Po úrazu si nestoupne na nohy

4244
24.7.15 09:11

Po úrazu si nestoupne na nohy

Ahoj, náš dvouleťák v pondělí večer uklouzl na křídě, jedna nožička šla dopředu a druhá dozadu jako když přeskakujete překážky, plakal jako u každého jiného pádu, byl večer a za chvíli šel spát v noci se budil a plakal normálně spává celé noci, ráno vstanul veselý a když jsem ho vytáhla z postýlky a postavila začal křičet a nožky se mu třásly, jeli jsme do nemocnice, jak ležel a prohmatávala nožičky a cvičila mu s němi tak nic, chtěla ať ho postavím a to začal křičet a nemohl se postavit, udělali mu rentgen pravé nožky =( ale nic se neukázalo, zlomenou pravou nožičku nemá s tím nás poslali domů, jenže on se ještě od tho pondělka epostavil, celé dny sedi na gauči, leze po čtyřech, klekne si, ale zaboha se nepostaví, když ho vemu a chci hona nožky postavit tak je skrčí, myslím si, že už ho to nebolí ale on to nevyzkouší, co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.7.15 09:21

Já bych zkusila třeba nějakou formu hry. určitě neni násilného, a nebo to zkusit ted když jsou ty vedra někde v bazénu. voda ho bude nadlehčovat a on si uvědí že ty nožičky jsou OK a že po nich chodit muže.
pokud to takto nenásilně nešlo tak potom už jedině rehabilitace. Ale děcký mozeč je svérázný a třeba si opravdu jen hraje a potupně se to podá samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.7.15 09:26

@Trolíci Je možné, že se po tom incidentu bojí :( Ale klidně bych věřila tomu, jestli nemá nějak namožené ty svaly nebo třeba kyčle, kolena :nevim: Vem si třeba podvrtnutí kotníku. Ač tam není zlomenina, hojí se to strašně dlouho a i tak se to nemusí nikdy úplně srovnat, ten kloub zůstane uvolněný. Já bych ho asi vzala znova na chirurgii. Může se teď třeba ukázat něco, co předtím nebylo vidět, ať máte jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
24.7.15 09:28

@Dvěstěnožka nedáváme mu skoro vůbec sladkosti, tak jsem ho lákala na lízátko první že jo, ale když už se měl postavit tak si to rozmyslel, ještě jsme volali k dr. jestli třeba nemůže mít někde utržený nebo natžený sval či nějakou šlachu, ale tvrdila, že ona nás nikde poslat nemůže pokud nás neposlali z té nemocnice =( taky říkala, že pokud by s tím něco měl, tak by jsme to poznali, jako po čtyřech už od včerejška leze a k něčemu si taky klekne tak předpokládám, že už by ho to nemuselo bolet když si stoupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
24.7.15 09:31

@Amys na chirurgii nás nevzali, řekli že s tím musíme na traumatologii nebo jak se to jmenovalo a tam mu to vlastně jen zrentgenovali =( osobně si myslím, že si natáhl tříslo na pravé noze ale když třeba leží a kouká na pohádky tak ty nohy strčí pomalu za krk, jen postavit se odmítá, jde vidět, že se bojí, že ho to bude bolet, je citlivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
24.7.15 09:44

To bude dobry, nam se stalo něco podobnyho, syn spadl z motorky na hristi (jel pomalu a ani nespadl na asfalt, ani si tu nohu neprilehl), ale nechtel se postvit. Do vecera nechtel chodit, rano kdyz se vzbudil, tak se postavil ale hned si klekl. Jeli jsme na chirurgii, tam mu udelali rentgen, ale nic tam nebylo. Bala jsme se zlomeniny bercove kosti (to pry tolik neboli, ale nepostavi se), ale nic. Odpoledne odjel k babicce a pry jakmile ho vynesla z auta, tak se postavil a uz chodil :D. Bylo mu asi 3.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.7.15 09:50

A co ta levá noha? Mám čtyři děti, za sebou pět zlomenin, a takové chování se mi nelíbí. Já bych jela na trauma ještě do jiné nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
24.7.15 09:56

@AnastazieB on už ale nechodí od úterního rána což je už čtvrtý den =(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
24.7.15 10:01

@AnastazieB ještě vyčkám dneska jestli se nepostaví, je to u nás složitější, naši jsou na dovolená a já u nich hlídám s prckem psa, který má epilepsii a vždycky jak odjedou tak dostane záchvat, chlap staví dům a zrova ode dneška mu tam přijede zedník a do toho ta nožička, ta je teda nejpřednější, ale fakt tento týden je na zbláznění =( na trauma jsme byli v Ostrave Porube, myslela jsem si, ze by to mohlo byt to nejlepsi co je =) si teď čtu zprávu a je tm psáno RTG: t. č. bez jednoznačných známek čerstvého traumatu na skelete - telef. konzultováno radiolog co to může znamenat to čerstvého? Nikdy jiný úraz neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.7.15 10:04
@Trolíci píše:
na trauma jsme byli v Ostrave Porube, myslela jsem si, ze by to mohlo byt to nejlepsi co je

Hm, tak to jste byli opravdu dobře :think:. Ale když nechodí, stejně bych jela znovu. Skoro se tam nečeká. Akorát zaparkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
24.7.15 10:12

@Len-til-kah strávili jsme tam půl den před náma bylo minimálně 50 lidí, a i přesto, že nás vzali přednostně jelikož Kubík plakal (byl unavený) tak jsme tam strávili několik hodin. naše dr. mi po telefonu sdělila, že k nim jezdit nemáme, že oni tyhle úrazy posílají do Hrabůvky, Výškovic či Poruby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
24.7.15 10:15

Já bych ho vzala k ortopedovi. Rentgen zjistí zlomeniny, ale neřeší šlachy, vazy, svaly.
Bych řekla, jestli nemá třeba natažený třísla. Podle mě by to měl ortoped zjistit. Našla bych si číslo na netu, zavolala, jestli má ordinaci, naložila pesana do auta a vyjela…
Jestli si klučina pět dní nestoupne na nohy, tak to není normální, já bych začala řešit už ve středu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.7.15 10:16

@Trolíci - byli jste na urgentním příjmu? My jsme byli tolikrát, a vždycky nás vzali relativně rychle (že pak potom třeba ta vyšetření trvala celé dopoledne, protože to byl velký úraz, to už je jiná). Řádově hodiny se čeká potom na traumatologii na poliklinice, to jo, to je na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.7.15 10:18
@Trolíci píše:
Ahoj, náš dvouleťák v pondělí večer uklouzl na křídě, jedna nožička šla dopředu a druhá dozadu jako když přeskakujete překážky, plakal jako u každého jiného pádu, byl večer a za chvíli šel spát v noci se budil a plakal normálně spává celé noci, ráno vstanul veselý a když jsem ho vytáhla z postýlky a postavila začal křičet a nožky se mu třásly, jeli jsme do nemocnice, jak ležel a prohmatávala nožičky a cvičila mu s němi tak nic, chtěla ať ho postavím a to začal křičet a nemohl se postavit, udělali mu rentgen pravé nožky =( ale nic se neukázalo, zlomenou pravou nožičku nemá s tím nás poslali domů, jenže on se ještě od tho pondělka epostavil, celé dny sedi na gauči, leze po čtyřech, klekne si, ale zaboha se nepostaví, když ho vemu a chci hona nožky postavit tak je skrčí, myslím si, že už ho to nebolí ale on to nevyzkouší, co mám dělat?

Hele nevím, synovi se stala dost ošklivá zlomenina těsně pod kolenem a představ si, že na to v nemocnici SKORO nepřišli (chtěli nás poslat domů, že mu nic není). Já bych asi šla ještě jednou, ono je těžké u tak malého dítěte určit, jestli je to v hlavičce, nebo jestli mu opravdu něco je, vím já, něco s nervy atd… zkusila bych možná i neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
24.7.15 10:20

@Len-til-kah byli jsme na poliklinice, tam nás poslali z vrátnice, tak pro příště budeme vědět =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák