Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja si myslim, ze to klidne muze byt, ze muz ma problemy s jednim pohlavim. Nemyslim si, ze muzskych spermii je vice nebo mene nez 50%, spis ze treba z nejakeho duvodu jedno pohlavi je nejak poskozene.
Kdyz muz dela jenom holcicky, tak muze byt, ze ma velmi slabe spermie a jenom ty holcici to preziji.
Nebo naopak ma extremne cile muzske spermie a tak jsou prubojnejsi.
Neco v tom duchu.
A taky, nektere geneticke aberace jsou primo vazane na pohlavi, takze treba dojde k oplodneni, ale embryo se dal nevyviji, protoze stavebni plany jsou vadne = potrat.
@Anonymní píše:
Já jsem četla že přímo na ovulaci je to většinou kluk ale záleží jak často je sex mužské chromozomy vydrží jen den a je jich méně a jsou rychlejsi. Před ovulaci by měla být holčička, ale asi 2 dny pred. Ženské chromozomy vydrží až 3 dny.
Též jsem to četla,ale nesedí to.
@warita píše:
Ja si myslim, ze to klidne muze byt, ze muz ma problemy s jednim pohlavim. Nemyslim si, ze muzskych spermii je vice nebo mene nez 50%, spis ze treba z nejakeho duvodu jedno pohlavi je nejak poskozene.Kdyz muz dela jenom holcicky, tak muze byt, ze ma velmi slabe spermie a jenom ty holcici to preziji.
Nebo naopak ma extremne cile muzske spermie a tak jsou prubojnejsi.
Neco v tom duchu.
A taky, nektere geneticke aberace jsou primo vazane na pohlavi, takze treba dojde k oplodneni, ale embryo se dal nevyviji, protoze stavebni plany jsou vadne = potrat.
Jojo…taky mě to napadlo, že by to mohlo být i takto…
Než jsme čekali prvního syna, tak jsem bohužel potratila…bylo to hned v začátku, takže je možné, že to třeba byla ta holčička a zkrátka bylo něco špatně
Člověk zkrátka neví… škoda, že se nedělají pro tyhle případy třeba nějaká vyšetření spermií, protože pod mikroskopem se ta mužká a ženská spermie pozná… Měli by zkoumat, jak se jednotlivá chová, popř.zda jsou ty či ony nějak vadné… Ale to už bych asi chtěla moc
…i když někdy vědci zkoumaji kde jake prkotiny pro zajímavost, tak proč by nemohli tohle…že? ![]()
@Petruš Z. píše:
Já před nedávnem slyšela, že to ovlivňuje výměna krve v těle. Nebo obměna? Prý po 7 letech. No nevímZ genetiky jsem maturovala
Ale na druhou stranu. Početí dvou dětí máme od sebe 7 let a to jsme tedy neplánovali a opravdu máme páreček
Jsem o 7 let se sestrou, o 3,5 s bratrem
.
Já jsem už x-krát četla, že sex před ovulací spíše udělá holčičku, protože holčičí spermie vydrží déle čekat na vajíčko. Naopak mužské že bývají rychlejší, proto když žena ovuluje a vajíčko je již nachystané, rychleji k němu doplavou mužské spermie. Nevím jak to sedí, u nás to tak vyšlo
Sex 2 dny před ovu takže chudinky čekaly 2 dny ![]()
Myslíte, že je možné, že někteří chlapi prostě ,,neumí" udělat holčičku?
Čekám s manželem naše druhé dítě a pravděpodobně to bude zase chlapeček 

Budu ráda za vaše různé reakce a názory 
No já jsem si samozřejmě moooc přála holčičku…ale když to bude chlapeček, budu za něj stejně šťastná…hlavní je zdravíčko
Ale jde o to, že v manželově rodu, se opravdu rodí pouze kluci… Manžel má dva bratry, ti maji jednoho a dva kluky, i manžela otec měl dva bratry a nikdo snad nepamatuje, že by někdo z jejich rodu počal holčičku…tak mi to zkrátka přijde, že to nemůže být náhoda a nemůže to prostě být tak jak se říká, že každý muž má 50% mužských a 50% ženských chromozomů…
Spíš mě napadá, jestli jste někdo někdy nečetl třeba nějakou studii o tom, že by třeba někteří muži měli např. minimum těch ,,ženských" spermií, nebo zkrátka proč nejsou jaksi schopni počít to či ono pohlaví miminka