Pohřeb a dovolrna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
26.2.17 12:52
@AndelaCerna píše:
Jezis tyhle kolenovrtky miluju. Kvuli par tisicum by se vys**li i na vlastni matku

Mnohé rodiny na tu dovolenou vydělávají a šetří celý rok.
Verim, ze pokud jsou vztahy v rodině normální, ostatní to pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9493
26.2.17 12:55
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé. Případné doplňující otázky zodpovím později, je tu mizerné připojení.Jsme na dovolené v zahraničí, sami na sebe, 3 týdny já s manželem a dítětem. Plánovali jsme ji s víc než půlročním předstihem skrz letenky, 3 týdenní dobu pobytu atd. Přiletěli jsme v pátek. Dneska volala tchyně, že manželův bratr měl nehodu a nepřežil. Předpokládám, že pohřeb bude tak do týdne a půl. A já teď mám dilema, jestli se na dovolenou vybodnout, shánět letenky na dřív (předpokládám se značně vyššími náklady) nebo to tu doklepat a na pohřeb vůbec nejít. Vztahy tak nějak normální, vídali jsme se jednou za dva měsíce, ačkoli bydlí kousek od nás. Manžel chce zůstat, já váhám, ale taky se klaním k tomu zůstat, jenže to bude od tchyně ještě větší peklo než doteď :zed: Takže co byste dělali? :nevim: tchýně bere jako automatickou věc že se vrátíme okamžitě.

Prvně přijměte upřímnou soustrast.
Pokud bych já bych byla na vašem místě, neváhala bych ani na minutu a jela zpět. Chápu, že dovolená stála spousty financí, ale bohužel člověk v životě přijde o mnohem více. V dané chvíli bych se nedokázala radovat z dovolené s vědomím, že můj vlastní sourozenec přišel o život. Ano, omlouváte si to, že jel na drogách a vedl tím neřízený život, ohrozil v autě i ostatní, toto vše je negativní bod pro vaše rozhodnutí, ale přece jen to byl ze strany Vašeho manžela syn jeho matky a ta nyní potřebuje psychickou podporu všech svých dětí. Nejhorší pro každého rodiče je pohřbívat vlastní dítě a je jedno, jakým způsobem z tohoto světa odešlo. Prostě je to dítě až do konce našeho života, i přesto, že je dospělé a nevede bezproblémový život. Samozřejmě je rozhodnutí na vás obou, ale zkuste si sami pro sebe položit otázku: Co bych očekávali od svých dospělých dětí, kdyby se dané stalo nám a byli bychom v pozici tchýně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.2.17 13:00
@AndelaCerna píše:
Jezis tyhle kolenovrtky miluju. Kvuli par tisicum by se vys**li i na vlastni matku

jÁ zase miluju pipiny, co si nepřečtou a už vynáší soudy a ještě úplně mimo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.2.17 13:01

Být to u nás v rodině, jela bych okamžitě domů.
Ale - co čtu, tak to u vás není úplně OK. Jak už tu padlo, nechala bych rozhodnout manžela a přizpůsobila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.2.17 13:02
@Gituš píše:
@radúna No, tak pokud by se mi zabil rodinný příslušník, který byl na drogách a před svou smrtí ohrozil jiné lidi. S klidným svědomím bych si užívala dovolenou.

Ne všude jsou ty vztahy tak úžasné, že by za ně člověk musel obětovat několik tisíc (možná i více, než několik). Ale já obecně jsem proti drogám a nezodpovědnému chování.

Ty bys na pohřeb nešla, já jo.
I když byl sjetý, nic to nemění na tom, že to byl bratr jejího muže a její švagr. To s tím nemá nic společného.

Já jsem taky zodpovědná a netoleruji drogy, alkohol za volantem.
Nicméně tě můžu uklidnit, že vím, co jsou špatné rodinné vztahy.
Zažila jsem si docela slušnou porci nenávisti od vlastní matky (od malička slýchávám tvrdé urážky a můžu za to, že jsem jí zkazila život), s bráchou se díky ní nenávidíme - okradl mě o prachy, hází na mě vinu za svůj alkoholismus a že já můžu za to, že on prochlastal byt a neměl na jídlo,…

Co se dovolené týče: ještě nikdy jsem nebyla u moře třeba ( ;) ), nejdál jsem byla s mužem na Slovensku a přesto bych si tu dovolenou odpustila. I když na ni nemáme, protože stavíme. Přesto bych na ten pohřeb jela.
Spolkla bych to, že byl sjetej i nehezké vztahy s tchyní.

Ale tohle není otázka peněz, víš?

A znovu píšu, že píšu jen o sobě, jak to mám já.
Nevnucuji ti to jako svou mantru.
Ty to máš prostě jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.17 13:03

Díky všem za názory. S manželem to řešíme, zatím o návratu slyšet nechce, ale zkusila jsem obeslat aerolinky s dotazem na změnu termínu a pak se rozhodneme. Někdo se tu ptal na věk dítěte - skoro 4 roky, od Vánoc odpočítávala dny, navíc má docela ošklivej ekzém, na kterej jí dobře zabírá fakt jenom moře :zed: I z toho důvodu manžel chce zůstat. Ve mně se to pere i když to byl nezodpovědnej floutek, pořád to byl švagr. Nemůžu říct, že bych z toho byla nějak zdrcená vzhledem k okolnostem kolem, nejenom jeho stylu života, ale celkově. No asi to fakt nechám na chlapovi a nebudu lobbovat ani za návrat ani za setrvání a uvidíme. Díky všem za názory.

• Citovat
  • Upravit
4226
26.2.17 13:05

Nejela bych. Přítomnost na pohřbu neznamená z mého pohledu neúctu, důležité je rozloučit se s tím člověkem uvnitř sebe, vzpomínáním… To můžete s manželem i na dovolené, popovídat si o něm, vzpomenout na hezké chvíle, na dětsví, pobrečet si. Přece nemůžete za to, že zemřel. Podporu rodině a tchyni bych vyjadřovala na dálku, po návratu koupila velký věnec a odnesla na hrob. A důležité v mém rozhodnutí by byl i fakt, že chce zůstat manžel.

A o kolenovrtkách bych se tu vůbec nezmiňovala, každej nemá na to zaplatit tisíce a ukončit drahou dovolenou hned po začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
26.2.17 13:05

Pokud manzel na pohreb jet nechce, tak nechce a neni co resit. Byl to jeho bratr a ja bych nechala rozhodnuti plne na nem. Nepremlouvala bych ho ani k navratu ani k tomu zustat. Proste bych ho podporila v jeho rozhodnuti, at by bylo jakekoliv.
Z tchyne ani jinych pribuznych bych si nic nedelala. Rozloucit se s bratrem/svagrem muzete i po navratu. Pohreb je jen obrad, formalita, ktera nic nevypovida o vztazich v rodine. Vetsina pribuznych na ne chodi jen z „povinnosti“ a pak uz si ani nevzpomenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
26.2.17 13:09
@Anonymní píše:
Díky všem za názory. S manželem to řešíme, zatím o návratu slyšet nechce, ale zkusila jsem obeslat aerolinky s dotazem na změnu termínu a pak se rozhodneme. Někdo se tu ptal na věk dítěte - skoro 4 roky, od Vánoc odpočítávala dny, navíc má docela ošklivej ekzém, na kterej jí dobře zabírá fakt jenom moře :zed: I z toho důvodu manžel chce zůstat. Ve mně se to pere i když to byl nezodpovědnej floutek, pořád to byl švagr. Nemůžu říct, že bych z toho byla nějak zdrcená vzhledem k okolnostem kolem, nejenom jeho stylu života, ale celkově. No asi to fakt nechám na chlapovi a nebudu lobbovat ani za návrat ani za setrvání a uvidíme. Díky všem za názory.

Presne tak. Nechej ho, at to rozhodne sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.2.17 13:15
@cecetka píše:
Pokud manzel na pohreb jet nechce, tak nechce a neni co resit. Byl to jeho bratr a ja bych nechala rozhodnuti plne na nem. Nepremlouvala bych ho ani k navratu ani k tomu zustat. Proste bych ho podporila v jeho rozhodnuti, at by bylo jakekoliv.
Z tchyne ani jinych pribuznych bych si nic nedelala. Rozloucit se s bratrem/svagrem muzete i po navratu. Pohreb je jen obrad, formalita, ktera nic nevypovida o vztazich v rodine. Vetsina pribuznych na ne chodi jen z „povinnosti“ a pak uz si ani nevzpomenou.

Pokud sis nevšimla, tak tchýně přišla o dítě. Teď by měly děti ukázat, jak si váží toho, že jim dala život a být v té chvíli s ní.
A venec, o kterém se zmiňuje @Nadavilero je jen povinnost. Nijak to matce nepomůže. Nerozptyli to její myšlenky, narozdíl od přítomnosti rodiny.

• Citovat
  • Upravit
1260
26.2.17 13:23

Ja bych nechala rozhodnout manzela. Byl to preci jen jeho bratr. A rekla bych mu, ze at uz se rozhodne jakkoliv, budu stat pri nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
26.2.17 13:24
@lucenka píše:
Pokud sis nevšimla, tak tchýně přišla o dítě. Teď by měly děti ukázat, jak si váží toho, že jim dala život a být v té chvíli s ní.
A venec, o kterém se zmiňuje @Nadavilero je jen povinnost. Nijak to matce nepomůže. Nerozptyli to její myšlenky, narozdíl od přítomnosti rodiny.

Neni tchyne jako tchyne a bohuzel neni matka jako matka.

A pokud sis v mem prispevku vsimla, psala jsem, ze ma zakladatelka nechat rozhodnuti na manzelovi. Jedna se o JEHO bratra a JEHO rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
26.2.17 13:25

@radúna Chápu, jak to myslíš :)

Určitě to není otázka peněz, ale otázka toho, jak si člověk druhého cení - já bych si drogově závislého prostě jako DOBRÉHO člověka necenila a z tohoto důvodu bych já osobně nejela :). Ale chápu tvůj pohled na věc :).

Každý, ať se rozhodně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.2.17 13:47

Pokud manželovi nevadí, že nepřijede na pohřeb, tak bych nejela :nevim: Rozhodla bych se dle manžela, je to jeho rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.2.17 13:56
@Anonymní píše:

Jo, presne jak nase deti.kdyz manzel nechce, a vztahy nejsou ok, nekazila bych ditku dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová