Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@lyrica ten to tam má takhle:
Bazální metabolismus: - 9 194 kJ
Váš aktuální režim: HUBNUTÍ
Dnešní cíl při hubnutí: 7 194 kJ
@verusle píše:
@lyrica to jsem z toho teda jelen.. asi teda zkusím zapsat jídelníček i na tom StoB.. dělám to tak i manželovi- potřebuje havně zhubnout on ze zdravotích důvodů a celkem si pochvaloval že nemá hlad.. tak jestli je to teď blbě…
Musíte jíst dostatečně jinak budete hubnout spíš svalovou hmotu a né tuk. Navíc, když hubneš dobře, tak ti jde dolů břicho. Hlavně nejezdte pod bazál, to je cesta do pekel.
@verusle Skočte si oba na to INBODY, tam vám to vyleze přesně. Dokonce vám to doporučí, kolik máte zhubnout tuku a kolik nabrat svalové hmoty. V těch centrech mají i výž. poradce, kteří vám s tím poradí.
@verusle souhlasím s @MUFICE, šla bych na INBODY, ať víte co děláte. A hlavně jestli to má manžel ze zdravotních důvodů, tak aby si spíš nepřitížil.
@MUFICE Takže jak myslíš, že to udělat? na inbody jsem byla ale už dááávno..potřebovala bych znova ale ještě sem se nedostala..
Tak když to vezmu podle toho výpočtu z netu výška, váha, věk pohlaví a mám těch 6544 bazál tak co teď?
Tam píšou, že při hubnutí to máš snížit o 1500 a manžel tam má o 2000.
Takže když se budu hejbat tak stejně musím mít snědeno těch 5000???
@verusle když se budeš hejbat, tak by jsi měla mít svůj BM + to, co vydáš ![]()
Tak asi fakt vyrazíme oba na inbody..
takhle je to asi dost nepřesné že.
@verusle píše:
@lyrica ten to tam má takhle:
Bazální metabolismus: - 9 194 kJ
Váš aktuální režim: HUBNUTÍ
Dnešní cíl při hubnutí: 7 194 kJ
To je dost málo, tolik mám příjem já od výž. poradkyně a bazál mám 5770 KJ ![]()
@verusle je no, hele já si počítám na STOBU a když se třeba budeme bavit o výdeji. Jsou tam orientační čísla u ůzných typů cvičení. Ale podle sport testeru mám úplně jiné hodnoty ![]()
@verusle píše:
@MUFICE Takže jak myslíš, že to udělat? na inbody jsem byla ale už dááávno..potřebovala bych znova ale ještě sem se nedostala..
Tak když to vezmu podle toho výpočtu z netu výška, váha, věk pohlaví a mám těch 6544 bazál tak co teď?
Tam píšou, že při hubnutí to máš snížit o 1500 a manžel tam má o 2000.
Takže když se budu hejbat tak stejně musím mít snědeno těch 5000???
Tak ještě jednou…K tomu bazálu si přičti cca 1000 KJ, tolik bude tvůj denní příjem. Cvič aspon 4× týdně aerobní cvičení - běh, chůze, spinning, aerobik, kolo, rotoped apod. A manžel to udělá stejně jako ty.
Tak fakt asi zajdem na to inbody i s nějakou konzultací..
Přitom jako hlad nemáme a přijde nám, že snad ještě jíme víc-akorát sme začli víc zdravě a bez sladkého.
@verusle píše:
Tak fakt asi zajdem na to inbody i s nějakou konzultací..
Přitom jako hlad nemáme a přijde nám, že snad ještě jíme víc-akorát sme začli víc zdravě a bez sladkého.
Důležitější než KJ je správné složení bílkovin, sacharidů a tuků. Většina lidí má ve stravě moc tuků nebo sacharidů, pt nehubnou.
@MUFICE píše:
Tak ještě jednou…K tomu bazálu si přičti cca 1000 KJ, tolik bude tvůj denní příjem. Cvič aspon 4× týdně aerobní cvičení - běh, chůze, spinning, aerobik, kolo, rotoped apod. A manžel to udělá stejně jako ty.
Takže ne odečíst, ale přičíst?…takže já místo 6544 na 7544 a to sníst za den když k tomu budu cvičit tak OK? já jsem z toho fakt
díky za vysvětlení ![]()
@verusle Třeba na těch 7000 KJ mám nastaveno 206 - 226g sacharidů, 1g/kg váhy bílkovin a max 55g tuků.
@MUFICE píše:
Důležitější než KJ je správné složení bílkovin, sacharidů a tuků. Většina lidí má ve stravě moc tuků nebo sacharidů, pt nehubnou.
jo to si hlídáme v tom jídelníčku..takže to by mělo být v poho