Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radúna Chápu, jak to myslíš ![]()
Určitě to není otázka peněz, ale otázka toho, jak si člověk druhého cení - já bych si drogově závislého prostě jako DOBRÉHO člověka necenila a z tohoto důvodu bych já osobně nejela
. Ale chápu tvůj pohled na věc
.
Každý, ať se rozhodně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí ![]()
Pokud manželovi nevadí, že nepřijede na pohřeb, tak bych nejela
Rozhodla bych se dle manžela, je to jeho rodina ![]()
@Anonymní píše:
Díky všem za názory. S manželem to řešíme, zatím o návratu slyšet nechce, ale zkusila jsem obeslat aerolinky s dotazem na změnu termínu a pak se rozhodneme. Někdo se tu ptal na věk dítěte - skoro 4 roky, od Vánoc odpočítávala dny, navíc má docela ošklivej ekzém, na kterej jí dobře zabírá fakt jenom mořeI z toho důvodu manžel chce zůstat. Ve mně se to pere i když to byl nezodpovědnej floutek, pořád to byl švagr. Nemůžu říct, že bych z toho byla nějak zdrcená vzhledem k okolnostem kolem, nejenom jeho stylu života, ale celkově. No asi to fakt nechám na chlapovi a nebudu lobbovat ani za návrat ani za setrvání a uvidíme. Díky všem za názory.
Jo, presne jak nase deti.kdyz manzel nechce, a vztahy nejsou ok, nekazila bych ditku dovolenou
@cecetka píše:
Neni tchyne jako tchyne a bohuzel neni matka jako matka.A pokud sis v mem prispevku vsimla, psala jsem, ze ma zakladatelka nechat rozhodnuti na manzelovi. Jedna se o JEHO bratra a JEHO rodinu.
Pro mě je chlapova rodina i moje rodina. Přijde mi prasteny delit to na moje/tvoje
@Gituš píše:
@radúna Chápu, jak to myslíš![]()
Určitě to není otázka peněz, ale otázka toho, jak si člověk druhého cení - já bych si drogově závislého prostě jako DOBRÉHO člověka necenila a z tohoto důvodu bych já osobně nejela
Každý, ať se rozhodně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ale chápu tvůj pohled na věc
.
Ano takového člověka bych si taky nevazila. Ale rodičů, sourozenců ano a kvůli nim bych přijela.
@lucenka píše:
Pro mě je chlapova rodina i moje rodina. Přijde mi prasteny delit to na moje/tvoje
to ano, ale ty si s jeho rodinou nevyrůstala, tak k nim nemáš takový vztah přeci. A pokud sis všimla, zakladatelka psala, že měla s tchýní problémy, takže rozhodnutí bych nechala na manželovi ![]()
@lucenka Pokud bych si s rodinou nerozuměla, tak ani tak by mě osobně za to ta cesta, nervy a peníze nestály a zůstala bych na dovolené
.
Ale je fakt, že ostatní příbuzní, to je docela pádný argument
.
Jsem zvědavá, jak se zakladatelka rozhodne
.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé. Případné doplňující otázky zodpovím později, je tu mizerné připojení.Jsme na dovolené v zahraničí, sami na sebe, 3 týdny já s manželem a dítětem. Plánovali jsme ji s víc než půlročním předstihem skrz letenky, 3 týdenní dobu pobytu atd. Přiletěli jsme v pátek. Dneska volala tchyně, že manželův bratr měl nehodu a nepřežil. Předpokládám, že pohřeb bude tak do týdne a půl. A já teď mám dilema, jestli se na dovolenou vybodnout, shánět letenky na dřív (předpokládám se značně vyššími náklady) nebo to tu doklepat a na pohřeb vůbec nejít. Vztahy tak nějak normální, vídali jsme se jednou za dva měsíce, ačkoli bydlí kousek od nás. Manžel chce zůstat, já váhám, ale taky se klaním k tomu zůstat, jenže to bude od tchyně ještě větší peklo než doteďTakže co byste dělali?
tchýně bere jako automatickou věc že se vrátíme okamžitě.
ja bych na pohreb jela, ikdyz nemame nic moc vztahy. pohreb je pohreb. pomoct obstarat veci kolem, byt opora. ale jestli nemate dobry vztahy, je to na vas. pohrby nema rad nikdo, ale kdyby se podle toho lidi ridili, zadny by nebyly. me zemrela nahle minuly tyden babicka a bylo to strasny. hlavne pro moji mamu. vim, ze byla rada, ze tam jsem.
ze jsem s ni. manzel by mel jet alespon sam, kdyz ne kvuli brachovi, tak minimalne kvuli rodicum. prijit o syna musi byt hrozny.
at jsou vztahy jakykoliv
@Gituš to si jako clovek co nezil podle predstav ostatnich a spolecnosti nezaslouzi rozlouceni nebo co ty woe?
s timhle nazorem bych te na pohrbu teda nechtela, styd se.
@Bůča myslim, ze @Gituš se nema zac stydet. Ano jsou lide, kteri si ani rozlouceni nezaslouzi.
A zakl. jak uz jsem psala, stezejni je manzel, pokud nechce, zustante a nekazte dceri a i sobe dovolenou ![]()
@saadet píše:
@Bůča myslim, ze @Gituš se nema zac stydet. Ano jsou lide, kteri si ani rozlouceni nezaslouzi.A zakl. jak uz jsem psala, stezejni je manzel, pokud nechce, zustante a nekazte dceri a i sobe dovolenou
Rozloučení si třeba nezaslouží. Ale rodiče si snad zaslouží podporu od zbylých dětí, když o jedno přijdou.
@lucenka píše:
Rozloučení si třeba nezaslouží. Ale rodiče si snad zaslouží podporu od zbylých dětí, když o jedno přijdou.
Nevime nic o tom jake maji vztahy a evidentne nic moc, kdyz chce manzel zustat. Tim bych se ridila. To ze nekdo porodi dite z nej nedela matku. To delaji jine veci/ciny.
@saadet píše:
Nevime nic o tom jake maji vztahy a evidentne nic moc, kdyz chce manzel zustat. Tim bych se ridila. To ze nekdo porodi dite z nej nedela matku. To delaji jine veci/ciny.
Jistě, to že se o něj nekolik let starala, je málo ![]()
Ten návrat může být výrazně drahý a doba, že se člověk kvůli pohřbu musí třeba zadlužit snad už pominula. Že je někdo na dovolené v zahraničí neznamená, že má hafo peněz. Vztahy evidentně nejsou super. Je potřeba zvážit, jestli ta neúčast na pohřbu nezpůsobí po návratu veliký problém. Bratr by na pohřeb mohl jet sám. Ale manželka by potom doma mohla být za bezcitnou mrchu…
Na druhou stranu, pokud by to takhle mohlo dopadnout, tak snad raději nejezdit.