Podzimní čtenářské bingo 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1352
9.10.23 17:15

Hlásím se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.10.23 20:24

Ahoj, já bych se také ráda přidala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.23 11:46

@Fazulina tak hlásím další úlovek č. 3 Daniel Palmer - Zoufalec… Gage a Anna se poznají na terapii. Jemu zemřela manželka a syn a jí syn. Rozhodnou se najít těhotnou dívku, od které by adoptovali dítě. A jednu takovou potkají na ulici. Ubytují jí u sebe a spustí adopční přípravy. Ale odkdy je Lily u nich, začíná se zivot Gaga komplikovat. Jak doma tak i v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
15.10.23 09:18

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 6. Kniha s místností v názvu:
Střípky z ložnic - Simona Monyová

Knížka o vztahové krizi dvou manželů Jolany a Ondřeje, která se prolíná s knihou, kterou začne číst manžel, poté, co ho manželka přirovná k jedné postavě z knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
15.10.23 22:54

Prosím o zapsání do kategorie 9. Kniha z lékařského prostředí:
Chirurg
Tess Gerritsenová
Detektivka se mi četla dobře, byla napínavě napsaná. Některé věci, co se stanou se daly předvídat, ale i tak mě zaujala a asi si přečtu i další díly ze série. Líbilo se mi, jak se střídal pohled vyprávění, takže jsem mohla pozorovat, jak to vidí Moore, Rizoliová, chirurg i Catherine a tím se postavám víc přiblížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11225
18.10.23 10:45

Ahoj holky, vše další jsem zapsala.
Já si píšu do 7 - název modře - Wendy Dranfield - Volání o pomoc.
Jedna z trilogie o soukromém vyšetřovateli a bývalé policistce, kteří oba byli v minulosti odsouzeni za zločin, který nespáchali. Řeší samostatné případy, ale zároveň se oba snaží dopadnout ty, kteří spáchali zločin, který jim byl neprávem přišit. Dost mě to bavilo, celou sérii jsem přečetla za pár dní. Tento díl má název knihy psán modře:)

Do kategorie 8 si píšu - Karen Swan - Poslední léto - je to trochu červená knihovna, ale na pozadí moc zajímavých historických událostí, takže dost zajímavé a přínosné právě v tomto směru. Na obálce je loď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
18.10.23 13:09

Prosim zapsat do kategorie 4 Michaela Dočkalová Mysli na Nesmysly
Netradicni knizka plna jen kratkych pribehů vetsinou smutnych, takze uz dojem z knizky nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
18.10.23 14:47

@Fazulina
Děkuji za zapsání knížky, jen se mi zdá, že je u špatné čtenářky. Já četla Na vlnách s Petrem Voldánem. Snad koukám dobře. Později připíšu další přečtenou :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
18.10.23 14:57

Ahoj, tak jsem se konečně dostala k tomu napsat první úlovky. Prosím @Fazulina o zapsání do tabulky

1. Kniha s názvem na 3 a méně písmen (např. To, Tři, Tma, Noc…)
Elle Kennedy - Lov
Klasická romantika, upřímně mi přijde, že název se ke knížce moc nehodí. Místy mi to přišlo takové vleklé, ale možná to bude jen tím, že mi moc neseděly hlavní postavy.

2. Kniha s názvem na G
Chris Carter - Galerie mrtvých
I když jsem jiné díly nečetla, tak to vůbec nevadilo, až na konci je odkaz na předchozí případ, jinak se děj točí kolem vyšetřování sériových vražd. Vyšetřování mi přišlo trochu vleklé a konec pak byl zase takový useknutý, ale jinak se mi knížka líbila.

5. Detektivka
Anthony Horowitz - Dům hedvábí
Pokračování série o Sherlocku Holmesovi, autor dostal svolení rodiny, aby mohl napsat další knihu o slavném detektivovi a myslím, že se mu to povedlo dobře. Kniha se četla dobře a byla napínavá a promyšlená, jak má dobrá detektivka být.

6. Kniha s místností v názvu
Nina George - Levandulový pokoj
Moc se mi líbila myšlenka knižní lékárny, kde kniha je lék na životní strasti a různá trápení. Ale jinak mě kniha moc neuchvátila. Hodně se probírají pocity a jak se hlavní postava cítí a děje v knize moc není, což pro mě moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
19.10.23 05:14

Druhý úlovek

Jako druhou bych poprosila zapsat knížku do kategorie 4: Radka Třeštíková Dobře mi tak

Nejdříve bych ráda zmínila, že jsem byla překvapená že spisovatelčina stylu. Je to takové syrové, hrubé, mužské. Kniha vypráví o stárnoucím malíři Borisovi, jenž se rozvádí. Vzpomíná, jaké ženy prošly jeho životem, co ve svém životě dělal za chyby, a proč se asi s ním jeho žena chtěla rozvést.
Do cesty mu vstoupí 16letá Erika. A zbytek asi neprozradím, už bych řekla zbytečně moc. Jen ještě zmíním, že se knížka četla moc hezky až do chvíle po jedné důležité události. To mi pak hrozně vadilo, jak se hlavní hrdina chová. A konec byl pro mě ohromně překvapivý. Doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.23 20:24

@Fazulina prosím zapsat do č. 4 (?) nebo jako žolíka - Alena Mornštajnová - Les v domě - jelikož jsem v květnu nečetla žádné články, nevěděla jsem pořádně o co jde. Kniha se četla rychle. Konec jsem čekala trochu jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.10.23 09:45

Ahoj, hlásím první úlovek do kategorie 3: P. Maiová: Štěstí má barvu levandule. Knížku jsem si koupila po doporučení v malém knihkupectví, když jsem chtěla nějakou oddechovku. Můj šálek čaje to úplně nebyl a dočetla jsem vlastně jen proto, že jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne a jestli Pepe skončí s tím, s kým si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
21.10.23 09:55

Prosim zapsat do kategorie cislo 5 J.D.Robb Kazdy ma motiv
Spisovatelku sem objevila jen diky zimnimu bingu a je skvela od te doby sem uz precetla 4knizky a ted ctu dalsi
Napinave to tentokrat bylo skoro az do konce, knizka opet nezklamala a bylo min desivé nez ty minulé,”jen” dve vrazdy a nijak brutalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
28.10.23 11:45

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 2. Kniha s názvem na G
Gazely - Patrik Hartl

Nová kniha Patrika Hartla o spolužačkách Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla. Pohodové čtení o životě tří žen, Šárky, Heleny a Káji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
28.10.23 20:49

@Fazulina, prosím o zapsání:

č. 8 - Kniha, která má na obálce dopravní prostředek - Shirley Dickson - Osiřelé sestry - příběh 2 malých sester, které jejich matka zanechá v sirotčinci a jejich další příběhy během války a po válce

žolík - Štěpán Javůrek - Chaloupky - román z prostředí hlavně Krušných hor - velká část děje se odehrává v zaniklých obcích Chaloupky a Jelení, příběhy obyvatel během světových válek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí