Podzimní čtenářské bingo 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11091
1.12.23 21:11

@Fazulina, téma č. 6 - Jan Bauer - Klášter kostlivců - je možné zapojit tuto knihu do tohoto tématu? Dá se brát klášter jako místnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
2.12.23 07:32

@Fazulina
Pěkné ráno,
prosím zapsat knihu do kategorie:
3. Kniha, jejíž autor má iniciály obsahující některá z písmen P. D. Z. M.
Petra Martišková - Tajemství obsidiánu

Kniha se mi moc líbila. :D Je to fantasy příběh o dívce Anně, ze které se stane Zaklínač (zabiják démonů) a o muži jménem Damien, který je démon. Ovšem, než tohle o sobě zjistí, tak se do sebe zamilují.
Závěr knihy zůstal otevřený, jsou další dva díly, takže jsem neváhala a objednala si je pod stromeček. :mrgreen:

Do kategorie 7. prosím přesunout žolíka, a tím pádem hlásím BINGO. :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
6.12.23 14:10

@Fazulina
Prosím o zapsání následujících děl:)

3. Kniha, jejíž autor má iniciály obsahující některá z písmen P. D. Z. M. (v jakémkoliv pořadí a množství)
Rodinné povídky (konkrétním autorem s těmito iniciálami je Petra Dvořáková, celkem je mezi pisateli 2× P, 1× D, 3× M)
povídky byly všechny vlastně svým vyzněním dost smutné či pesimistické

4. Prvotina jakéhokoli autora
Kateřina Audová: Mezi kořeny
nádherné ilustrace od Fučíkové, zajímavě podané informace o půdním světě; takovou diplomku bych si taky přála udělat

5. Detektivka
Klasika klasik - Agatha Christie: Poslední víkend

9. Kniha z lékařského prostředí
Edna Nová: Ženy z Bohnic
Zajímavé popisy jednotlivých pacientek

Žolík
Miřenka Čechová: Baletky
chtěla jsem si ji přečíst už dávno, v knihovně byla zrovna vystavená, ale vůbec se mi nikam nehodí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.23 17:16

@Fazulina ahoj, prosím zapsat č. 5 - detektívka - Robert Bryndza Dívka v ledu. První knížka o Erice Fosterové, četla se moc dobře. Mám už připravené další pokračování, tak se těším. Určitě přečtu celou sérii s ní.
A tím bych měla mít splněný bingo 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
10.12.23 14:39

Zdravím a poprosím o zapsání zbylých knížek do binga :)

7. Kniha, jejíž název je psán modře:

Marie Lamballe: Hluboká modř moře

knížku jsem si v knihovně vybrala z edice světový bestseller, jedná se o romantickou knížku odehrávající se v Bretani, hlavní protagonisté pátrají po dávném tajemství, celkově hodnotím průměrně, ale pěkné a odpočinkové čtení

8. Kniha, která má na obálce dopravní prostředek
Gill Thompson: Dítě na nástupišti
knížka je opět z edice světový bestseller, děj se odehrává v období 2.světové války, knížka má zajímavý a velmi dojemný příběh, za sebe mohu doporučit

9. Kniha z lékařského prostředí

Barbara Woodová: Doktorka Samantha
děj se odehrává ke konci 19. století a v Anglii a v Americe, doktorka Samantha je silná a cílevědomá žena, která se snaží zbořit předsudky vůči ženám jakožto lékařkám a v prvé řadě jí jde o pacienty, velmi hezky psáno a zajímavý příběh, také mohu doporučit

Děkuji za zapsání zbylých knížek a budu se těšit na další bingo :ú

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
10.12.23 21:24

@Fazulina, prosím o zapsání:

č. 3 Marta Davouze - Vypadni z mýho života - autobiografický román Marty Davouze (bývalé manželky ředitele TV Nova Železného) popisující její zážitky v 1. i 2. manželství a její život v Praze a ve Francii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
11.12.23 16:35

Ahojky, vše další jsem zapsala a gratuluji těm, kdo již splnili bingo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
12.12.23 20:33

Ahoj. Jen v rychlosti…

@Fazulina prosím o zapsání dalších úlovků:

1. Tma - B. Minier
2. Gladiátoři z táborů smrti - A. Fedorowicz
3. Domeček pro panenky - P. Morgan
5. Kruh - B. Minier
6. sem prosím žolíka
7.Noc - B. Monier

Tím hlásím bingo. :dance:

Doufám, že další knihy od Moniera se mi budou hodit do zimního binga. :mrgreen: Líbí se mi jeho styl psaní a těším se na další knihy se Servazem. :oops:

Vím, že na vyhlášení dalšího binga je ještě docela brzy, ale ráda bych si stihla půjčit nějakou knížku ještě před Vánoci. @Fazulina Pokud bys to nějak stihla, budu moc ráda. :* Děkuji za vše.

Všem přeji krásné Vánoce a do nového roku jen vše nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
13.12.23 19:24

@Vanda9, ano souhlasím, bylo by fajn mít nová témata co nejdříve :) @Fazulina :), prosím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
14.12.23 08:45

Sakriš, tak jsem tu napsala delší příspěvek s přečtenými knihami, ale nepustilo mě to, že tam mám něco špatně napsaný anebo nějaký odkaz na web - nenašla jsem co :-(

Tak to zkusím vložit asi postupně, abych zjistila, co tady vadilo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
14.12.23 08:47

@Fazulina
Ahoj, prosím o zapsání dalších knížek:
Kategorie 5 - Detektivka
Laurence Anholt - Smrt jako umění
Kontroverzní umělkyně chystá velkou výstavu, nakonec je vystavené přímo její mrtvé tělo a dvojice detektivů se snaží vypátrat vraha.
Námět byl zajímavý, nebylo to špatné, bylo to takové poklidné. Ani jeden detektiv mě extra nezaujal, že by mi byl sympatický, ale případ vyřešili - ke konci už jsem vraha odhadla. Bylo to takové poklidné, ale zajímavé - dalo se :D

Místo Kategorie 1 rovnou poprosím zapsat žolíka
J. Rowling - Harry Potter a Ohnivý pohár - pokračuji ve čtení série, ať z toho úplně nevypadnu, i když to „prokládám“ jinými knížkami do binga :-)

Kategorie 7 - Kniha s modrým nápisem
J. Rowling - Harry Potter a Fénixův řád - snad uznatelné, slova Fénixův řád jsou napsána modře… další Harry Potter - jsem ráda, že to čtu, je to lepší než to znát jen z filmu… a jelikož to pořád nestíhám, tak nakonec všechny knížky donese Ježíšek pod stromeček, ať to neblokujeme v knihovně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
14.12.23 08:51

Kategorie 4 - Prvotina
James Delargy - 55

K tomuhle jsem měla větší popis, ale z nějakého důvodu tomuto webu něco vadilo a nešlo to uložit.
Tak zkusím jinak zkráceně - na policejní stanici doběhne muž, který tvrdí, že utekl sériovému vrahovi. Později tam dorazí ten vrah, který ovšem tvrdí, že on je oběť a vrah je ten první. Bylo to zajímavé, napínavé, alespoň ze začátku, pak už to bylo takové divné. A naštval mě konec, nemám takové ráda - takové polouzavřené (i když se to dalo sice jasně odvodit, ale nemám to ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
14.12.23 08:52

Tak už jsem zjistila, co vadilo za slovo--- bylo to sériový-vrah
Sériový zvlášť jde - vrah taky, dohromady ne, že je to zakázaná fráze..

Uf, tahle knížka je asi zakletá, nejdřív mě naštve s tím koncem a teď tady o ní nemůžu ani vložit popis :lol:

Každopádně tam snad už vše mám a čtu teď poslední knížka do binga, snad to stihnu dočíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
15.12.23 15:41

@Vanda9 @anecak

Ahojky, tak je to tu, abyste se pěkně připravily:-).
 https://www.emimino.cz/…2024-514403/

A další jsem zapsala a gratuluji k bingu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
18.12.23 08:40

@Fazulina :kytka: ahoj, nějak v tom předvánočím shonu zapomínám hlásit přečtené knihy

2. Kniha s názvem na G: Gazely - P. Hartl moc pěkná knížka, začala jsem jí číst v listopadu během hospitalizace syna na ORL

3. Kniha, autor má iniciály z písmen P. D. Z. M.: Udělala jsem chybu - P. Daly :dance: Příběh o fyzioterapeutce Roz, která se kvůli dluhům zaplete s bohatým Scottem, jež jí platí za sex. Objeví se případ vraždy jejího kolegy, Scott jí sleduje na každém kroku…

6. Kniha s místností v názvu: Střípky z ložnic - S. Monyová tahle kniha mě bavila, řada situací jako ze života

7. Kniha, jejíž název je psán modře: Český rok, Lidové tradice a zvyky - P. Pitrová kniha stručně pojednává o všech svátcích, které během roku máme. Doplněno řadou krásných ilustrací. Myslela jsem, že to syna zaujme, když v předvánočním čase je tolik zajímavých tradic, ale zatím nic moc. Tak jsemsi to přečetla aspoň sama :zed: :)

Hlásím tedy BINGO :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky