Podzimní čtenářské bingo 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6776
26.9.23 20:55

@Fazulina Pěkný večer,
prosím zapsat knihu do kategorie: 1. Kniha s názvem na 3 a méně písmen Šéf - Vi Keeland Červená knihovna o podřízené Reese, která začne randit se svým šéfem Chasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
27.9.23 09:40

Hlasim se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
27.9.23 18:53

Hlásím se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.9.23 21:08

Taky se hlásím do binga a hned prosím o zapsání první knížky: 8. Kniha, která má na obálce dopravní prostředek:
Půlnoční knihovna Matt Haig
Tip na knihu mám odsud, četla se rychle a lehce, líbilo se mi, že se na konci setkala hrdinka se svou průvodkyní, jen bych třeba ještě přidala pár kapitolek, abych se dozvěděla, jak je to v tomhle životě s Ashem, Hugem a Eduardem. Ostatní tam byli zmínění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
29.9.23 12:07

Ahoj, těším se a opět se hlásím :mavam:, jdu číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6776
30.9.23 08:56

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie: 4. Prvotina jakéhokoli autora
Christoffer Carlsson - Případ Vincent Franke

Příběh drogového dealera Vincenta, který se zaplete to obchodu s bílým masem. Do dívky Marii se zamiluje a snaží se jí zachránit. Bohužel to nedopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
1.10.23 10:05

Prosím o zapsání do kategorie 5. Detektivka:
Vlastimil Vondruška
LETOPISY KRÁLOVSKÉ KOMORY XIV
Manželské zrcadlo
Další detektivka s Jiřím Adamem, Petrem a Rozárkou. Tentokrát jsem nevěděla kdo je vrah až do konce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.23 08:27

@Fazulina ahoj, prosím o zapsání
8. - dopravní prostředek - G. R. R. Martin - Hra o trůny - na obálce je kůň - knihu jsem přečetla rychle, viděla jsem seriál, proto jsem se hodně orientovala v postavách. Seriál je úplně podle knihy.
9. - lékařské prostředí - Viola Stern Fischerová a Veronika Homolová Tóthová - Mengeleho devče - knihu jsem přečetla rychle, ale četla se hodně těžko. Myslela jsem si, že bude víc prostoru ohledně pokusů Mengeleho, ale po pravdě, i ten kousek knihy stačil až až. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
3.10.23 13:46

Zdravím :mavam: prosím o zapsání první přečtené knihy
4. Prvotina jakéhokoli autora: Podivuhodná historie sexu - K. Lister Kniha plná zajímavostí, jak to bylo se slovním označováním intimních partií, jak se v minulosti prokazovalo panenství, historický pohled na menstruaci, afrodiziaka, ochranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6776
4.10.23 09:06

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie: 8. Kniha, která má na obálce dopravní prostředek
Kristy Brombergová - Rychle a smyslně
Na obálce je auto.

Kniha mě ze začátku moc nebavila, pak se to rozjelo, závěr byl dramatický a otevřený, protože následují další 2 díly. No ještě uvidím, jestli si je také přečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.10.23 12:39

Ahoj holky, zapsala jsem první úlovky a zároveň v úvodním příspěvku nasdílela tabulku.

Já si píšu:
Detektivka - Zlomené duše https://www.databazeknih.cz/…-duse-389319
docela fajn detektivka, kde se prolíná současnost a minulost a ústředním bodem je stará opuštěná internátní škola na samotě.
Název na 3 písmena - Robin Cook - Vir
Myslela jsem, že to bude jiné (klasika epidemie, panika, apokalypsa:-))), ale i tak se to super četlo. Zajímavý vhled do fungování amerického systému zdravotního pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
4.10.23 16:33

První úlovek

Ahoj holky, hlásím první knihu, a sice z kategorie č. 7
Kniha, jejíž název je psán modře: Na vlnách s Petrem Voldánem

V této knize jsou zajímavým způsobem popsány zážitky Petra Voldána, jeho cesty, reportáže, coby zahraničního zpravodaje. Jedna z Kapitol je třeba věnovaná chlebu, jak se kde tento božský pokrm peče, jak kde vypadá, další kapitola je věnovaná popisu zahradní slavnosti u Alžběty II., jiná zase třeba podobě metra v různých státech, jiná výpravě na Bajkonur. Petr Voldán jednotlivé kapitoly, úryvky pojímá z úhlu různých smyslů: ušima, očima, ústy, a v neposlední řadě srdcem. Doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
4.10.23 18:31

@Fazulina, prosím o zapsání:

č. 7 - Scarlett Wilková - Ty chladné oči - historický román z období od 2. světové války do 90. let o tom, co je člověk schopný udělat, aby přežil

č. 4 - Miriam Blahová - Přiběh slunečnice - moc pěkný příběh, prolínající se minulost se současností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6776
8.10.23 09:05

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie: 9. Kniha z lékařského prostředí
Ludmila Romportlová - Pacientka doktora Ká

Malá útlá knížka, která byla dost retro. Styl psaní mi absolutně nevyhovoval. Byl to příběh pacientky Daniely, která chodí na sezení za psychiatrem a snaží se překonat deprese, které má po smrti manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
8.10.23 18:37

Prosím o zapsání do kategorie 7. Kniha, jejíž název je psán modře:
Vlastimil Vondruška Ďáblova čísla
Letopisy královské komory XV

Doufám, že stačí i polovina modrého názvu
https://www.databazeknih.cz/…cisla-484501

Další příběh, tentokrát si myslím, že se autor trochu inspiroval náladou v době kovidu :) o tomto příběhu už se zmínil Petrovi v knize Jičínské pole mrtvých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí