představě, že by mu nějaké dítě na tu nožičku skočilo mi je zle =( kamarádka má manžela právníka a ten říká, že bych minimálně měla napsat stížnost, ale já nevím, ta dr. sice udělala chybu, ale třeba se z ní poučí, viděla jsem na ní, že to není pro ni příjemné co se stalo, sama šla pak raději pomoct s tím sádrováním =( a jak poprvé tak i podruhé byla celkem příjemná a já nejsem moc stěžovací typ =( co by jste udělaly vy?

Tak co bychom udelaly my, jsme ti napsaly jasne. Kamarada pravnika urcite zaukoluj, jak jsem psala, zlomenina u ditete nemusi byt hned videt, pri podezreni, se dela obvykle rtg kontrola do 10 dnu, neni to nic tak moc vzacneho - proste se to u deti tu a tam stava. Jestli mas potrebu z toho vytriskat prachy, tak se do toho dej, ale upozornuju, ze to nebude jednoduche, proste se to u deti( a vzacne i u dospelych) muze stat a neznamena to jednoznacne pochybeni lekare. Osobne to nechapu, obvinovala bych spis sebe, ze jsem nepoznala, ze memu diteti neco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24821
28.7.15 22:47

Tezko poznat kdyz mu rentgenuje pravou a on si zlomil levou. A nemam dojem, ze by tu nekomu slo o penize. A cti znovu a cti spravne.Oni kontaktovali lekarku znovu. Ale zadnou kloudnou odpoved nedostali.Je hloupost ji delat spatny svedomi.Ona to mozna ani tak nebyla vlastne chyba te lekarky, ale toho, kdo ty snimky cetl. Nedelej ji spatny svedomi za to, ze verila -natazene trislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24821
28.7.15 22:54

Ostatne, ze diteti neco je, poznala. Ale co mu je, to snad mela poznat ta lekarka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.7.15 23:06

@mroe: Zlomenina těžko mohla být vidět, když tu nohu nezrentgenovali, že… Kdyby rentgen udělali a tam to vidět nebylo, tak bych to brala prostě jako osud, že to holt vidět nebylo. Ale to se už zpětně nezjstí, když se na to vyflákli. Třeba by to vidět bylo. Ale když se neobtěžují udělat pořádně VŠECHNA vyšetření, tak to je jeich chyba. A házet to na matku, že to nepoznala, no to sorry, ale to trochu přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
28.7.15 23:41

Chyba maminky to v žádném případě není. Nemá vystudovanou medicínu a atestace z pediatrie. Pochybila jasně lékařka. Při popisu úrazu měla prohmatat obě končetiny a kdyby s nimi zahybala pořádně, tak jak se má vyšetřovat, zjistila by zvýšenou bolestivost. Při diagnóze natažených třísel bych taky jako laik nepředpokládala zlomeninu. Komentáře typu, jak si to vlastně mohl zlomit nejsou vůbec na místě.
Stěžovala bych si u ředitele nemocnice. Lékařka si dá příště pozor. Teď se měla minimálně omluvit.
Co nechápu, tak jsou příspěvky které obviňují maminku. Jako by neměla starostí dost, všem takovým poradím, aby si dávaly pozor na nějaké jiné své "pochybení ".Po válce je každý generál. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.7.15 23:53

@mroe nedělej ze mě idiota laskavě… já tam poprvé přišla s tím, že spadl a nemůže se postavit na nohy, to že mu zrentgenovali jen jednu jsem pochopila tak, že si je dr. jistá, že té druhé nemůže nic být. Jediného divného za ten týden bylo, že se nepostavil, jinač byl veselý, lezl po čtyřech, klečel, smál se, blbl tak jak jsem jako měla já vědět, že má zlomenou nohu? Dr. ve zprávě psala nenutit chodit, tak se to samo vybízelo k úvaze, že je to normální. Raději jsme ještě volali naší pediatričce zdali by nás nemohla někde poslat, že se nám to nezdá, že nechodí a ona tvrdila, že pokud nás neposlali z nemocnice, že ona nás nikde poslat nemůže. Já nikdy natažená třísla neměla a nevím co to obnáší =( Taky jsem nepsala, že chci někde vytřískávat peníze, než začneš na někoho příště útočit, tak si pořádně přečti co kdo psal =(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
29.7.15 00:02

@Trolíci ať se brzo uzdraví bobek malej. A na ty příspěvky se vykašli. Hlava mi kolikrát nebere některé až nenavistné komentáře jiných ženských a mamin. :cert:
Rozmnožují se tu, jak plzáci po dešti. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24821
29.7.15 00:13

I ja preji jeste jednou, åt se noha brzy a poradne zahoji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.7.15 00:49
@Trolíci píše:
co by jste udělaly vy?

Byste.
Hned na prvni strance diskuse se te ptam „a co ta leva noha“, do spitalu nas te tu posilalo x. Ale tys mela psa s epilepsii, dalsi tri dny cas a nervy davat dite, ktere se nepostavi, na skakaci hrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24821
29.7.15 01:31

Len-til-kah

Ono to mas jedno. Vzdyt podle nekterych se cerstva zlomenima nå rtg stejne nepozna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.7.15 09:18

Jaký nenávistný komentáře, co to zase je?
Do pytle, byla u doktora, asi řekli, že si dítě sedlo na pravou nohu, zkontrolovali, nic nenašli, řekli, že může přijít kdykoli při potížích.
Přišli, zkontrolovali tedy obě nohy, dali do sádry a hotovo.
Já zase nechápu, proč by měl kdokoli podávat stížnost na doktorku. Ona fakt není jasnovidec. Takový lidi miluju. Nezvede se něco hned na první dobrou, tak budeme hledat, a kom si kde zchladit žáhu.

@stock píše:
Ono to mas jedno. Vzdyt podle nekterych se cerstva zlomenima nå rtg stejne nepozna.

To není podle některých, to ti řekne doktor, ale i člověk, který to zažil. Není to povídačka typu jedna bába povídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
29.7.15 10:07

:? Tak to jsou přesně typické projevy čecháčství. Neustálá tolerance chyb druhých, lajdactví a improvizace. Lékařka špatně vyšetří dítě, stanoví naprosto špatnou diagnózu a je potřeba jí to všechno odpustit, nasypat si popel na hlavu, že za stanovení její chybné diagnózy můžu sama a ještě se jí omluvit za obtěžování a donést kafe nebo flašku. Logiku to vážně nemá a asi některým mozkům těžké vysvětlit.
Díky takovému přístupu se tu nic nezmění. Lékařka si bude myslet, že pro dítě udělala co mohla a příště udělá tu stejnou chybu. Pokud u soukromníka udělá někdo chybu, se zaměstnancem se nikdo nemaže. To že je někdo lékař neznamená, že je nadčlověk. Pokud se mamince ani neomluvila, nezaslouží si nic jiného než trochu nakopnout od šéfa, aby věděla, že příště musí vyšetřovat pečlivě. Pracuji na ortopedii víc než 20 let, vím co píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák