Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já taky čerstvě po rozchodu, taky kolem 30, akorát tedy my jsme bez dětí a není v tom nikdo další ani na jedné straně. Bývalý také zatím bydlí u mě a nejsem z toho moc nadšená. Naštěstí v minulosti potřeboval doložit nekde nájemní smlouvu, takže ji máme sepsanou a tim pádem mám páku v podobě výpovědi a standardni 3mesicni výpovědní lhůty, jinak by se sám od sebe se stěhováním nejspíš nerozhoupal. Pokud to bude ignorovat, tak bohužel budou muset v cervnu nastoupit kamarádi… Rok bych nezvladla. Mam stesti, ze mam ted opravdu dost svych pracovnich i volnocasovych aktivit a aspon si procistim hlavu, protoze on je prakticky porad doma a mame za sebou tezkou ponorku jeste z doby trvani vztahu. Nevím, jak jste měli rozdělenou péči o domácnost apod. ale důrazně nedoporucuju mu vařit a řešit jakoukoliv osobni agendu typu prani, nakupovani. Zkrátka rozdělit si systém úklidu a domácích praci coby spolubydlící, protože pokud byste v tomto ohledu po rozchodu nic nezmenilo, oni nemají moc motivaci tu svou situaci nějak řešit a odchod by to mohlo akorát oddálit. Máš možnost mu nechat dítě na vikend/víc dní a odjet třeba k rodičům/kamaradce/na chatu? Jak moc je malé, chodi do skolky nebo jsi s nim doma? Fungoval byvaly jako aktivni otec pred rozchodem? Jestli ne a pece o dite byla hlavne v tve rezii, zkus si najít nějaký pravidelný koníček v týdnu na aspon 2 odpoledne/vecery mimo domov a nechat potomka daný čas na starost otci. ![]()